handdator

Visa fullständig version : Jag behöver snab hjälp med att kolla ett nytt LINIÄRT SERVO TYP: FIRGELLI KANADA



INGEMAR NABBING
2010-11-20, 12:30
Hej Finns det något företag som kan kolla ett liniärt servo och en uppkoppling
mot mottagaren i Sverige.
Jag har inköpt ett liniärt servo, Firgelli från Kanada, men det fungerar ej och jag
behöver en snabb koll.
Tacksam för alla tips.
Hälsningar Ingemar Nabbing
e-mail: nabbing.ingemar@brevet.nu

INGEMAR NABBING
2010-11-20, 12:35
Hej Finns det någon modellflygare r/c som kan ge mig ett tips hjälp, med
att kolla ett nyinköpt liniärt servo typ Firgelli Tech, Kanada.
Jag har kopplat till mottagaren men servot fungerar ej. Har även provat att
koppla in ett l/4 skala servo på samma kanal och detta fungerar helt ok.
Tacksam för alla tips Ingemar Nabbing nabbing.ingemar@brevet.nu

bokis
2010-11-20, 13:00
Ett foto på servot och kablarna och vad har du för mottagare skulle underlätta..

Nyroth
2010-11-20, 13:03
Hej Ingemar,
Har du kollat artikel numret så att Firgelli inte gjort ett misstag och skickat dig något annat än ett RC servo?
Dom har minst 4 olika modeller, för olika signal metoder. För vanliga RC mottagare så skall den nog heta -R

Mvh,
Niklas

INGEMAR NABBING
2010-11-20, 13:17
Hej och tack för svar.
På servot står det L 12-100-100-6-R
Och enligt deras anvisningar skall detta servo passa de flesta av R/C anläggningar
Jag har testat med att plugga in ett l/4-skala Futaba servo i mottagaren och det
fungerar helt ok men när jag pluggar in det liniära servot så¨händer inget.
Hälsningar Ingemar Nabbing. -R
Hej Ingemar,
Har du kollat artikel numret så att Firgelli inte gjort ett misstag och skickat dig något annat än ett RC servo?
Dom har minst 4 olika modeller, för olika signal metoder. För vanliga RC mottagare så skall den nog heta -R

Mvh,
Niklas

INGEMAR NABBING
2010-11-20, 13:23
Hej och tack för svar.
Servot heter Firgelli beteckning är : L12 - 100-100-6-R
Jag har gjort följande. Testat i mottagaren 4,8 v Futaba Guld med ett
Futaba 1/4 skala servo och detta servo jobbar helt ok men när jag byter
servoanslutning och istället monterar in det liniära servot händer inget alls.
Jag har idag inte tillgång till kamera men om Du tittat in på
www.Firgelli Tech som hittar Diu mitt servo där L12 6 -R
Hälsningar Ingemar Nabbing.

jocke1963
2010-11-20, 13:48
Till att börja med....
Det räcker med ett inlägg om du har en fråga, blir bara rörigt för dig och oss om du får olika svar i de olika trådarna. :)

Till saken: Såg på sidan att man kan få den för 6 el 12 volt, det kan inte vara det som spökar, att du fått en för 12V och därmed kör den på för låg spänning?
http://store.firgelli.com/l12-p-linear-actuat12.html

Edit, såg oxå att du skriver ut din mailadress i klartext i inlägget.
Undvik det, då det finns robotar som scannar websidor efter just mailadresser att skicka spam och skräpmail till.
Skriv t.ex såhär istället : nabbing.ingemar (snabel-a) brevet.nu så slipper du det mesta av det skräpet. ;)

Sigun
2010-11-20, 14:13
Har nu slagit samman ämnena till ett ämne. Precis som Jocke skriver ovan så hjälper det knappast att skapa flera trådar om samma ämne, du får inte mer hjälp för det! Men nu är problemet med trådarna löst och jag hoppas det löser sig med ditt problem med.



/Martin

Nyroth
2010-11-20, 14:41
Hej igen Ingemar,

Jockes ide med spänningen är helt relevant, samt att det bör kontrolleras att din 4.8 acke är ok, så att den verkligen levererar 4.8V.
Tillverkaren rekommenderar 5-7 volt.
Men en annan tanke jag har är denna.
Det linjära servot är utrustat med en brytare som stänger av strömmen då det kommer till absoluta ändläget, detta för att undvika att servot står och stöter i ändläget. Detta skiljer sig ifrån ''normala'' roterande servon.
Så om du har kopplat in servot på en kanal med till exempel en enkel brytare så finns det en hög risk att servot gått i utlösnings läge direkt. Lika så om du själv manuellt kört servot i ett ändläge och sedan kopplat in det, då är servot redan avstängt.

Min rekommendation är att du ställer servot i mitt läge (halft slag) sedan kopplar in det på någon av de kanaler med spak, verifierar att ditt batteri levererar minst 4.8V under normal belastning och sedan provar att röra spaken för aktuell kanal.

Hoppas du förstår min ide med detta förfarande.

Vänliga hälsningar,
Niklas

Michael
2010-11-20, 16:23
När inget annat fungerar, läs bruksanvisningen.
Där står det tydligt att matningsspänningen för RC-varianten ska vara mellan 5-7 V. Det kan mycket väl vara så att spänningen blir för låg med en 4-cells 4,8 V ack. Pröva med en 5-cells 6 V ack så ska det förhoppningsvis lösa sig.