handdator

Visa fullständig version : Rc Multiplex Foxfemer
2010-10-20, 10:21
Hej igen alla!

Jag försöker få tjejen att flyga rc men hon tycker en egen TS är ett för stort steg, eller en EZ för den delen också. Så såg jag hur några konverterat sina Fox modeller till rc och den kunde hon tänka sig att flyga för att den var så gullig (!).

Det är nog inte bästa modellen att börja med heller, men jag tänkte att om hon inte vill ha den sen så tar jag den gärna :) Det finns mängder med byggtrådar dock, så jag behöver lite hjälp med hur det är bäst att modifiera den. Motor bör nog inte ingå eftersom hon tycker det blir läskigt med sån, dessutom håller det ner vikten utan. Starta den kan jag ju göra genom att dra upp den med TS eller en gummistart.

Så en segel fox alltså. Men hur bör det göras? En lösning jag gillade var att styra hela vingarna. Annars är det det vanliga med att fälla in små servon och skära ut roder ur ytorna. Hur små servon bör jag ta? Vilken spänning kräver mina corona mott. för att funka med en liten lipo? Bör jag göra enbart sidoroder eller skaffa skev också? Kommer ett så litet plan att segla alls förresten?? Jag ser fram emot era synpunkter som är lite mer vana byggare.

-Daniel

Mr J
2010-10-20, 13:10
Du kan bespara dig en massa besvär genom att beställa en Mini Swift från Hobby King, ungefär samma storlek och nästan helt färdig, man monterar den ledigt under tiden man laddar ett par batterier.

http://www.hobbycity.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11306

Riktigt kul modell att busa runt med, men nån nybörjarmodell är det inte.

freddan_6
2010-10-20, 18:17
Eller köpa en Multiplex Merlin. Fox fungerar inte för nybörjare den är på tok för snabb.
m.v.h. //Fredrik

Kennerdahl
2010-12-15, 18:52
Här kanske ni finner något som passar också, hela nybörjar kit.. :)

http://www.hab.se/Default.aspx?tabid=113&List=0&CategoryID=299&Category2ID=386&Category3=Kompletta+paket+med+radio&Level=3