handdator

Visa fullständig version : Failsafe



UndCon
2011-05-27, 22:47
Hur ställer ni in era Failsafe?

Vid ett eventuellt radiobortfall får min Skywalker ingen throttle, fullt sidoroder och fullt höjdroder för att cirkla ner på stället där den befinner sig.

Detta har jag testat och kommer troligen lägga till flaps också för att verkligen döda farten

Bara att dra upp kärran i luften och testa vad som händer :)

En del brukar ställa roder neutralt - men det tycker jag är fel för då seglar modellen troligen ganska långt bort...

DrHanke
2011-05-27, 22:52
Jo det är en bra konfiguration, det sista man vill är att modell drar iväg och blir ännu värra att återfinna. Enda som jag inte har det på är modellen med Arduinio AP då ser jag till att den gör RTL och loiter på 50m (bara FPV modellen). Dock aldrig hänt så jag brukar göra det manuellt med en switch för att se så det funkar...

UndCon
2011-05-27, 23:18
Jo - jag har RTH+höjd på EagleTree som jag kan aktivera, i väntan på det är det vanlig failsafe som gäller.

Jag har funderat lite på en RFbeacon också...

http://www.fpv-community.com/forum/showthread.php?tid=81&page=1


För det är ju en viss risk att man flyger längre och längre bort med FPV ;)