handdator

Visa fullständig version : Elmotorn går orent



Steffe
2009-08-03, 22:09
Tja
Blev klar med min eldrivna inomhuskärra i kväll strax före kl 21. En Piaget (EPP). In med allt i bilen och iväg till en stor gräsplan för att testa innan solen går ner.:)
Första svängen blev ca 2 minuter utan missljud i motorn.
När jag sedan skulle starta igen så rycker det bara upprepade gånger i proppen när jag ger gas. Knuffar jag lite på proppen och ger full gas så hoppar den igång men går orent, ungefär som en bilmotor som misständer på ett eller ett par stift. Lågvarv går inte, då stannar den.:confused:

Vad kan ha hänt ?
Fel på reglaget ?
Dålig kontakt nånstans ?

/Steffe

DanneG
2009-08-03, 22:23
kolla timingen mellan motor och reglage.

Steffe
2009-08-03, 22:29
kolla timingen mellan motor och reglage.
Vad menas med timing mellan motor och reglage ?
/Steffe

DanneG
2009-08-04, 15:38
Ja det var luddigt skrivet. man kan på många fartreglage programmera timingen av ströminpulserna till motorn.
Vad är det för fartreglage, motor och ack du använder?

Steffe
2009-08-04, 21:48
Motor, reglage och servon följde med som ett paket till planet. Kinesiskt "no name" antagligen.
Jag ringde butiken idag och dom trodde att det kunde vara en lödning som hade släppt. Om inte så skulle dom skicka ett nytt reglage. Bra service.:)

/Steffe

Shinobi
2009-08-17, 14:13
Jag fick faktiskt samma svar (var det hobbtek?) att en lödning skulle gett sig, köpte ett RTF-plan från dem, riktigt billig ESC och motor som vibrerar som en damleksak..

Ivf, min motor började snurra baklänges, och startade om i luften. =)
Så jag drog Mystery från kina och en noname outrunner, nu går planet som en raket ;)

MiquePe
2009-08-17, 15:09
Jag tror att Danne G kan ha en poäng med att timingen kan vara felställd. Det kan ju vara lite svårt om du inte fick någon beskrivning med. Lite oseriöst att sälja grejor så. Inställning brukar göras med att man flyttar någon spak på sändaren vid vissa pip, men man behöver en instruktion för detta.

Problemet du beskriver har jag upplevt på ett annars välfungerande set med motor/fartreglage/acke efter vinterflyg där jag efter särskilt låga flygningar fyllde både motor och fartreglage med snö. Det hackade fram och tillbaka och ville inte alls funka. Efter en rejäl upptorkning hemma funkade allt som det ska. Lärdom att dra för din del skulle kunna vara (om du inte flugit i ösregn, då är problemet identiskt) att det är någon typ av kortslutning i fartreglaget eller någon annan del av systemet.

Flygplanet verkar annars gött. Har sneglat på det själv.

Lycka till/M

Steffe
2009-08-17, 18:21
Lödningarna gjordes om utan förändring.
Jag fick ett nytt reglage och nu går den perfekt.

/Steffe

MiquePe
2009-08-18, 09:58
Bra service som du säger. Där har du i ett nötskal fördelen att handla i butik i Sverige framför att handla på nätet från Hong Kong. Det hade knappast varit värt portot att skicka tillbaka det dit.

/Mikael (som handlar både på nätet och från handlare i Sverige)