handdator

Visa fullständig version : Kört fasst med 10CP



TommyzT
2010-10-12, 17:47
Hjälp.
Nu har jag kört fast och hittar inte vad jag gör för fel med min nya radio Futaba 10CP med TM-10 2,4G modul och mottagare R6014FS
Problemet: Vill ha "kill switch" till tändningen på kanal 5 och vill styra detta med knapp "G"
Hade så på min 7C radio utan problem, kunde alltså stänga av och på tändningen till DLE 55an från radion.
Med nya radion kan jag koppla in servo som rör sig via knapp "G" , Jag kan koppla in lampor som jag kan tända och släcka via knapp "G". (vilken knapp jag vill egentligen)
Jag ser i den grafiska servo visningen att det händer saker.
Jag har provat ändra end points till 140% åt båda hållen. Men jag kan inte få ett livstecken när jag kopplar in "kill switch" brytaren. Enda jag ser är att det blinkar till på hans diod när jag slår på och av strömmen till mottagaren. (den som lyser när det är igång om allt funkar)

Ett tag hoppades jag på att brytaren var trasig men jag får det att funka med 7 kanals mottagare och om jag har radion i 7ch mode. Så det är rätt kopplat hela vägen. Men jag skall ha R6014FS mottagaren och 10ch mode.
Någon som förstår vad jag vill... och ser vad jag missat?
Brytaren är en sån här: http://www.airmedia.se/index.php?act=viewProd&productId=1044

anpe
2010-10-12, 18:16
Hej !
Jag har samma setup, 10CG och R6014FS och kill switch från Airmedia.
Jag kör choke servot på 5:an (knapp B) och kill switch på 10:an (knapp A) fungerar klockrent.
/ Anders

TommyzT
2010-10-12, 19:29
Hej !
Jag har samma setup, 10CG och R6014FS och kill switch från Airmedia.
Jag kör choke servot på 5:an (knapp B) och kill switch på 10:an (knapp A) fungerar klockrent.
/ Anders

Tack men för mig går det inte så heller.

I "Parameter" har jag
Type> ACROBATIC
AILE-2>CH6or7
MODUL>2,4G/10CH
ATL>ON
Om det kan vara en ledtråd för någon.

Ålänning
2010-10-12, 19:32
Hoppas du har sparat din 7C-radio då, så du kan va lite värre än dom andra och ha TVÅ sändare? ;-)
Haha, mjah. Jag har samma sändare och vet inte riktigt vad jag skall tipsa dig om. Ändra Center/SubTrim så att det blir längre mellan max och min? Kan ju inte vara mottagaren. Testat servo på samma kanal?

bokis
2010-10-12, 19:36
Det kan vara så att den inte fixar den lägre signalspänningen som 14-kanalaren har..Testa med en 7-8 kanals FASST mottagare och se vad som händer..

TommyzT
2010-10-12, 19:51
hmm
Åhlänning:Ja jag har provat servo och lampor på samma kanal och det funkar. 2 radiosar och mottagare vore lite bökigt. Tufft men bökigt.
Bokis: Jag nästan hoppas på att den inte klarar den lägre spänningen för den funkar i min R617FS 7 kanals mottagare men... Anpe kör med samma 10Cp & och mottagare R6014FS samt switch setup vad jag förstår.
:(

DrHanke
2010-10-12, 21:03
Har din 14 mottagare mellan antennerna på skalet:
1, ingen prick = låg spänning
2, silver prick = låg spänning bättre värmekänslighet
3, guldprick = samma som nya HS men utan HRS läge

Ålänning vad har du för mottagare?

anpe
2010-10-12, 21:24
Ett litet tillägg i debatten,
Min mottagare har "ingen prick"
Glömde också att nämna att jag kör på 5 celler NiMh om det kan ha någon betydelse.

/ Anders

TommyzT
2010-10-12, 21:37
Min har nog mer en vit prick = Varför just jag...?


http://i217.photobucket.com/albums/cc57/moparcharger/IMG_6002-1.jpg

DrHanke
2010-10-12, 22:28
Ja vit/silver jag har ett par likadana och de funkar helt enkelt inte med alla saker har jag märkt pga detta trix med signalspänningen. Du hade väl en 7 kanalere, kan du prova med den å se om det är OK så kan vi helt enkelt kan utesluta programeringsfel först innan vi dömmer ut din 14k mottagare?

TommyzT
2010-10-13, 06:17
Vi kan nog utesluta programmeringsfel. Har provat flera gånger med 7 kanalaren.
Beställde i ren panik 2 st turnigy switch från HK för att prova om den går bättre. (kostade typ 7 spänn) Har nog inte brytt mig om lägsta spänning på saker förut. Och verkar svårt att ta reda på det åxå.
Monkey see, Monkey like...

mulder
2010-10-13, 08:15
Hade liknande problem till min ECU till Jet-turbinen hade kopplat Ecun direkt till mottagaren men kör nu via Powerbox och problemet löst. Var något strul med spänningen. /Mulder

McRegor
2010-10-13, 09:10
Hej,
En sån här manick kanske löser problemet - http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=8356
Hälsningar
Roger

TommyzT
2010-10-13, 09:56
tack för alla tipps!
En sådan där manick verkar intressant att prova. Kunder som provat verkar lyriska... Betydligt billigare än powerbox. Så jag börjar med en sådan när de finns i lager om jag inte lyckats få till det innan.

TommyzT
2010-10-14, 20:46
Provade just med en turnigy switch och den visade inga större tecken på att funka bättre. Utan lysdiod så jag vet egentligen inte om min provisoriska diod var trasig eller om det inte fungerar. Och jag orkade inte spänna fast planet på bordet eller släpa ut det för att se om den går att starta. Jag orkade bara vara sur.
Väntar på att signal booster manick finns i lager på hk och funkar inte det så köper jag väl en mottagare utan den satans silvervita pricken. Alternativ tar mekanisk strömbrytare som jag styr med ett servo från radion.
:motz:

Ålänning
2010-10-14, 22:30
Hanke, jag har en vit/silver-prick på min R6014FS. Innebär det att Futaba är skit? Jag har även två 7-kanalers vad dom nu heter, 617 FS?!

TommyzT
2010-10-15, 08:07
Hanke, jag har en vit/silver-prick på min R6014FS. Innebär det att Futaba är skit? Jag har även två 7-kanalers vad dom nu heter, 617 FS?!
Mitt svar på det är: Jag tycker inte att Futaba är skit alls men en olycklig kombination gör att just den funktionen jag vill ha inte är helt enkel att få ihop på just R6014FS med vit/silver prick.
7 kanals FS mottagaren funkar fint ihop med 10c radion.
Och att försöka se vilken R6014FS mottagare man köper tycker jag är svårt om man inte står i en butik och kan titta själv. Problemet verkar inte ens vanligt men jag tycker att fler borde ha råkat ut för detta.
Jag skickade just ett mail till minicars för att se vad dom har att säga och om de har en lösning.
Forts följer...:lollypop:

QatHome
2010-10-15, 12:04
Jag har också råkat ut för liknande fenomen i den enda modellen jag hittils använt 6014 mottagaren i.

Forumtråd (http://www.rcflyg.se/forum/showthread.php/21457-Hj%C3%A4lp-med-programmering-av-Futaba-12FG-2.4)

TommyzT
2010-10-15, 15:10
Jag har också råkat ut för liknande fenomen i den enda modellen jag hittils använt 6014 mottagaren i.

Forumtråd (http://www.rcflyg.se/forum/showthread.php/21457-Hj%C3%A4lp-med-programmering-av-Futaba-12FG-2.4)
Tack Den tråden skall jag läsa.
Jag fick även ett svar från Minicars:
"Det är ett känt fenomen att Futabas R6014FS mottagare har en längre plusspänning än en normal mottagare. Tyvärr finns det inget att göra åt den mottagaren utan vill man ha mer än åtta kanaler får man köpa R6014HS vilket är en uppdaterad R6014FS mottagare. Denna mottagare har normal plusspänning."

Ålänning
2010-10-15, 18:43
Så man ska endast använda max 8-kanaler med 14-kanals-mottagaren, om man inte har en HS? Problem solved? Den ligger ju bara här på mitt bord, så man kanske borde använda den nån gång... =) Men ej vågat eller tagit mig tid att kollat upp vad det var med dem. Nu är vi väl inne på en ny tråd...

bem
2010-10-15, 23:54
Tur man har en R6014HS så man slipper det där spänningsproblemet.

/Bo

Ålänning
2010-10-16, 19:02
Ja vit/silver jag har ett par likadana och de funkar helt enkelt inte med alla saker har jag märkt pga detta trix med signalspänningen. Du hade väl en 7 kanalere, kan du prova med den å se om det är OK så kan vi helt enkelt kan utesluta programeringsfel först innan vi dömmer ut din 14k mottagare?
Kan du precisera lite mer vad som är det egentligen problemet med "vit/silver-prickiga" 14-kanalaren? Vad skall man inte använda denna till? Jag har en och vill gärna använda den, men i vad/till vad? Vad innebär "låg spänning"? Att den ger ut klen spänning beroende på last? Annat?

TommyzT
2010-10-16, 19:15
Ålänning det är alltså själva puls signalen som är "svagare" på 14 kanals FS mottagaren. Svaret jag fick från Futaba kan nog vara lite missvisande för du kan fortfarande använda 10 kanaler men inte säkert att allt du kopplar in fungerar... Det som funkar funkar som det skall men som i mitt fal en "killswitch" funkar inte alls för den får för svag puls signal (det som kittlar i den vita sladden).
Läs även i tråden som "QatHome" länkade till så förstår man lite mer. Använd du din mottagare och bli nöjd :lollypop:

Ålänning
2010-10-16, 19:25
Aha, så det funkar eller så funkar det inte. =) Inte så att man flyger och mitt i allt så lägger fanskapet av och man skrotar dyrgripen pga Futaba...

EDIT: Jag missade länken, för den hade samma färg som texten och bestod av ordet "Forumtråd". Länkar som inte syns... hm... =) Hanke, fixa!!! :D

Ålänning
2010-10-16, 19:39
Jag kom på en sak till... en polare flög sin JR Airskipper 50 på isen en lagom kall vinterdag. Mitt i allt så lägger den fullt dyk och helin far givetvis i backen. Ett servo hade fått spunk, det drog i botten allt vad det kunde, elevator-servot, dvs kanal 2 om jag minns rätt? Servot var inte ett Futaba (som man bör ha på kanal 1-3) utan ett bättre Hitec MG-servo. Och mottagaren, ja det var en Futaba R6014FS. Var det detta eller var det nåt annat, som tex att poten gick slut i servot? Det funkade inte efteråt efter vi powercycle'at, men sen funkade det när vi kom inomhus nån timme senare. Hmmmm... Händer det mitt under en flygning alltså?

haskell
2010-10-17, 20:14
Hej,
kan bar konfirmera det som skrivits ovan om Futabas 14-kanalare. Jag har provat allt som
kunnat tänkas för att få en 'kill-switch' att fungera. Ove på Air-Media bytte tom ut min mot
en ny, för jag trodde att det var något fel på den. Har nu provat den mot två olika typer av
FRSky-mottagare och vips så funkar det.
Vilken härlig söndagskväll det blev till slut ändå !