handdator

Visa fullständig version : Spektrum DX7 startar inte



IPJT
2009-11-26, 15:08
Radion startade som den skulle när jag fick den. Dagen efter när jag kom hem från skolan ville den inte starta. Jag kanske hade lämnat den på över natten så att batteriet var tomt. Jag började ladda den, men lampan på laddaren tänds inte. Laddaren blir varm men ljuset tänds inte. Radion är avstängd under laddning. Den har laddat några timmar nu men ingenting verkar hända. Vad kan vara problemet?
MVH// Ian

Daniel L
2009-11-26, 15:36
Är det ett lipo batteri och det är kört i botter så är det bara at slänga.

Men är det ett Ni-mh så är det ingen fara. Har duj inget som du kan mäta hur mycket ström du har i batteriet?
Blir radion varm när du kopplar in batteriet?
Är du säker på att batteriet är inkoplat som det ska?

IPJT
2009-11-26, 15:58
Det är Ni-MH 1500 mAh accet som ingår. Jo jag har en voltmeter men jag kan ju inte få in de stora grejorna i uttager till accet. Nej radion blir inte varm. Jag batteriet är rätt inkoplplat.

DennanHMFK
2009-11-26, 16:03
tar ur acket från sändaren och mät, funkar nog bättre än att försöka pula in mätkablar i laddintaget :)

IPJT
2009-11-26, 16:14
har bara en sådan som har två lys dioder. en för plus och en för minus. det blir inga utslag.
Ingen som vet något annat som kan vara problemet?

IPJT
2009-11-26, 16:19
Testade igen och den funkar men visar bara vilken som är plus och minuspol.

roggie_49
2009-11-26, 16:24
mät upp laddaren till att börja med.
har varit med om att laddaren har krånglat redan innan den har packats upp s.a.s.

IPJT
2009-11-26, 17:00
Har nu skruvat isär radion och hittade att säkringen gått. Det är en 3A/250V. Vet ngn vart jag kan få tag på en sådan i stockholm? Clasohlson har säkringar på 3.15...

matbos
2009-11-26, 17:15
Kanske här
http://www.conrad.se/?ref=tradedbl&tduid=b1272f6529156e2696df264fc80f52ce&url=http://www.conrad.se/?ref=kelkoo&article=550345&ref=kelkoo

Såg på rc universe att det fanns fler som råkat ut för samma öde. Kolla laddaren så den är rätt, det var fler där som använt fel laddare. Anslut den först mot radion innan du stoppar den i väggen.

JerryD
2009-11-26, 17:30
Kanske här
http://www.conrad.se/?ref=tradedbl&tduid=b1272f6529156e2696df264fc80f52ce&url=http://www.conrad.se/?ref=kelkoo&article=550345&ref=kelkoo

Såg på rc universe att det fanns fler som råkat ut för samma öde. Kolla laddaren så den är rätt, det var fler där som använt fel laddare. Anslut den först mot radion innan du stoppar den i väggen.

Var det endast fel handhavande som orsakat felen du läst om på RC Universe, eller är det så att säkringen är av undermålig kvalitét?
Har själv en Dx7 och undrar om man bör extrakolla.

IPJT
2009-11-26, 17:33
Måste vara en dålig säkring. Den pajade ju över en natt. Men du behöver ju inte kolla om radion funkar :) Men om radion inte startar och lysdioden på laddaren inte startar så är det ju det :)

Mikson
2009-11-26, 17:42
Har du kollat så att plus & minus överensstämmer mellan kontakten på laddkabeln å radion??

IPJT
2009-11-26, 17:59
Jadå

matbos
2009-11-26, 18:07
Var det endast fel handhavande som orsakat felen du läst om på RC Universe, eller är det så att säkringen är av undermålig kvalitét?
Har själv en Dx7 och undrar om man bör extrakolla.

Dom flesta hade taskig koll på sina laddare. Fel laddare till fel pryl så poff.
Använder själv en elektronisk till min radio bara att ställa in ladd ström.

IPJT
2009-11-26, 18:31
Tror ni att man kan köra en 3.15A?

Sigun
2009-11-26, 18:36
Ja 150mAh hit eller dit spelar nog kvitta. Min orginal säkring gick med sönder efter ett tag samma sak med min stendöd, funkade fint dagen innan, Den säkring som sitter i nu har hållt sedan dess så orginalsäkringen kanske inte var av bästa kvalitet.

/Martin

IPJT
2009-11-26, 18:46
Vart köpte du den säkringen? och vad var det för någon?

McRegor
2009-11-26, 20:17
Hej,
Mitt bästa tips är att du köper ett mätinstrument - digitala är ju de vanligaste numera. Du får ett användbart för 50--100 kr hos t ex Jula, Biltema eller Classe.
Ett enkelt men fullt användbart mätinstrument är detta - http://www.jula.se/multimeter-ut20-b-127851 Sök på Multimeter vilket är vad de brukar kallas.
Då kan du mäta och därmed veta vilken spänning du har och hur polariteten är (=vad som är plus resp minus).
Och om säkringen är på 3 A eller lite mera eller mindre har nog ingen betydelse alls eftersom du bör ladda ackarna med väsentligt lägre ström.
Hälsningar
Roger

jocke1963
2009-11-27, 02:36
Vart köpte du den säkringen? och vad var det för någon?


http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=7448875&postcount=2281

http://cgi.ebay.co.uk/Spektrum-DX7-SPMH030-FUSE-(-2-)_W0QQitemZ370291859815QQcmdZViewItemQQimsxq200911 17?IMSfp=TL0911171810003r22118

http://www.helifreak.com/showthread.php?t=116400

jobex
2009-11-27, 09:21
Vart köpte du den säkringen? och vad var det för någon?

Ta säkringen med dig och gå till OK/Q8, shell, statoil eller vilket som är närmast, de kan säkert fixa en åt dig

Mvh Johan B

DanneG
2009-11-27, 09:49
Clas ohlson har även, det är en vanlig glassäkring.
Min gick sönder vid första laddningen, sen dess tar jag alltid ut batteriet vid laddning
så slipper man problem i fortsättningen