handdator

Visa fullständig version : Visst funkar detta med Flyg ocksåBmsone
2011-06-01, 11:20
http://www.hobbex.se/produkter/radiostyrt/tillbehor/starttillbehor/638-startkit-hsp.html

Visst kan man använda detta för start av flyg???

PatrikE
2011-06-01, 11:30
Köp till en handpump så blir det ett bra paket.

Bmsone
2011-06-01, 11:56
Låter bra. Funderade på en elpump... Lite lat av mig ;-)

PatrikE
2011-06-01, 16:18
Jag föredrar handpump...
Det tar inte många varv på veven för att fylla upp.

Spar både vikten och kostnaden på ett 12V batteri som ska laddas..


Både lat & Snål...:sarcastic:

jaka
2011-06-01, 16:44
Hej!
Inte något jag skulle rekommendera någon!
Vad du behöver är en handpump, 12V,10A MC batteri till glow drivern och 12v startmotorn(1,2V NiMH glödare räcker inte långt för en nybörjare). Sedan behöver du glödklämma (finns i olika varianter) och glödstiftnyckel (gärna i stål och inte en sådan som på bilden i vitmetall).
Du behöver också en liten skiftnyckel, tång, spårskruvmejsel och några insexnycklar (Gärna kvalitetnycklar med härdad klinga från exempelvis "Hudy" ).

Magoozi
2011-06-01, 17:43
Håller inte med dig Jaka. Kittet på hobbex är inget jag hade köpt heller förvisso, men att ha en glödpenna är inget negativt.

Får man ett tjuvstopp mitt på fältet är det gott att bara ta upp handglöden och starta igen, istället för att gå tillbaka till depån.

Men nu kommer väl du säga att dina motorer inte får tjuvstopp och då är det bara att gratulera.

Mitt råd till trådstartaren är följande:

Du behöver:

Tändstiftsnyckel, behöver inte vara i någon speciell metall, då du ändå inte ska spänna stiftet med några större krafter. Du ska spänna "lagom". Dra åt, också lite till. Det räcker en vitmetallnyckel länge till.

Däremot kan det vara ide att köpa ett kors med lite olika dimensioner så att du kan använda nyckeln till att spänna propellermuttern med också.

Skruvmejslar, stjärna och platt.

Någon liten tång, gärna en platt och en lite spetsigare.

Pump till soppan, handvevad har jag kört med, tankar min stora bensinare med den. Inga problem

Vill du spara på kostnaden, köp en glödpenna. Smidig och lätt.

Om du vill lägga lite mer pengar köp en glowdriver och ett litet mc batteri.

Buntband kan vara bra.Men vad vet jag, har bara flugit sedan 2007 och har gått över till El och bensin, pga smidigheten.


JO! Innan jag glömmer, två saker, skaffa ett knippe proppar och ha i reserv om du är nybörjare. Det är lätt hänt att det går isönder i början.
Jag körde med billiga Master Airscrew i början och när jag insåg att propellerna inte gick på löpande band satte jag på en APC. Stor skillnad.

Andra grejen, om du köper glödpenna, var noga med att ladda den. Sjukt irriterande om du kommer ut och ska flyga och den är död.

Lycka till med flygandet!

Magoozi
2011-06-01, 17:46
Jo, en sak till! Starter är bekvämt som bara den, men kostar lite granna i inköp. Du måste ha ett batteri till den också. Går att slå igång motorn för hand, men det kan ta lite längre tid och vara tröttsamt. Om du ska slå i gång motorn för hand, använd något hjälpmedel som sparar dina fingrar. Om motorn baktänder så gör det ont. Ta en bit grov slang eller handtaget på en skruvmejsel. En vanlig rundstav med eltejp virad runt om duger också. Akta bara så att d inte skadar propellern!