handdator

Visa fullständig version : fartreglage



bajkarn
2011-01-12, 22:08
NU har fartreglaget på cessnat brunnit;(, ska köpa nytt och undrar om något av dessa skulle kunna funka https://www.autopartner.se/power-hd-fartreglage-20a-bec-p-10669-c-132.aspx eller http://hobbtek.se/visa_produkt.asp?id=900&t=Mystery+Pentium+30A+ESC+ , det som brann var ett 30a,;)

jocke1963
2011-01-12, 22:43
Kanske vore bra om du specar vad du har för setup vad gäller motor, acc, esc, propp, flygplan...?
Har du bytt nå´t i drivlinan som skulle kunna orsaka att det pajade, satt på större propeller, t.ex?

bajkarn
2011-01-13, 07:03
fartreglaget brann när jag kopplade in batteriet:(, Wingspan: 1560mm
Length: 1130mm
Flight weight:1400g
Battery: 11.1V 1800mAh 20C Li-Po
Motor: 4010/ 810KV Out runner Brushless motor
ESC: 30A Brushless ESC
FM 4-Channel / 2.4G 6-Channel proportional radio control system
Radio control distance:300m / 600m(2.4G)
Material:EPO

Configuration:
Brushless ARF version includes:
Motor: 4010/810KV out runner brushless motor(max thrust:1000g)
ESC: 30A brushless ESC
Servo: 9g servo*4pcs
Brushless RTF version includes:
Also includes Transmitter and Receiver
Battery: 11.1V 1800mAh 20C Li-Po .propellern är den som följde med planet. här är fartreglaget som följde med planet http://lanyuhobby.com/viewProduct_en.asp?flowNo=335 .

jocke1963
2011-01-13, 08:12
Var det första gången du kopplade in batteriet?
Felvända poler på någon av kontakterna mellan reglage och ack?

bajkarn
2011-01-13, 10:51
jag har flygit med det ca 10 gånger, batteriet kopplade jag in rätt, när jag kopplade in det först så blev det bara varmt och inget funka, när jag prova igen så funka det men det var fortfarande varmt. Då kopplade jag ur motorn men det var endå varmt, när jag kopplade in motorn igen så funka det. när jag sedan skulle flyga och jag kopplade in batteriet så började det glöda och sedan brann det:P

jocke1963
2011-01-13, 12:34
Well, då är det nog så enkelt att du fått vad du betalat för...lågt pris betyder ju ibland låg kvalitet. :(
Köp nytt, bättre, men du ska nog inte gå ner i Ampere, så om du vill köpa hos Autopartner bör du nog välja en större storlek...
Kolla oxå att du inte har kortslutning nånstans i setupen, avskavda kablar som går emot varann, osv..

bajkarn
2011-01-13, 21:26
har kollat och det är inte kortis nånstans:P, är nog fartreglaget som är skit. har beställt detta http://hobbtek.se/visa_produkt.asp?id=900&t=Mystery+Pentium+30A+ESC+ och http://hobbtek.se/visa_produkt.asp?id=976&t=Mystery+Blue+Series+Program+Card :)

McRegor
2011-01-13, 23:16
Hej,
Med tanke på kärrans storlek och vikt så skulle jag för säkerhets skull valt ett lite större reglage - t ex ett 40A-reglage.
Det är alltid bättre att överdimensionera lite eftersom viktskillnaden är helt försumbar med den storleken av kärra.
Hälsningar
Roger

freddan_6
2011-01-16, 07:09
Koppla alltid ur batteriet först, koppla aldrig ur motorn först för då kan ett fartreglage brinna eller skadas. Jag rekommenderar strulfria turnigy plush från hobbyking (www.hobbyking.com)
m.v.h. //Fredrik

bajkarn
2011-02-17, 17:51
vad är det för skillnad på ett 30 och ett 40 amp fartreglage?, det är väl bättre att köpa ett 30 amps fartreglage som klarar 4cells än ett 40amps som klarar 3 cells lipo, jag kollade och när mina batterier är fulladade ger dom 13.01 volt, och fartreglaget som jag hadde klarade bara 12 volt, så jag tror att det är det som var felet.

freddan_6
2011-02-17, 19:13
vad är det för skillnad på ett 30 och ett 40 amp fartreglage?, det är väl bättre att köpa ett 30 amps fartreglage som klarar 4cells än ett 40amps som klarar 3 cells lipo, jag kollade och när mina batterier är fulladade ger dom 13.01 volt, och fartreglaget som jag hadde klarade bara 12 volt, så jag tror att det är det som var felet.
I så fall är din laddare eller voltmeter trasig. Du kan max komma upp i 4.21V/cell om du inte vill förstöra cellerna. 4.21*3 = 12,63V.
Det är bättre att köpa ett 40A som tål 6 cell på rcflight (www.rcflight.se) eller hobbyking (www.hobbyking.com)

bajkarn
2011-02-18, 16:13
kan säkert vara så, beställde ett evo pro 40 amp med programeringskort:) på aircpro