handdator

Visa fullständig version : Förslag för montering av kamera plan edge 540lixxer
2011-02-21, 11:54
hej funderar på att beställa denna kamera http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=13987 men funderar på hur man skall fästa den, så förslag någon?

vore gött med förslag på hur man eventuellt kan montera den innan jag beställer?

mvh anders

Matsa
2011-02-21, 12:03
Hej Anders

Det syns några skruvar på sidan man skulle kunna använda. Alternativt kardborrband

Matsa...

McRegor
2011-02-21, 16:28
Hej,
Det beror ju helt på vilken kärra du skall montera kameran på.
Jag har min lilla nyckelringskamera på kabinhuven till en Easy Star. Jag har skurit ner en yta till lämplig lutning - sen kardborreband för att fästa kameran med. Eventuellt kan du också behöva "spänna fast" kameran med t ex eltejp för att undvika vibrationer.
Gör ett provisoriskt fäste först och testa lite olika fotovinklar tills du hittar en som passar. Jag tejpade fast kameran med eltejp de första gångerna - sen när jag visste vad jag ville ha så gjorde jag ett mera permanent fäste med rätt fotovinklar..
Hälsningar
Roger

lixxer
2011-03-03, 20:26
tja jag har ju bara edge 540'n, är först nu i vinter som jag börjat med flygplan, skulle börjat flyga redan i höstas men premiären vart nu under vintern istället. Komme nog beställa kameran ändå är ju ingen märkvärdig summa så.

senmathal
2011-03-06, 19:28
Hänger på den här tråden lite.

Finns det några för och nackdelar med att montera kameran framåt eller åt sidan? Stör propellern mycket om man siktar genom den? Det är ju lite svårt att komma utanför proppen då man skulle behöva sätta den en bit ut på vingen men det kanske det är värt. Kan nämna att det är en 1/4 Supercub den ska sitta i så den lär nog inte påverka planet så mycket var den än sitter.

/mats

MrOvanhill
2011-03-13, 10:50
Huruvida propellern stör bilden är beroende på några olika faktorer.

Kameratyp, tycke och smak, samt som du är inne på även placeringen.

Först och främst beror det på vilken typ av kamera du har. Har du en CMOS-kamera så kommer bilden oftast bli randig av propellern och det är ganska fult tycker jag själv. Med en CCD-kamera kommer propellern att se ut att "stå still" i olika lägen och i olika många multiplar av sig själv beroende på varvtal. Jag vet inte om jag lyckades framföra riktigt vad jag menar, men du kan surfa runt på youtube och kolla på olika filmer. Du kommer definitivt att se skillnaden. Det bästa är ju att ha propellern skjutande och kameran framför för då slipper man se eländet, men nu handlar det ju om en modell som per definition har en frontmonterad propeller och då kan man ju som sagt montera kameran någon annan stans om man inte står ut med propellern mitt i bilden.

Ute på vingen kan ju vara ett bra läge, fast det kan ge en lite lustig upplevelse när man rollar.


Ja just det... Jag har ju en sån där kamera, fast från Kjell&Co med Roxcore-branding på istället för Turnigy. Den är ganska känslig för propellern i dagsljus. I skymning så blir det inte lika markant. Då syns propen faktiskt nästan inte alls. Annars är det en rätt så trevlig liten kamera.

lixxer
2011-03-13, 13:31
var intressant fakta detta, har ej beställt kamera ännu men ju mer jag tittar och funderar på den kamera jag funderar på så blir jag lite osäker på om jag vill ha den, den ser lite klumpig ut och blir det svarta ränder från proppen så känns det ju mindre kul.

ingen som har tips på någon annan vettig kamera som är hyfsat billig, vill ej sätta på en gopro tex ännu.

DavidFlygare
2011-03-13, 15:00
Jag har lagt upp 2 filmer på just denna kameran, varav båda är genom proppen, det enda jag märkte som inte funkade var att peka den snett nedåt, det blir ingen bra film http://www.youtube.com/user/Rcflygarn?feature=mhum#p/u/1/l4A9WbmJsMc
Mvh David, jag skruvade i ett av fästena som ingick i en träkloss jag satte på den övre vingen(dubbeldäckare)

MrOvanhill
2011-03-13, 15:16
Här är mina två filmsnuttar med Roxcore-verisonen av den kameran (http://www.kjell.com/?item=50744) från Kjell&Co.

Filmsnutt nr 1, skymning (http://www.youtube.com/watch?v=QJN6IWAO7Ak) (och lite skakigt fäste)
filmsnutt nr 2, dagsljus (http://www.youtube.com/watch?v=DA-oOkXuN7A)

Se det enbart som en videokvalitetsstudie, så behöver vi inte diskutera hur det gick med planet, ok... :-D (Det flyger faktiskt igen efter att ha fått en ny fin hemkarvad vänstervinge)

Sensmoralen av den filmsnutten är: Flyg inte för att ungarna tjatar. Vänta tills allt är kontrollerat och klart!


Jag skulle nog säga att det är en rätt trevlig kamera för prislappen. Svårt att komma åt något bättre i den prisklassen helt enkelt.

lixxer
2011-03-15, 11:55
verkar vara en rätt så sjyst kamera för ddet priset, men sitter å funderar på hur man skall montera det på min edge på bästa sätt, helst så att man slipper störningar från proppen om det går. men men skall dra ut en sväng nu iaf å flyga lite innan man måste dra iväg å jobba. riktigt sjyst dag idag.