handdator

Visa fullständig version : Forumet 19/10 kvällen



DrHanke
2010-10-19, 20:45
Halloj!

Nått är knas därav så får ni felsidor å annat lite då och då eller hela tiden... Databasen säger att det är ont om disk men det är det sista vi har ont om så nått har blitt knas...

_Nik_
2010-10-19, 20:47
Det värsta är att "arkaden" är borta, när jag har ledigvecka är mitt livs prio ett att plocka några av bokis rekord. :-)

/Nik - som spelar mer på arkaden än leker med sina helisar

DrHanke
2010-10-19, 20:56
*skrattar* jag är ledsen _Nik_ jag har i felsökningen stängt av alla extra moduler då de ändå bara genererar ännu mera loggar å fel just nu.

matbos
2010-10-19, 20:58
Databasen säger att det är ont om disk men det är det sista vi har ont om. Det kan basen säga här hemma oxå men det låter som om det är för mycket skitig disk. Hoho

wesse
2010-10-19, 21:17
Halloj!

Nått är knas därav så får ni felsidor å annat lite då och då eller hela tiden... Databasen säger att det är ont om disk men det är det sista vi har ont om så nått har blitt knas...

jag har gott om disk här så kom bara hit o hjälp mig Hanke....

Sigun
2010-10-19, 21:22
och backup som inte är korrupt finnes ? om de skulle skita sig igen

/Martin

Nexus
2010-10-19, 21:43
vad håller du med ??? det blev fel hela tiden i forumet ???

jag fick problem med när jag skulle klicka huvud Forumet det blev fel nu !!??

nu är det mycket jobbigare att måste klicka på huvud sida igen sen funkar igen


MVH Steve

DrHanke
2010-10-19, 21:50
Det verkar bara som att nånstans i fil systemet typ /tmp eller /var/db så är det av någon anledning inte ok med de temp filer som skrivs när det läses data ur tabellerna. Verkar inte alls påverka skrivningarna till db så nått med temp filer vid urläsning, ju mer man pressar tabbellerna på data ju oftare skiter sig frågan och man får ett fel. Ta index sidan tex, den får man uppdatera innan den är OK medans att bläddra runt i trådarna inte skapar fel vilket tyder på att ju större behovet är att skapa en större tmp fil ju mer troligt att det blir nå knas?

Nexus
2010-10-20, 12:25
nu ser jag det funkar bra igen nu är inte problem mer att klicka på huvud sida som vanlig nu...

MVH Steve

DrHanke
2010-10-20, 13:20
Nexus jag skrev ju att vi hade problem med sidan, då behöver du inte fråga varför det inte fungerar...

Hursom felet var att loggarna svämmat över å det var Leo tvungen att göra åt mig som är admin på servern.