handdator

Visa fullständig version : Vilken OSD ska man välja?



Ålänning
2011-01-02, 20:23
Nu ska vi ha OSD. Inte något kines-jox eller något tungt as.
Vad finns det? EagleTree? Fler? Nåt bra? Fördelar o nackdelar?
Vad ska man leta på? Erfarenheter? Vill ha return to home också
så det måste väl va GPS...
Vi har en Twinstar II med GoPro samt 5.8GHz-grejer.

Boopidoo
2011-01-03, 10:48
Hur mycket har du flugit FPV hittills?

zoomzky
2011-01-03, 13:40
Kastar mig in i tråden fast jag inte handlat eller använt OSD ännu :)

Funderar på att införskaffa remzibis
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=921467&highlight=remzibi

ca 84 euro ink frakt, gps och strömsensor.

Programvara för att konfigurera utseende mm
http://www.happykillmore.com/Software/Faq.asp

/Z

DrHanke
2011-01-03, 20:23
Ni som pratar om longe range så skulle jag satsa på EZOSd och EZUHF, enklare blir det inte och mer info i displayen behövs inte det blir bara kluttrigt och pajar utsikten.
http://www.immersionrc.com/products.htm



http://www.youtube.com/watch?v=wGIQnJSXrY8

Boopidoo
2011-01-03, 20:51
Problemet med ImmersionRC:s grejer är att få tag på dem. De finns sällan i lager... :(

Själv använder jag Eagletree OSD och OSD PRO, precis så mycket i bild som jag själv önskar. :)

DrHanke
2011-01-03, 20:56
Nej då electronica har hemma, Eladio har bra ordning på sin shop :) Just nu har han bra paket med osd, headtracker och tracker för antennen på marken för 350€
http://www.electronicarc.com/catalogo/product_info.php?cPath=43_63_81&products_id=440

MrOvanhill
2011-01-03, 22:10
Jag har en CE OSD (http://www.bevrc.com/ce-osdnewest-and-final-version-p-113.html). Har inte haft någon annan men grävde en hel del innan jag bestämde mig. Den funkar finfint och jag tycker att mängden information är helt ok.

En bra feature är att den kan sköta strömmatning till OSD, videolänk och kamera via drivbatteriet om man vill eller så kan man låta den ta strömmen från ett parallellt batteri för videoutrustning och OSD.

Drygt $90 kostar den på BEVRC.com. (levereras inklusive GPS-mottagare och strömmätare) (http://www.bevrc.com/ce-osdnewest-and-final-version-p-113.html)

Ålänning
2011-01-03, 23:39
Tack för flera tips, fortsätt tjöta på bara och kom med förslag. =)
Boopidoo: Vi har flugit FPV två ackar var (totaltid 10min var), så det är väl dags gå vidare nu. ;-)

MrOvanhill
2011-01-04, 00:08
Ett tips...

Det jag gjorde var att jag kollade runt på YouTube och Vimeo och sökte där efter de olika OSDerna. Sedan listade jag ut vilken OSD-layout jag trodde att jag skulle gilla och köpte en sån. Så länge det inte handlar om någon av dem med inbyggd RTH (return-to-home) eller autopilot så ligger de runt hundra dollar plus/minus lite grann, åtminstone om man räknar med GPS och strömmätare.

Ska du ha en med ballare features så går prislappen upp. I vissa fall avsevärt...

Sen kan man ju tänkas vilja kolla runt lite på fpv-community.com och på RCgroups och lite överallt för att se om folk haft problem med just den sort som du fastnat för. Verkar folk missnöjda är det nog fel sort :-D

lassebetong
2011-01-04, 09:00
Ni som pratar om longe range så skulle jag satsa på EZOSd och EZUHF, enklare blir det inte och mer info i displayen behövs inte det blir bara kluttrigt och pajar utsikten.
http://www.immersionrc.com/products.htm


Får väl posta min till dig då, har fortfarande inte fått igång min EZOSD. :(

/Lasse

UndCon
2011-01-04, 10:43
Jag har EagleTree OSDpro, Elogger samt GPS - kan konfigureras lite hur som helst via datorn

Tillval av sensorer som GPS, fartmätare samt höjdmätare (eller vad man nu vill visa)

DrHanke
2011-01-04, 11:25
ah
Får väl posta min till dig då, har fortfarande inte fått igång min EZOSD. :(

/Lasse

Vad är det för fel?

lassebetong
2011-01-04, 13:07
Den hittar inte tillräckligt med sateliter.
Har provat med 1,3 och 2,4 och enbart ett par tre sateliter hittas.
Den har legat inkopplad i 15-20 min och samma visa.
Har provat med uppdateringar och inget tycks hjälpa.

Har i dagsläget inget behov av OSD eftersom jag hittar där jag flyger.
Däremot så står min antennatracker bara och skräpar.

/lasse

Impulze
2011-01-04, 22:35
Hmm..påminner ju om Blackstork OSD:n :/

Prova kasta iväg ett mail till Sander så kan han säkert hjälpa dig. Prova du gå tillbaka i firmware?

//Matte

Impulze
2011-01-04, 22:39
Remzibi OSD funkar utmärkt. Går redigera in precis vilka data man vill och var i displayen dom ska hamna.

Har ju vart fullt upp med Fullskale FPV för mig så min HobbyFPV har fått lida för det. Har dock en gammal film med RemzibiOSD för dom som inte sett.
http://www.vimeo.com/5382750

//Matte

zoomzky
2011-01-05, 09:29
Remzibi OSD funkar utmärkt. Går redigera in precis vilka data man vill och var i displayen dom ska hamna.

Har ju vart fullt upp med Fullskale FPV för mig så min HobbyFPV har fått lida för det. Har dock en gammal film med RemzibiOSD för dom som inte sett.
http://www.vimeo.com/5382750

//Matte

Har haft lite mejlkontakt med Remzibi och han är trevlig och tillmötesgående.
Lite svårt med engelskadialekten ibland..

Vad tusan är fullskale FPV? :)

/Z

Impulze
2011-01-05, 13:58
Fullskale FPV är då man FPV:ar nått som väger över 5 ton :)



//Matte

lassebetong
2011-01-05, 14:27
Det blir en skaplig EZ* :sarcastic:

/Lasse

zoomzky
2011-01-05, 16:14
Fullskale FPV är då man FPV:ar nått som väger över 5 ton :)


//Matte

Jisses 5 ton!!
En annan kämpar för att hamna under kilot :)

Har du satt vingar på en stridsvagn? ;)

/z

MrOvanhill
2011-01-08, 18:00
Det måste ju för all del inte flyga för att vara FPV. Men visst blir man nyfiken. Bilder vill vi se!

DrHanke
2011-01-08, 21:10
Den hittar inte tillräckligt med sateliter.
Har provat med 1,3 och 2,4 och enbart ett par tre sateliter hittas.
Den har legat inkopplad i 15-20 min och samma visa.
Har provat med uppdateringar och inget tycks hjälpa.

Har i dagsläget inget behov av OSD eftersom jag hittar där jag flyger.
Däremot så står min antennatracker bara och skräpar.

/lasse

Har du provat med 1.08 mjukvaran? Det finns några EzOSD som är lev med GPS:er som fått fel inställningar, 1.08 skall korrigera detta.

lassebetong
2011-01-08, 21:29
Har du provat med 1.08 mjukvaran? Det finns några EzOSD som är lev med GPS:er som fått fel inställningar, 1.08 skall korrigera detta.

Nej det har jag nog inte gjort.
Blir till att testa detta.

//Lasse

Elia
2011-01-27, 19:11
Nej då electronica har hemma, Eladio har bra ordning på sin shop :) Just nu har han bra paket med osd, headtracker och tracker för antennen på marken för 350€
http://www.electronicarc.com/catalogo/product_info.php?cPath=43_63_81&products_id=440

Är detta allt man behöver för att få en antenntracker? någon som testat den?

UndCon
2011-01-27, 23:24
jag har trackern från electronica med Eagletree...

Den är rätt OK, men kräver en hel del modifiering för att allt skall passa

DrHanke
2011-01-28, 07:28
Är detta allt man behöver för att få en antenntracker? någon som testat den?

Det är det man behöver till 50%, sen behövs antenn, själva pan/tilt delen, servon, video rx.

Elia
2011-01-28, 11:10
Det är det man behöver till 50%, sen behövs antenn, själva pan/tilt delen, servon, video rx.

Jag har ju redan allt idag och flyger en del FPV men är sugen på antenntracker och då funkar detta?

Boopidoo
2011-01-28, 12:55
Vill man ha en tracker så tror jag mycket på IBCrazy's RSSI-tracker som verkar mycket stabil. Den trackar dessutom utan telemetri från flygmodellen utan går endast på RSSI.

lassebetong
2011-02-16, 18:19
Då har jag äntligen en fungerande EzOSD igen.
Lösningen, ja det var att köpa en ny då den andra verkar helkörd.
Den nya hittade sateliter på ett par tre minuter och då låg ändå videosändaren bredvid.:)
Nu skall jag bara få tummen ur och fixa till min antennatracker också.

/Lasse

DrHanke
2011-02-16, 19:26
Då har jag äntligen en fungerande EzOSD igen.
Lösningen, ja det var att köpa en ny då den andra verkar helkörd.
Den nya hittade sateliter på ett par tre minuter och då låg ändå videosändaren bredvid.:)
Nu skall jag bara få tummen ur och fixa till min antennatracker också.

/Lasse

Är den avlagda billig då? :)

Impulze
2011-02-16, 21:05
Lasse: Menar du att GPS:en inte funka eller hela OSD:n?! :/

lassebetong
2011-02-16, 21:44
Vet inte om gps.en är trasig eller om det är något annat som spökar med den, men den bara vägrar att hitta några satteliter.

Impulze
2011-02-16, 21:49
Skumt, men den borde du ju få utbytt eller att Sander kollar på den.

//Matte

lassebetong
2011-02-16, 22:00
Jag har haft lite mailkontakt med honom, så jag hoppas att det kan lösa sig.