handdator

Visa fullständig version : Premiärflygning med Edge 540TSilverB
2011-06-28, 21:33
Idag, en helt fantastisk vindstilla sommarkväll, blev det äntligen premiärflygning med min Goldwing Edge 540T. Spännvidd 180 cm och utrustad med en RCGF 26cc bensinare. Det här är min första bensinare efter att framförallt ha flugit el (och lite metanol combat). Hög puls och skakiga ben när jag taxar ut till startbanan. Alla roder går åt rätt håll, tyngdpunkten är kollad, motorn svarar som den ska och det är vindstilla och sol. Kan det bli bättre!?

Bredvid mig står Jocke (Rosso) och coachar mig på ett föredömligt sätt. Tar mod till mig och accelererar utefter startbanan. Kärran lättar helt odramatiskt och jag tar upp den på lite höjd. Behöver trimma lite höjd då kärran är lite framtung (det trodde jag inte den skulle vara). Flyger lite stora cirklar en bit ut från banan och känner att jag inte behöver trimma vare sig skev eller sida i det här läget. Puttrar omkring på halvgas och känner att det finns gott om kraft kvar i motorn. Flyger över banan för och känna på landningshastigheten med motorn på tomgång. Det går lite snabbare än mina elkärror men det känns stabilt.

Väljer till slut att landa på den lite kortare banan för att inte bli störd av solen som står ganska lågt vid det här laget. Kommer in utifrån och går ner på tomgång. Kärran sjunker så fint utan några klipptendenser. Touchar ner lite vid sidan om mitten på banan och rullar försiktigt ut i den låga ruffen bredvid banan. Premiären avklarad och kärran är hel! Jag går omkring med ett stort leende i ansiktet och mår tämligen förträffligt.

Det finns tyvärr ingen film på flygningen men här är i alla fall ett foto på planet.

21719

Godnatt!

/Jonas

Zkeeter
2011-06-28, 21:58
:thumbup: Grattis till en väl genomförd maiden! :thumbup:

StarvinMarvin
2011-06-28, 22:11
Vacker kärra :D grattis till premiären :) Hade ungefär liknande känslor o händelser då jag premiärade min pitts python 1400mm asp 91 fyrtakt. underbart :)

HS-Racing
2011-06-29, 08:59
Grattis till maiden !!
Jädra läckert färgschema på den :)

Jag misstänker att dina skakiga ben och 190 i puls har dom flesta upplevt i denna sporten :)
...tror vi lider av adrenalinbrist :) :)

Flyg försitkigt med den nu så får du många roliga stunder !!!