handdator

Visa fullständig version : Kyosho GX40Bmsone
2010-10-29, 09:33
Min svåger köpte en Calmato trainer med en GX40 motor. Efter planet är hopmonterat tänkte vi köra in motorn. Vi märker efter ett tag att motorn har ett ställe där den fastnar lite, "tuggar" till så att säga och blir lite fundersamma. Svågern har lång erfarenhet och har kört in motorer tidigare men aldrig känt något som detta. Vi plockade isärmotorn men ser inga skador i cylinder eller block, har bara tagit av topp och bakstycke. Känns lite som lagren orsakar det, talat med butiken som säger att de aldrig varit med om något liknande och ska kolla upp det. De ringer efter några timmar och säger att det ska vara så innan motorn är inkörd, enligt en kund som hade lång erfarenhet. Men både jag och svågern är lite oroliga för vad som händer om motorn går sönder om vi kör in den, de kan ju hävda att vi gjort fel. Butiken ska tala med Kyosho sverige idag så vi får se vad som händer.

Men vad säger ni som har dessa motorer eller har nån haft en annan motor med samma "fel"???? Ska de kärva lite?

Johan Nilsson
2010-10-29, 11:29
ABC-motor? I så fall skall det nypa till lite vid öd. Nyper det någon annanstans så byt motor.

Bmsone
2010-10-29, 11:53
kan stämma att det är vid övre dödpunkt. Då vi drog runt den utan topp så lyfte den upp cylinderfodret lite innan den vände... hur vet man om det är en ABC motor?

QatHome
2010-10-29, 14:14
ABC-motorer saknar väl kolvring, finns lite mer info på länken nedanför.

http://rcsource.hobbypeople.net/faqs/ringengs.htm

Johan Nilsson
2010-10-30, 13:03
ABC-motor har ringlös aluminiumkolv och kromat/förnicklat mässingsfoder som är svagt koniskt. Det är därför den skall gå tungt vid Öd. Tanken är att värmen gör att fodret utvidgar sig mer än kolven, vid för hög värme tappar man kompet och motorn kallnar så att effekten ökar. Skurna cyllar är mer eller mindre ett minne blott.

Heda
2010-10-30, 17:45
Om det tröga är när kolven går upp och vänder så e det lugnt, har en sådan där motor oxå som bara går och går.

Kör på ba !!