handdator

Visa fullständig version : Rökproblem..



HS-Racing
2011-05-08, 21:45
Igår testade jag rök för första gången i min kärra !! Resultatet var väl sådär..
Setup är följande:
Sbach
DA 50
500ml bränsletank
Powerbox rökpump, 350ml röktank.
Futaba 10C sändare..
Jag har en slang som går från tanken till pumpen vidare till canistern.
En separat slang att fylla tanken med en plugg i änden.
En avluftningsslang som mynnar ut under modellen. dvs precis lika dant som en vanlig tankinstallation.

Mellan pumpen och canistern är slangen ca 2cm lång.

Problemet:
.. när jag slår på pumpen under flygningen så blir det rök direkt - skitsnyggt:thumbup:
MEN när jag slår av pumpen så fortsätter röken som en smal strimma tills tanken är tom...
Pumpen är programmerad på en slavkanal till trotteln med en kurva så jag får lite rök på tomgång och sen ökande.. Från +23% till -3% ( pumpen startar på 23% dvs så långsamt som jag kan få den att gå)
Går det att få pumpen att gå ännu långsammare (fler %steg) = längre tid med rök och distinktare avstänging ?? ( inga rester i canistern)

E ni me på mitt problem ?

Sigun
2011-05-08, 22:27
En strömswitch som slår av pumpen helt när du inte vill ha den att gå kanske kunde lösa ditt problem. typ denna http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8833

När du aktiverar switchen så går pumpen enligt din throttlekurva och när du slår av den bryts strömmen och pumpen slutar gå.
Kan kanske funka?
/Martin

HS-Racing
2011-05-08, 22:36
Glömde att skriva att pumpen slås av och på via en switch på sändaren och styrs av en kurva !

Men tack endå !!

UndCon
2011-05-08, 23:03
Jag har en sån switch hemma om du vill testa...

HS-Racing
2011-05-08, 23:07
Jag har en sån switch hemma om du vill testa...

Jag har två.. om du vill köpa en :)

Per P
2011-05-09, 05:02
När du löst problemet med att den stängs av helt så har du en liten grej till att göra, sänk flödet genom pumpen så du inte har lika mycket "rester" kvar i dämparen när du slår på. Du kanske kan minska mängden och ändå ha en hel del rök. Antingen genom att sänka rökpumpen via kurvan eller som en klubbkompis gör genom att sätta små plasttvingar (som man har till luftpump i akvarier etc) på slangen.

Lelle
2011-05-09, 07:58
HS.

Det där var lattjo. Jag har själv en powerbox smokepump i min Yak som faktiskt ska provflygas idag. Jag har också lagt pumpen på en trottelkurva, men den startar inte förrän vid 40% och sedan ökar den upp till 100 vid full trottel. Styrs naturligtvis via en av och påbrytare.

Jag kommer att prova med lite rök idag och då får jag se om den också tömmer tanken. Återkommer med resultat.

UndCon
2011-05-09, 08:03
Rök...är det inte det man får när ESC'n brinner upp:D

Its better to burn out than fade away som Kurgan sa...

Sigun
2011-05-09, 08:15
Glömde att skriva att pumpen slås av och på via en switch på sändaren och styrs av en kurva !

Men tack endå !!

:banghead::banghead::banghead:

Men om den fortsätter att ge rök även efter du slagit av pumpen så måste de vara någon form undertryck som drar genom rökvätskan genom pumpen även när den är avslagen? isåfall kanske man kan använda någon form av backventil för att förhindra detta?

HS-Racing
2011-05-09, 17:38
Ja eller kanske en elektrisk bränsleventil som JETflygarna använder ?? vad tror ni om det ?

Kan vara så att jag får in luft från propellern i avluftningen och på så sätt trycksätter det... ska sätta slangen så den inte påverkas av det och testa igen !!

xcell
2011-05-09, 18:02
Hej
Tyckte den mesta rökvätskan blev kvar i depån med en stor fläck som resultat:)

Kolla på IMAC forumet under fliken Utrustning och posten Rök.
Kanske något som gör att det fungerar bättre!

Mvh
Pär Axelsson

HS-Racing
2011-05-09, 18:09
Ja det va första testet, typ 2 sekunder med pumpen !! för att se om det överhuvudtaget blev någon rök !!.l
och det blev det...:banghead::banghead::banghead:
Sen ville det ju inte sluta ryka !!! tyvärr...

Nu vet jag bättre och ska inte fläcka ner depån fler gånger :blush:

Lelle
2011-05-09, 19:19
Hej HS.
Idag hade jag premiär av både flygplan och rökpump, och allt fungerade som det skulle. Inga probelm med att stänga av och på powerboxpumpen och resterande olja stannade kvar.
Jag har funderat lite över ditt problem och vad jag egentligen kan komma fram till, utan att veta, är att du har något läck i pumphuset eftersom oljan fortsätter att rinna ut efter att du stängt av den.
Om du kör motorn på backen, och du kan se slangen till kanistern och stänger av pumpen, då bör du se om oljan fortsätter att rinna. Gör den det så har du troligen ett pumphus som läcker.
Jag tror inte riktigt på att du skulle få ett så högt övertryck i röktanken från propellern genom avluftningsslangen att oljan skulle rinna ut pga det.

Hoppas att du hittar felet.:)

HS-Racing
2011-05-09, 23:01
Grattis till premiären !!
Det vore ju retfullt om du hade rätt, eftersom pumpen är flång ny...
Hur har du din avluftning ?? om jag ber snällt om en bild, skickar du en bild då ??

Lelle
2011-05-10, 07:28
Jag skulle gärna skicka en bild till dej, men röktanken sitter helt inbyggd så jag kommer inte åt att ta någon bild, men så här är det gjort.

1. Sugslangen till pumpen går från botten av röktanken med en klunkvikt i änden av slangen.
2. Påfyllningsslang är monterad i överkant av röktank och avslutad dikt under.
3. Avluftningslang är monterad på samma sätt som 2, och avslutar under kroppen.

HS-Racing
2011-05-10, 08:56
Jag tänkte mer på avluftningen på utsidan av kärran:)

Lelle
2011-05-10, 16:13
Ok. Jag kan ta en bild på torsdag eftersom jag har yaken i en annan lokal utanför hemmet.

HS-Racing
2011-05-10, 21:27
Jag har hittat felet... SKIT BAKOM SPAKARNA !!

Jag lyckades att få pumpen att gå MYCKET långsammare, Klapp på axeln:thumbup: !!! via en om/nyprogrammering av pumpen, Klapp på huvudet !!!
MEN nästa gång jag satte på mottagaren så gick pumpen in i program mode och sabbade alltihop...och nu låter den som en trimmad damsugare.. IGEN!!!
och nu är jag inte smart nog att få tillbaka den till utgångsläge..dvs skit bakom spakarna..

Okej jag vet inte hur jag lyckades första gången, då hade jag ju givetvis gjort så igen !!

Jag gör såhär:
Futaba 10C Radio
Programerat en linjär kurva från -100% till +100%
Mixat Master kanelen 3(thro) tillsammans med slave kanalen 8(aux2)
Link ON
Switch F
Posi Down

1- På med ström till sändaren, pumpen och mottagaren - Den blinkar inte
2- Ställer switch F i läge ON
3- Kopplar in signalkabel i pumpen
4- Den låter bii buu bupp och lyser grönt... inte bu bu bu bu bu bu som det står i manualen..

Hur får man det att bli reset ?? Så att man kan börja om från början !!

HS-Racing
2011-05-11, 08:01
Problemet är löst till 100%

Hur jag löste problemet ?? Jag sov på saken !!!
Gick upp tidigt och på fick det rätt på första försöket !! Skamm den som ger sig !!

Lelle
2011-05-11, 08:05
Skönt att det löste sig, det blir så mycket roligare om grejorna funkar.:proud:

HS-Racing
2011-05-11, 08:19
Ja nu ska det bara in i bilen och ut till fältet för test !!,
Försöker att få min fru att gå med på att byta bil.. (kör renult clio) så jag får in fler flygplan.. eller sätta dragkrok så man kan hänga en släp efter... Men det går lite trögt i den kampen !!!

Några tips ??

UndCon
2011-05-11, 08:25
takbox :D

ingen rök utan eld

HS-Racing
2011-05-11, 08:58
Ja vet du någon stans där man kan köpa en takbox som rymmer en 50cc maskin ?? kollade just med THULE.. tyvärr sa dom bara !!

Snickarjävel´n
2011-05-11, 09:01
Passat kombi, rymmer en 100cc, en bearcat, en Ef Extra samt en 90heli. Rymmer dock inga ungar eller tant så resan blir lugn och fin...

HS-Racing
2011-05-11, 09:09
Där har du en poäng !! hahah !!
Men bilbyte är det nog inte tal om...

Lelle
2011-05-11, 09:44
Tro det eller ej, men jag får in min 3-metersYak i en berlingo. :lollypop:

Sigun
2011-05-11, 13:31
och lösningen vad var den när du väl gjorde rätt?

Clio !! Finns väl massor med argument "Tänk om jag krockar med en älg" osv..

Snickarjävel´n
2011-05-11, 20:58
och lösningen vad var den när du väl gjorde rätt?

Clio !! Finns väl massor med argument "Tänk om jag krockar med en älg" osv..


Clio!! "tänk om jag krockar med en igelkott" heter det...

HS-Racing
2011-05-12, 15:24
Har din bil 5 stjärnor i euro Ncap??
Som tur är så är clion en combi... Men endå...!!

Jag satte alla punkter på +100% och fick den på så sätt att gå in i prog.mode och sen gjorde en reset, sen gjorde jag om kurvan till ungefär såhär: 1-0% 2-25% 3-23% 4-23% 5-23%
Å nu funkar den perfekt.. Ger ca 1minut rök på 350ml ... Kan säkert få tjockare rök men jag e nöjd!!

anders e
2011-05-12, 16:14
Jeg vil se bilder/video ;)
Har selv en 200cc med røk.

Snickarjävel´n
2011-05-12, 17:44
Har din bil 5 stjärnor i euro Ncap??
Som tur är så är clion en combi... Men endå...!!

Jag satte alla punkter på +100% och fick den på så sätt att gå in i prog.mode och sen gjorde en reset, sen gjorde jag om kurvan till ungefär såhär: 1-0% 2-25% 3-23% 4-23% 5-23%
Å nu funkar den perfekt.. Ger ca 1minut rök på 350ml ... Kan säkert få tjockare rök men jag e nöjd!!


Räknar dom inte ungefär 7-9cl/min i en 50cc??

HS-Racing
2011-05-12, 20:26
Räknar dom inte ungefär 7-9cl/min i en 50cc??

Ger ca 1minut rök på 350ml ... Det var en grov uppskattning .... jag ska genast programera in timern på radion så den räknar röksekunder :)

HS-Racing
2011-05-12, 20:31
Jeg vil se bilder/video ;)
Har selv en 200cc med røk.

Duger dessa bilder ??
2095020951

anders e
2011-05-12, 20:58
Fine bilder :)

HS-Racing
2011-06-12, 18:51
Fine bilder :)

Tack ja nu fungerar det fin fint :)