handdator

Visa fullständig version : Uppvisningsflygningar vid Eslövs flygdagar i juniFyhren
2011-04-29, 10:42
Hej modellflygare av alla sorter

Vid flygdagen/dagarna i Eslöv den 3,4 och 5 juni 2011 kommer det att vara en timmes modellflyg före fullskalauppvisningarna. Tiden avsätts för enbart modellflyg, som kommer stå med i programmet samt kommer det vara speaker och flygledning (så vi slipper bryta för någon som vill landa) under flygningarna. Det saknas ännu lite mer konkreta uppgifter men vi vet att det är tänkt att dessa flygningar inte skall ske på modellfygfältet utan på stora banan framför publik som väntas bli extra stor eftersom det är ett 100 årsjubileum i kommunen som firas bland annat med denna/dessa flygdag/ar (saknar ännu detaljinfo) .

Igår bildades det en organisation i Eslövs mfk:s regi för ovannämnda flygningar. Eslövsklubbens ordf Mats E är högst ansvarig och håller därmed i kontakterna uppåt med kommun, flygplats mm och under honom håller Åke J i Harlösa i gruppen som ordnar den statiska utställningen och undertecknad håller i gruppen som ordnar flygningarna.

"Flygordnargruppen" består av 4 personer som nu går ut och kontaktar klubbar/personer som kan vara intresserade av att flyga uppvisningar av olika slag. Vi tycker generellt att det skall handla om lite mer rejäla och/ eller spektakulaära flygningar med helst ganska stora plan och/eller snygga uppvisningaflygningar så det inte bara blir små modeller som flyger "rundor". Det finns kanske utrymme för detta också men eftersom publiken väntas bil stor och dagen viktig för kommunen så menar vi att det skall vara lite "klass" på den mesta flygningen.

Vi i gruppen avser kontakta klubbar/personer som vi vet kan vara lämpliga men vi vet ju inte allt utan finns det intresserade "out there" så hör av Er till undertecknad snarast så vi snabbt kan få fram personer som kan tänka sig att vara med. Tiden är ju tyvärr ganska knapp och vi i gruppen kommer ha ett möte på torsdag nästa vecka den 5 maj för ett första försök att sammanställa vilka som visar intresse av att vara med.

Jag avser återkomma under denna rubrik så snart det dyker upp något lämpligt att förtälja. Intresserade ombeds kontakta mig per tel eller mail så denna info är inte tänkt som annat än just bara info

Vänliga hälsningar från kontaktman för rubr.
Peder Fyhr
046-98124 (finns tel svarare)
fyhr@algonet.se

Fyhren
2011-05-03, 14:53
Hej igen

Litet klarläggande

Det handlar endast om modellflyguppvisningar på söndagen den 5 juni. Eslövs 100-årsfirande pågår även fredagen och lördagen men modellflyguppvisningen är tänkt att vara endast söndagen alltså.

Hälsningar
Peder Fyhr

Fyhren
2011-05-05, 20:58
Hej igen

Efter dagens möte har det klarnat - det blir mindre modellflyg än tidigare meddelats.
Anledningen är att den avsatta timmen skall delas mellan tre olika aktiviteter så det blir bara 15 - 20 min till modellflyget. Detta innebär att Eslövsklubben sannolikt själva klarar att ordna det som behövs och vi kan avblåsa att det handlar om ett så stort arrangemang att flera klubbar behöver samverka för att få till något.


Hälsningar
Peder Fyhr

Rc-flygare
2011-05-06, 10:38
Hej!

Ber om ursäkt på Eslövsklubbens vägnar till de personer i svenska eliten som jag kontaktat för att göra en flygdag ännu bättre genom att visa era fina IMAC maskiner och flyguppvisningar med dessa. Efter gårdagen möte där vi endas ges 16 minuter flygtid för modellflyget (även detta är högst osäkert) så tar vi istället fram en gammal Vagabond eller parkflyer och visar upp för några tusen åskådare!!......:goodnight:

Ännu en gång: Tack för visat intresse!

/Lennart