handdator

Visa fullständig version : Får bara ett skevroderservo att röra sig



ronas 22
2009-05-28, 21:30
Hej efter att jag flygit med min trainer 10 -tals gånger tänkte jag få min cuub i årdning. cuuben är flygklar, förutom att jag bara får 1 skevroder servo att röra sig:banghead:. Har läst igenom manualen till min radio hitec optic 6 men hittar inte hur man får båda servona att röra sig:(.
någon som vet :stupido2:? ja jag har ju kopplat allt rätt.
/ronas

bokis
2009-05-28, 22:06
Den här frågan har varit uppe flera gånger förut,antingen får du ha en Y kabel till skeven på en kanal eller också använda två kanaler till skeven o berätta för radion att du ska ha det..
Nu framgår det dock inte hur du har gjort från början så det skulle underlätta!

sundqvistjohan
2009-05-28, 22:11
- modellminnet ska vara ACGL (Aerobatic plane/glider, du kommer till den menyn om du trycker ner båda edit-knapparna och slår på radion)
- höger skevroder i kanal 1 på mottagaren
- vänster skevroder i kanal 6 på mottagaren
- FLPN On (hittas i huvudmenyn, slå på radion tryck därefter ner båda edit-knapparna)
- Kolla att skevrodren går åt rätt håll, vid behov reversera (kanal 1 eller 6)

ronas 22
2009-05-28, 22:14
Jag har kopplat in ena skevroderservot i kanal 1 och andra kanal 6.Alltså har jag andvänt 2 kanler på mottagaren. Jag vet bara inte hur jag ska berätta för radion att jag har 2 sérvon och inte ett :( . Ursäktar för att jag varit otydlig.

MVH RONAS

ronas 22
2009-05-28, 22:17
OJ nu kom ett svar när jag skulle skicka in inlägget. ska testa ditt tips johan
/ronas

sundqvistjohan
2009-05-28, 22:18
Testa med det jag skrev ovan, så ska du få se att din ledsna smiley blir glad igen :p

ronas 22
2009-05-28, 22:30
jag bockar och bugar tack för hjälpen nu funkar det http://www.rcflyg.se/forum/images/icons/icon10.gif :) så fort vädret tillåter ska cubben flygas.

bokis
2009-05-28, 23:08
Kanon! Lycka till!