handdator

Visa fullständig version : Ett 20-minuters bygge...Sweeper
2009-10-06, 17:48
Ibland vill man bara bygga sig något att bara kunna kasta lite med i lokalen...eller i korridoren utanför. Och det skall vara snabbyggt, se bra ut och framförallt...flyga bra.

Och när ett sådant behov uppstår så händer det ibland att önskningarna slår in. Magnus på MBS RC-Models skickade mig ett litet glidflygplan med undran om jag kunde provbygga det och se vad jag tycker.....så här kommer den kortaste projekttråden från mig....någonsin. :lol:

http://nykmk.se/forum/images/uploads/Sotaren/PICT6431a.JPG

Översta raden visar vad man behöver för verktyg. Undre raden visar hur byggsatsen levererades. :) En liten men enkel byggsats. :D

http://nykmk.se/forum/images/uploads/Sotaren/PICT6432a.JPG

Efter att ha avlägsnat pappersremsorna som håller ihop paketet så fanns det 4 flak med delar och en 2-sidig byggbeskrivning. :)

http://nykmk.se/forum/images/uploads/Sotaren/PICT6433a.JPG

Det första som skall göras är att slipa kanterna på kroppen och slipa bakkanten på fenan så att den blir spetsig och framkanten rund. Därefter trycks två stycken 3x3 mm lister igenom kroppsidorna i avsedd hål. :)

http://nykmk.se/forum/images/uploads/Sotaren/PICT6434a.JPG

Därefter limmas fyra stycken "motor" attrapper på plats.

http://nykmk.se/forum/images/uploads/Sotaren/PICT6435a.JPG

Motorattrapperna utgör tillsammans med en slits i kroppen fästet för vingen. Den är tvådelad och förs in i slitsen så att de möts mitt inne i kroppen och sedan kollar man så att man har fått 60-70 mm från vingspetsarna ned till bordsytan.

http://nykmk.se/forum/images/uploads/Sotaren/PICT6436a.JPG

När det är kollat så limmas stabben på plats. Den är förberedd för att höjdrodret kan skäras loss och förses med gångjärn i tejp om man vill experimentera med det. :)

http://nykmk.se/forum/images/uploads/Sotaren/PICT6437a.JPG

Det medföljer även ett praktiskt bordsstativ att förvara modellen på. Och det medföljer även 5 stycken skruvar som skall användas till balanseringen av modellen.
Spännvidden på planet är 487 mm och längden är 397 mm. Vikten hamnar på cirka 23 gram och den flyger väldigt, väldigt bra....åtminstone i korridoren utanför min kära lokal. Jag försökte även utomhus, men det var sådana turbulenta vindar idag att det gick inte så bra. Men jag ser fram emot en vindstilla dag. ;)


Göran

Corsair
2009-10-06, 20:55
Snyggt..förstår att det inte är en "vindkärra". Kul snabbygge..:vroam: