handdator

Visa fullständig version : Mirage till J37 ViggenBaua
2009-11-18, 18:43
Hej alla!
Även jag har hamnat i RC flyg träsket, och jag bara älskar det. Har byggt en del modeller, kraschat en del modeller (Verkar vara normalt i branschen) Allt från propellerplan till EDF.er har åkt i soptunnan. Sen en tid tillbaka har jag varit inne på att bygga mig en EDF variant av det hårigaste vår svenska flygindustri tillverkat nämligen en J37 Viggen. Att bygga den själv, tänkte jag göra pga att jag inte hittat någon som tillverkar den i Styrofoam. Har sett några fina svenska balsabyggen, där förmodligen hundratals timmar ligger bakom skönheterna. Att sätta en sån i backen skulle man nog inte må så bra av. Därför tänkte jag köra billighetsvarianten, nämligen att konvertera en Frigolit Mirage till just Viggen. Kanske idiotiskt men what the häck. Kropparna ser ju hyfsat lika ut, och jag tror att det skulle kunna gå bra med lite vilja och lim. Tänkte lägga in lite bilder allt eftersom att bygget går framåt. Kan direkt säga att original elektroniken i Miragen ska rensas ur, för lite mer kraftfulla stuffs.
Utgånsämnet ser Ni nedan. Jag vet en riktig B modell. Men det kan göra det hela lite roligare.:)

bokis
2009-11-18, 19:06
Tänket är bara för bra! Vilja,våld o vitlim ,posta resultaten vartefter så blir jag lycklig!:lollypop:

wesse
2009-11-18, 19:19
jag gillar frigolit i all dess bemärkelse så jag ser fram mot resultatbilder...:thumbup:

Baua
2009-11-23, 15:48
http://195.149.144.149/images/54/5421663621.jpg

Ja det blev den J37a Viggen som fanns på Blocket också! Hoppas Magnus inte har något emot att jag lånar hans bild!
Hur ska detta sluta. Frugan och ungarna kommer förmodligen få fira jul utan mig. Lika bra att börja bädda i garaget. Kommer att öppna upp en egen tråd för detta bygge. Känns som man har en del att leva upp till när man sett dom andra modellerna från MBS rc på Forumet. Pratade dock med Magnus på MBS rc, verkade vara en glad och trevlig prick, som lovade glada tillrop vid byggsvackorna. Hur som helst ska Mirage/Viggen byggas först. Sen tar vi finmodellen. Äntligen äntligen en Viggen, fan va jag saknar dom i skala 1:1. Tycker vi går ihop och köper loss någon som står och ser ledsen ut, så kallar vi oss Viggens vänner. Fy fan nu har jag spårat ur totalt, mer bilder kommer. Någon som vet om det ordnas någon träff för MBS modeller. Skulle ju bli rena rama Flygvapnet.:)

pilotkalle
2009-11-23, 17:06
jag gillar frigolit i all dess bemärkelse så jag ser fram mot resultatbilder...:thumbup:

Kan du inte bygga en jetkärra i frigolit?
Då skulle du vara kung (av småland)!

mulder
2009-11-23, 17:37
Kan du inte bygga en jetkärra i frigolit?
Du skulle du vara kung (av småland)!

En av våra Danska vänner har en frigolit Jet med en av världens???? minsta turbiner, osäker på storleken men liten var den /Mulder

taffan
2009-11-23, 18:32
Mini turbin,, det måste vara en kolibri du menar
http://www.lambert-modellturbinen.de/html/english.html

Kostar en slant, men va ska man spara pengar för :-)

Baua
2009-11-23, 18:36
Ett exempel på Frigga och kolibrijet!:)
YouTube- Kolibri on a Twister : first flight

Baua
2009-11-23, 19:48
Fick idag meddelande från utrikesposten från Arlanda. Där stod att läsa, vi behöver mer uppgifter gällande din modell, som nu landat hos oss på Arlanda. Inköpspris etc, så vi kan spöa upp dig på momsen samt tullavgift. Har nu mejlat detta till dom, vilket borde betyda att jag har Miragen inom någon dag eller så. Modellen inhandlades på Hobbycity in Hong Kong. Hade inget annat speciellt för mig nu ikväll, så jag började jämföra måtten på Miragen mot bilder jag hämtat hem på viggen, för att kunna konvertera Miragen till 37an. Jämför man spänvidds måtten på kärrorna kontra längden, så hamnar Miragens bredd/längdförhållande på 65,8% och Viggens på 65,5%. Ruskigt lika om ja nu räknat rätt vill säga. Har också inhandlat styrolit för att kunna muskla till kroppen på kvinnan, för att bygga the mighty Vigg.:)

Supersonic
2009-11-23, 20:15
Det här är bara så rätt tänkt!!
följer med spänning:thumbup:
Saknar också 37:an...:(

Baua
2009-11-27, 18:57
Jaha!
Då var projektet igång. Fick hem Modellen, opererade bort den svaga original 60mm uppsättningen. Transplanterade sedan in en 68mm fläkt från en död Rafale med möjlighet till drift på 4 cellare. Borde kunna ge lite mer fart än originalet. Förlängde också insugen till fläkten, med hjälp av en petflaska. Dom går att använda till mycket. Gjorde också utrymmet till Accen lite större. Började skära till vingarna till det klassiska Viggenutseendet. Kan redan nu berätta att det kommer att bli en hybrid mellan Miragen och 37an. Viggens bakre vingar går längre bak, än på Miragen, vilket skulle betyda att jag blir tvungen att göra om hela infästningen för vingen. Jag släpper det och försöker koncentrera mig på det övriga utseendet:).

Baua
2009-11-28, 18:41
Idag var dagen man inte skulle rullat ur sängen. På flygfältet lyckades jag sätta Multiplex Funjeten i en björk på fullgas, bara att erkänna det såg fan ut som planet exploderade, he he. Motorn och fartreglaget hittades 15m från kollisionsplatsen, Accen låg ytterligare 20m bort. Kyosho Miragen fick frispel, när ett av servona till skeven fastnade, naturligtvis också under en fullgasrepa. Gick som en korkskruv rätt ner i backen. Resultat Kyosho Miragen=jättedöd. Det sorgligaste var nog Frigge Miragen, som skulle bli förvandlad till J37 Viggen. Hade Monterat motor, fixat vingarna, samt de små framvingarna. Började alltså se riktigt skaplig ut. Vad gör man då, jo lägger på ett lager färg, som fullkomligt äter upp planet, jävla Frigolithelvete, det bara smälte. Fy fan va trist. Hade istort sett jobbat halva natten mellan Fredag och Lördag, för att kunna göra maiden i morgon Söndag. Nu ska jag gå och dö i någon timme, sen är det bara att gå på flygplansjakt på nätet igen.:banghead:

Mange Lundin
2009-11-28, 18:51
F-n vad tråkigt, lider med dej.
Men jag är helt övertygad att det blir en Viggen till slut.
Ge inte upp..

TommyzT
2009-11-29, 12:25
Det var ju faktiskt 2 Funjet krasher på samma repa...
(denna film har plockats bort av användaren...)

Baua
2010-09-06, 19:19
Ja saker och ting kraschar, inte bara flyg tydligen. Tråkigt med alla trådar som försvunnit. Här kommer i alla fall en Video på Hybridos, som tyvärr inte är med oss längre, he he!
Men men, det ska byggas en ny variant av den, stommen är beställd. Vansinne, ja kanske men vi hade en fin tid tillsammans även om förhållandet blev kort...... Här bjuder vi också på F15 med rörhjulstart, Twister med plastlådestart och Mikas Pylonracer http://vimeo.com/14627496

TommyzT
2010-09-06, 20:15
psst nu måste man använda "infoga video" knappen Så blir det så hära:

http://vimeo.com/14627496

jonols
2010-09-07, 21:44
Baua, det var en hysterisk flygning med Hybridos!

Jag har aldrig sett en modell pendla så mycket i planled, möjligvis när JASen drog i backen i Stockholm. Vad tror du orsakade det hela? Bakvikt???

Påt igen!!!

MVH
Jonas