handdator

Visa fullständig version : Funcub flapmix?



mic
2011-05-23, 08:49
har precis plockat ihop min Funcub och hade premiärturen igår, tyvärr blåste det ganska rejält så jag hade fullt upp med att hålla den i luften så jag hann inte testa Flapsen på ett bra sätt.
Det jag funderade på är om man behöver mixa in lite höjd tillsammans med flapsen eller brukar det funka bra ändå?

Här är en film från spektaklet (med lite tricopterflygning också):
http://youtu.be/h34c5yG7COw

henke2
2011-05-23, 14:03
Du behöver mixa en hel del.

Tobbepostis
2011-05-23, 17:07
Är det inte lite dykroder du behöver att mixa in? Man brukar ju få nosupp vid utfällning av flapsen.Har du en modern radio så ska det gå att mixa in, så att när du fäller ut flapsen så ska höjdrodret aktiveras, och det ska gå att ställa in så modellen ligger in level vid flaps

MrOvanhill
2011-05-24, 21:36
Helt riktigt! Dykroder är rätt melodi.

mic
2011-05-25, 21:11
Jag har en dx8 så det finns direkt i flapsmenyn så det ska nog inte vara några problem att göra inställningen, får testa mig fram när vinden lugnat ner sig lite ;)