handdator

Visa fullständig version : Tips på RTF Flygplan



cyberpete
2011-04-12, 19:06
Ska köpa mig ett elflygplan till brorsan när han fyller år och han vill helst ha en P51 Mustang.

Har ni tips på nått RTF paket som är runt metern i spännvidd?

Alternativt om ni kan tipsa om Flygplan där ni även länkar till passande el .

Ska finnas i Sverige.

Tackar

fattaren
2011-04-12, 19:24
har han flygit förr? jag köpte mig ett cessna som första flygmodell, när jag skulle köpt en multiplex, men gillade inte att den bara var 3 kanalig, men är han helt grön rekomenderar jag myfly modellen som är en kopia, fast med fyra kanaler och finns i rtf för under 1500.

har själv köpt mig ett sånt för att flyga fpv :) provade det idag och det flyger verkligen lugnt och stadigt. helskönt plan.

cyberpete
2011-04-12, 19:44
Har kikat på MyFLy och tänkte köpa en sådan men han gillar utseendet på Mustangen :)

Han har inte flygit mycket och jag har försökt förklara att Mustangen är svårare att flyga med än tex MyFly men han är envis :)

fattaren
2011-04-12, 20:30
tipsar om denna då. :)
http://www.eliasmodellflyg.se/sv/el-flyg/depronepp/cox-mustang-p-51.html

freddan_6
2011-04-12, 22:16
Cox musse är inget för en komplett nybörjare. Ska han börja med något som ser ut som ett riktigt flygplan, så måste han öva i simulator först. Kan man landa 10 ggr i rad i simulatorn på landningsbanan så kanske man får planet att överleva.
m.v.h. //Fredrik

Evert
2011-04-15, 11:12
Jag beställde en sån här:

http://www.webhallen.com/hushall/76003-arttech_cessna_182_4ch_rtf

Men fick en:

http://www.webhallen.com/hushall/111326-arttech_cessna_bl_2.4ghz_rtf

Den är extremt lätt att flyga, även när det blåser (jag hade ca 20 timmar i simulator innan jag testade). Och kärran är fyrkanalig, så man kan göra lite konster med den. Och så kan man braka rakt ner i backen rätt hårt, utan att planet tar skada. Kan ju vara en bra förstakärra. Men det finns säkert betydligt bättre.

Dock så ska jag byta motor och sätta in nya accar. Man kan ju inte flyga mer än max 10 minuter. Och draget är väl ... tja ... inte så kraftfullt. Men jag har ju aldrig testat något annat, förutom kärrorna i simulator förståss.

Men det finns säkert bättre. Ett tips bara.

Polaren köpte fö. en oxå P-51 Mustang som förtakärra. Den överlevde inte mer än kanske 10 minuter. Själv köpte jag en SU-27 som förstakärra. Den överlevde i ca 10 sekunder. Så det är nog bra att man lär sig krypa, innan man lär sig gå. Dvs. börja med simulator, sedan en mer lättkörd kärra som Cessnan. Sen - om ni tycker att det är skoj och värt att satsa på - så kan ni ju köpa en mer svårflugen kärra. Det blir väldigt dyrt annars. Lixom.

pgrts
2011-04-15, 19:28
Det finna andra trevliga och snygga fighters.
Kolla på exempelvis F4U Corsair http://www.modellhobby.com/product_info.php?products_id=6058
Då får du ett paket där det finns mycket bra grejor som du kan använda vidare.

jocke1963
2011-04-15, 19:56
Jag beställde en sån här:
http://www.webhallen.com/hushall/76003-arttech_cessna_182_4ch_rtf
Men fick en:
http://www.webhallen.com/hushall/111326-arttech_cessna_bl_2.4ghz_rtf

Dock så ska jag byta motor och sätta in nya accar. Man kan ju inte flyga mer än max 10 minuter. Och draget är väl ... tja ... inte så kraftfullt.

Men hallå, i din andra tråd säger du ju att du har en kärra med borstad motor och borstat reglage samt NiMh-ack...??

rfnoise
2011-04-15, 23:10
Jag köpte ett F4U Corsair som första plan när det kom ut för några år sedan. Har kört mycket radiostyrt genom åren men mest båtar och bilar och en del mini-flyg som 2-kanal och 3-kanal. Corsair var mitt första "riktiga" flyg. Tränade i simulator varje kväll i några veckor tills jag kunde starta och landa ordentligt innan jag tog premiärturen. Det gick kanon! Har flugit med det i några år nu och inte mer än lyckats spräcka nosplasten lite! Det är en väldigt rolig kärra som går fort och är stark i motorn så man kan göra alla konster som man vill. Flyger ca 10-12min på ett 2200mah batteri.

Sen rullade det på, har ett ton med prylar, många fler plan, full FPV utrustning och massor av tillhörande projekt.. :)

/Calle

Evert
2011-04-17, 21:13
Jocke, jo, jag har en borstmotor. Ser jag nu. Men batteriet är i alla fall ett gammalt Ni-MH 2/3A1000mAh 8,4V. :-)

Evert
2011-04-18, 21:57
Ska han börja med något som ser ut som ett riktigt flygplan, så måste han öva i simulator först. Kan man landa 10 ggr i rad i simulatorn på landningsbanan så kanske man får planet att överleva. m.v.h. //Fredrik

Jag håller med ovan. Som alldeles purfärsk, kan jag med fräscht minne säga att man tjänar mycket på att köpa en simulator (ex. RealFligt G5.5). Börja med att öva landningar om och om igen. Landa, lätta, flyg en cirkel, landa, lätta flyg en cirkel, landa, lätta osv osv. Slå sedan på vind och busflyg så hårt du bara kan. Testa kärrans alla egenskaper. Stressa dig själv, så att manövrarna verkligen sitter i ryggmärgen. För när du flyger i verkligheten måste allt sitta. För hux flux hamnar du ändå i en situation som stressar dig. Det kommer en kastvind, motorn lägger av eller du gör en klantig manöver på låg höjd som du måste rädda. När du verkligen kan busflyga med vind och flyga på reflex, tar du ut kärran och testar i verkligheten. Jag hade som sagt ca 20 timmar i simulator innan jag testade mina vingar. Trots det har jag hållit på att kracha kärran en gång, på samanlagt ca 60 minuter "verklig" flygning. Och vid tre tillfällen har motorn lagt av mitt i flygningen, så att jag har tvingats "nödlanda". Det har dock gått bra. Än så länge. Men man tjänar, som någon klok tidigare sagt, endel pengar på att öva i simulator. Om man nu inte har någon som man kan köra dubbelkommando med. Förståss...

Busflygning i RealFlight med en kärra som liknar min (youtube) (http://www.youtube.com/watch?v=e1IUCiOx9Y0)