handdator

Visa fullständig version : Updatera en T14MZ



lassebetong
2010-10-06, 21:37
Tänkte kolla om någon kan upplysa mig i hur man går till väga.
Hittade en kortläsare som jag satte kortet i och såg att det låg en update mapp där.
Och när man packar upp den senaste uppdateringen så får man en liknande mapp men med lite nytt i.
Skall man byta ut den gamla på kortet eller skall den också ligga kvar?
Hittade ingen beskrivning och jag vill ju inte gärna göra något tokigt.

/Lasse

bem
2010-10-06, 22:42
Hej,

Själva uppdateringen (engelsk) och vad som förbättrats finns här:
http://www.futaba-rc.com/downloads.html

Hur du gör för att uppgradera din 14 MZ kan du läsa här (jag ladda upp en PDF fil till en mapp jag har på internet):
http://www.algonet.se/~boem/14MZ/Software_Upgrade.pdf

I roten på ett Compact Flash (CF) kort placerar du mappen UPDATE och filerna T12mzUpdate.dat och T12mzUpdate.exe

Mappen UPDATE innehåller en 0 mapp och däri ligger det 5 filer.
Byt bara namn på den gamla update mappen du redan hade sen förut till oldUpdate eller nåt sånt.

Jag använder ovanstående uppgradering i min 14MZ, sen uppgraderingen kom ut, och det har funkat bra.
Version på uppgraderingen är Encoder 1.44 och Editor 1.6.0

Lycka till.

/Bo

bokis
2010-10-07, 00:21
OBS! Hämta inte hem uppdateringen från Amerikanska hemsidan!
Då blir det inget bra alls med dina mottagare om du har otur..
Ta den från minicars: http://minicars.se/visaKatalog.htm

lassebetong
2010-10-07, 07:21
Tackar.
Tror att det blev rätt, burken startade iaf.

/Lasse

bem
2010-10-07, 08:34
OBS! Hämta inte hem uppdateringen från Amerikanska hemsidan!
Då blir det inget bra alls med dina mottagare om du har otur..
Ta den från minicars: http://minicars.se/visaKatalog.htm

Hej,
Uppdateringen från Futaba USA's hemsida funkar bra med min 14MZ och de Futaba mottagare jag har.
ZIP filen man hämtar från USA sidan heter T14MZ_v1_6_0_100709_due.zip
ZIP filen från Minicars hemsida heter T14MZ_v1_6_0_100709_due_pdf.zip

När man packar upp bägge filerna innehåller de exakt likadana filer.

Uppackning av filen från Minicars hemsida, T14MZ_v1_6_0_100709_due_pdf.zip, innehåller:
T14MZ_update_1.6.0_ENG_web.pdf
T14MZ_v1_6_0_100709_due.zip
När man pakat upp T14MZ_v1_6_0_100709_due.zip så har den exakt samma innehåll som den på Futaba USA's hemsida (exakt samma filer med samma filnamn, storlek, datum och klockslag.


"due" betyder "Dutch and English". Det finns nämligen samma version på uppdatering att ladda ner från olika länder men man kan då förutom Engelska även välja franska, tyska, spanska osv i sändaren.

Version display Corresponding languages
Ver. *.*.* English, German
Ver. *.*.*-DUT1 English, Dutch
Ver. *.*.*-FRE1 English, French
Ver. *.*.*-SPA1 English, Spanish
Ver. *.*.*-CZE1 English, Czech
Ver. *.*.*-ITA1 English, Italian


/Bo

Ompa
2010-10-07, 08:59
Hämtade min uppdatrering direkt från Futabas hemsida, funkade klockrent.

Nägra länkar på på "How to" & Sajt för hemladdning.

http://www.14mz.com/faq/faq-14mz-q864.html
http://www.futabarc.com/downloads.html

DrHanke
2010-10-07, 09:37
Kör alltid med den från www.futaba-rc.com då minicars inte har nöjet att vara snabba med senaste filerna... Region koden som alla pratar om ligger i radion, går man in med service programmet och ställer om till US, France eller Japan så kan saker hända. Firmware filerna är fortfarande de samma oavsett region på radion.

Region skillnaderna är vilka frekvenser som 2,4 modulen använder sig av, mottagarna är samma oavsett vart det är sålda/köpta. Vid bindning radio-mottagare kommer de överens om hur man skall hoppa och på vilka kanaler, det är här som udda saker kan ske om man bindat i US mode och sedan ställer om radion till EU, då skall man binda om mottagarna för säkerhetsskull.

LAB
2010-10-08, 07:38
Tänkte kolla om någon kan upplysa mig i hur man går till väga.
Hittade en kortläsare som jag satte kortet i och såg att det låg en update mapp där.
Och när man packar upp den senaste uppdateringen så får man en liknande mapp men med lite nytt i.
Skall man byta ut den gamla på kortet eller skall den också ligga kvar?
Hittade ingen beskrivning och jag vill ju inte gärna göra något tokigt.

/Lasse

När du inte begriper bättre skulle du ha köpt en Focus 6a istället!:sarcastic:Grattis till radion iallafall:thumbup:

lassebetong
2010-10-08, 08:36
När du inte begriper bättre skulle du ha köpt en Focus 6a istället!:sarcastic:Grattis till radion iallafall:thumbup:

:thumbup: :thumbup:

Guzzten
2010-10-08, 19:56
Jag tyckte det räckte med att klämma på den, och det behöver den inte uppdateras för! Den såg ju lite mer avancerad ut än den Turnegy 9a jag köpte. väntar med såänning på den dagen han vrålar "BLÅSKÄRM" från pilotrutan.. heheh

DrHanke
2010-10-08, 20:38
Jag tyckte det räckte med att klämma på den, och det behöver den inte uppdateras för! Den såg ju lite mer avancerad ut än den Turnegy 9a jag köpte. väntar med såänning på den dagen han vrålar "BLÅSKÄRM" från pilotrutan.. heheh

Tyvärr blåskärmen spelar ingen roll då den grafiska delen endast är till för att programera radio delen. Så fort man gjort en ändring skrivs minnet ner till radio delen så det är två separata delar... Men visst det hade varit skoj om inte annat å laddat över virus :)

bem
2010-10-08, 21:32
Hej,

Det är ju Windows CE version 4.20 i en Futaba 14MZ så helt omöjligt vore det väl inte att få den delen infekterad med nåt virusliknande? Ett virus för en PC (x86) med Intel, AMD osv processor skall väl inte kunna smitta då det är annan processor i en sån här "handhållen" apparat. Men det finns ju antivirus för Windows CE baserade plattformar så nog existerar det virus om än i mindre omfattning såvitt jag förstått.

/Bo