handdator

Visa fullständig version : lipo - Low voltage



Patric_med_C
2010-12-27, 18:39
Tjena
Är ganska blåbär på el och framförallt lipo. Men jag skulle ladda ett 2år gammalt, oanvänt och kallt lipo batteri med min lika oanvända laddare (Extreme B6C) och när jag skulle ladda/balansera så säger laddaren "checking battery... Low voltage" vad är fel?

Tack
Patric

Sigun
2010-12-27, 19:16
Hej Patric
Förmodligen är din ack kass, den har legat och dragit ur sig. Enklast är att kolla med en voltmeter hur mycket spänning du har kvar i acken. Är det mindre än 3v/cell dvs för en 3 Cells ack 9v så är risken stor att cellerna tagit skada. Man man ställa laddaren på lägsta strömstyrka 0,1Amp och köra den i NiMH/NiCD läget en 5-10min och se om den tar emot laddning, om den gör det så kan du avbryta laddningen och pröva sätta den på LiPo laddning igen, de där 5-10min borde gjort att du fått upp volten på acken så pass att den nu tar emot laddning.

När du kör den i LiPo laddning så välj "Balanseringsladdning" och anslut balanseringkabeln till laddaren då kan du under laddning kolla hur det står till med dina celler.

Hoppas dessa tips kan hjälpa dig att testa om acken lever eller är död...
/Martin

KenPro
2010-12-27, 19:17
Så länge du ställt in laddaren rätt med rätt cell antal o det ej tar emot ström så är nog accen körd. Men då alla batterier går ner i volt under väldigt kalla omständigheter så prova att låta grejerna ligga i rumstemperatur tills de är varma som rummet o prova igen.

Kennerdahl
2010-12-28, 00:17
Tjena
Är ganska blåbär på el och framförallt lipo. Men jag skulle ladda ett 2år gammalt, oanvänt och kallt lipo batteri med min lika oanvända laddare (Extreme B6C) och när jag skulle ladda/balansera så säger laddaren "checking battery... Low voltage" vad är fel?

Tack
Patric

Du kan också ställa in "auto" istället för antal celler, ett annat sätt att ladda en lite för urladdad lipo-ack.. ;)

Kennerdahl
2010-12-28, 00:20
OM det inte är matarströmmen som är för låg förståss men du kör väl med trafon va? :)

Har själv 2st Extreme B6C och man bör ha 20A transformatorn, det kan bli för klent annars så den varnar för låg spänning.. bara en tanke som dök upp i efterhand! :)