handdator

Visa fullständig version : Glasfiber motorkåpa och värme?MagnusStrömqvist
2009-12-15, 19:58
Hej,

Har satt ihop en rejäl P-47 med en 4 takt ASP 30cc. Vid provkörningen blev avgaspipan rejält varm (i bänk) och jag tänkte inte mycket på det då. Nu har jag modifierat kåpan så att ingenting sticker ut och bra luftkanaler, 90 graders knuckle för att slimma avgasröret mot motorblocket mm. Luftflödet är dubbelt ut mot vad det är in i kåpan. En tanke som slog mig är att glasfiberkåpan ligger lätt an mot en del av avgasröret och resten av längden (ca 90%) har en luftspalt på 1-5mm.

Kommer glasfiberkåpan att smälta?
Måste jag göra hål här? (Vilket är trist när jag lagt ner så mycket jobb på att inget skall synas)
Har hört talas om aluminiumtejp som är värmereflekterande, är det lönt att prova lägga detta mellan kåpan och pipan?

Tackar på förhand! Magnus

Krille
2009-12-15, 20:09
Tror inte det kommer smälta eftersom det är så kallt på utsidan kåpan. Men ligger det an kommer det vibrera vilket resulterar i att det vibrerar hål i kåpan efter ett par flygningar.

Så ovasett om det smälter eller inte får du hål. Så lika bra att ta upp de på en gång.

Lelle
2009-12-16, 07:13
Hej.
Nej den kommer inte att smälta. Jag köpe en beg Black Horse Matrix under sommaren med en OS 91:a i nosen. Nu var utrymmet så tight att dämparen låg direkt emot glasfiberkåpan och den smälte inte. Däremot så fick färgen lite stryk, men det var ju på undersidan så det gjorde inte så mycket eftersom det inte syntes.

Sedermera så sågade jag upp kåpan lite runt dämparen eftersom den var så trångt i kåpan.

Per P
2009-12-16, 08:17
Glasfiberkåpor smälter inte, men som de andra ovan skrivit så bör du nog ta upp hålet lite till där det ligger emot, för det kommer bli rejält fula skavmärken där annars!

MagnusStrömqvist
2009-12-16, 10:17
Skavmärken på insidan oroar mig inte. Däremot om vibrationer som Krille nämner. Nu är kåpan upphängd på gummibussningar, likaså motorn, så det kanske klarar sig. Kommer försöka lirka in någon värmebeständig tejp tror jag och köra på det. Och sedan hålla uppsikt efter vibrationsskador. Tack för tipsen :)

Ultra Bandit
2009-12-16, 10:47
Hej,Kommer glasfiberkåpan att smälta?
Måste jag göra hål här? (Vilket är trist när jag lagt ner så mycket jobb på att inget skall synas)
Har hört talas om aluminiumtejp som är värmereflekterande, är det lönt att prova lägga detta mellan kåpan och pipan?

Tackar på förhand! Magnus
Hej!
Vi som flyget jet använder keramisk färg (Bvm Heat sheilds) eller keramisk duk för att slippa bränna bort epoxin i våra modeller.

Lasse P