handdator

Visa fullständig version : En modell för fler typer av flygningUlfB
2010-10-05, 09:05
Nu har jag ännu en fundering, nu har jag flugit sen i somras och har fastnat för denna hobby, nu är jag på jakt efter en modell som jag kan använda till att både glida runt med lugnt och stilla och få lite längre flygtid plus att jag även vill kunna "busflyga" med.Några tips och råd?

Jag googlade runt lite och hittade en modell som heter ST-Models Fox
Nån som har en nån kommentar om denna?


Länkar till ett klipp där några flyger denna modell.


http://www.youtube.com/watch?v=LFzp4-7LfV4

Ännu en länk till samma modell

http://www.fullkontroll.se/?ProdID=6393


//Ulf

pgrts
2010-10-05, 13:25
Foxen finns i flera storlekar.
Som allround är det en bra kärra.
Segla - som du säger.
Flyga hang - funkar fint.
Lugn busflygning - absolut - se bara till att ha ordentliga roderutslag om du ska kunna busa.

tomasstrom
2010-10-05, 14:55
Annars är inte Swift II så dum heller faktiskt så länge du inte lägger för mycket vikt i den.

pgrts
2010-10-05, 15:25
Håller med totalt om att en "Zagi"-typ busvinge är bland det roligaste man kan ha - men ett plan med sidoroder kan ge en del mer träning - om man nu är ute efter annat än bara bus.

DavidFlygare
2010-10-05, 17:42
när jag bara vill ta det lite lugnare men även busflyga flyger jag min ugly stick eller mitt scratch bygge som liknar ett ryggskott lågvingad med lådkropp

McRegor
2010-10-05, 21:19
Hej,
En modell för alla behov är nog svår att hitta - och sen är det också väldigt personligt.
Liksom David har jag en stick - i mitt fall en E-Flite Mini Ultra Stick - som alltid ligger i bagagerummet så att man är beredd. En mycket trevlig liten busflygkärra. Men just nu är favoriten min lilla "warmliner" - http://www.rcflyg.se/forum/showthread.php/26776-Hype-Wow-!?highlight=hype
En mycket trevlig kärra som liksom Sticken är helt utan egna hyss. Jag har för säkerhets skull bytt fartreglaget till ett lite tåligare och "proppat upp" lite för bättre stig och lite högre hastighet. Men det är inte nödvändigt - den går bra ändå. Du kan åka snabbt, flyga sakta, segla och göra lite enklare akrobatik.
Har haft "vingar" också men kan inte riktigt förlika mig med utseendet. Vill gärna att kärran skall påminna i alla fall liiiite om en "riktig" kärra - om än en segelkärra i fallet Hype Wow...:)
Hälsningar
Roger