handdator

Visa fullständig version : Har någon målat duken med färg från den amerikanska tillverkaren Randolph Products?McLund
2010-09-13, 20:27
Hej.

Jag undrar om någon har målat duken på modellen med färg från den amerikanska tillverkaren "Randolph Products" som säljs i Sverige av ARIGO TEKNIK AB.

Jag undrar hur färgen tål metanolsoppa?

Jag har tänkt att måla med färgen på Sig´s Koverall, är det någon som har erfarenhet av att måla Koverallen med ovanstående färg?


Länkar:

http://www.randolphaircraft.com/free.html

http://www.arigoteknik.se/svenska.htm


Tack för hjälpen!


McLund

Janne O
2010-09-23, 23:30
Hej,
Randolph-färgen är bränslesäker ,men är i princip samma färg som Testor/Pactra dope vilken framför allt används på t.ex siden/nylon
klädda flygplan där man använt spännlack.
Jag skulle föreslå att du kollar in WarbirdColors från www.fighteraces.co.uk. (http://www.fighteraces.co.uk.)Dessa färger passar bra till Koverall och Solartex.

/Janne

bem
2010-09-29, 15:41
Hej,

Hur är det när man beställer färg utomlands - frakten kan väl bli riktigt dyr om det måste gå som brandfarligt gods?
Beställde Oracolor från Oracover i Tyskland en gång och det gör jag inte om - frakten blev astronomisk och jag fick hämta det "brandfarliga" godset på DHL utlämningsstation i en annan stad. När jag packade upp det hade de bäddat ner färgburkarna i nån icke eldbefängdt som såg ut som små smulor och sen tejpat in i plastpåsar som om det vore dynamit det var frågan om.

/Bo

Corsair
2010-09-29, 16:12
Hej McLund
Jag har köpt färger från "FIGHTERACES" för inte så länge sen, 3st burkar (1/2 pint) och 4st burkar (1/4 pint),
kostnaden blev 62.75 Pund inklusive frakt.
Snabba leveranser och inget strul, det går fint att ringa honom om du undrar något...:lollypop:

McLund
2010-09-29, 17:42
Hej på er och tack för alla era svar och tips. :)

Jag vill bara påpeka att man ju kan köpa Amerikanska "Randolph Products" i Sverige av ARIGO TEKNIK AB.

http://www.arigoteknik.se/svenska.htm

Jag är ute efter färgen "Lockhaven Yellow" till min gula SIG 1/4-skala J3 Cub och den färgen har ju "Randolph Products".


Ha dé gott!


//McLund

jaka
2010-10-06, 18:19
Hej!
Arigo produkters färger är nog inte tåliga mot metanolsoppa! De är enkomponents cellulosafärger och sådana tåll inte metanol.
Dessutom måste de sprutmålas då de torkar fort.
Ska du måla (sprutmåla)ett flygplan så är det 2-komp billacker som gäller.

Lada008
2010-10-09, 12:22
Jag lät den lokale bilfärghandlaren blanda till färg fick den på sprayburk men det avgör man ju själv hade ingen färgspruta och kompressor sen klarlackade jag med matt lustrecoat den som Topflite använder
det funkade bra burkarna blev inte så farligt dyrt
Lars

patternmaster
2010-10-16, 21:40
Hej!
Det går alldeles utmärkt att använda Randolph Dope på Koverall, eller annan polyesterväv, t.ex. Ceconite(ultralight för våra småplan)som Arigo säljer. (Billigare än Koverall) Dopen är ju till för detsamma! Tillräckligt bränslesäker, man behöver ju inte slabba med soppan och man har ju ändå epoxy i motor o tankutrymme, oljan från avgaserna är inget problem. Man bör spraya några tunna lager klar dope ovanpå färgen för bättre slitstyrka. Fäst väven med nitratdope G 6302 B och lacka väven efter värmesträckn. c:a 3 lager med samma lack. Sedan kulör. Grunda med vitt spec. om kulörer som gult o rött ska användas. Tänk på att dopen ska byggas upp i tunna lager högst ett om dagen. Inget svårt men tar lite tid. Resultatet blir dock helt outstanding o realistiskt på en dukad kärra som en CUB t.ex.! Det är ju samma material som används på fullskala Cuben! Mycket mer kan sägas om dope finish. Kontakta gärna mig om du behöver råd o tips. Ha de/ Lars R./ TMFK