handdator

Visa fullständig version : Tricopter - Vad behövs?



CarlG
2011-07-27, 10:41
Hej,Har blivit intresserad av filmning och skulle väldigt gärna villja använda en tricopter för att göra filmerna ännu häftigare! :)Har läst lite guider om hur man bygger ihop en tricopter på rcexplorer.se och om jag har förstått det rätt kan man använda sig av olika styrmetoder bland annat med Wiikontroller eller styrkort. Om man nu väljer att bygga med ett kk styrkort som dadde har i tricopter v.2,0 kan man då köpa dessa färdiga eller måste man göra dem själv? Blir det stor pris skillnad om man köper en färdig om mot man bygger en själv?
Hur svårt är det att bygga ett själv?
/ Carl G

per
2011-07-27, 13:40
kolla rcexplorer han förklarar allt om allt.mvh per:stupido2:

UndCon
2011-07-27, 13:53
Beroende på vad man väljer (MultiWii eller KK eller liknande) så måste man läsa på en del om vad som är möjligt eller inte möjligt och hur dessa möjligheter ställs mot egna krav och förkunskaper

När det beslutet är taget kan man fundera på alla alternativ som finns vad gäller allt från att bygga själv till en i stort sett färdig konstruktion

När det beslutet är taget får man fundera på vad man skall skaffa för utrustning i förhållande till sina kunskaper
(kan du löda tex)

Sen kan man börja kalibrera, konfigurera och testa sig fram i små steg och förhoppningsvis börja flyga lite :)

//UndCon

zoomzky
2011-07-27, 16:36
Var beredd på att mycket tid kommer att gå åt att justera och trimma in bygget!! :)

När jag flög första gången med min Tricopter utropades "Herregud jag har byggt ett mordvapen!!" Den flög lite som den ville själv. :s

/Z

CarlG
2011-07-27, 18:21
Tack för svaren! Har lite frågor till :) vad är skillnaden mellan MultiWii och kk vad finns det för fördelar respektive nackdelar?

UndCon
2011-07-27, 19:33
kort skrivet är det olika program som utför beräkningarna
Olika sensorer kan kopplas in till MultiWii
Utvecklingen går hela tiden framåt och MultiWii var länge ett bättre alternativ i mina ögon.

KK baserades från början på sensorer från Gyron (jag vet ej idag då jag inte följer dem)

Jag använder även AeroQuad som även det använder flertalet sensorer för att utföra jobbet.

CarlG
2011-07-28, 10:59
Okej, Om man nu väljer att följa guiden på rcexplorer.se för att bygga sin tricopter hur svårt kommer det att bli att göra ett eget styrkort programmera och koppla in det? :P Jag är ganska duktig på att löda men jag har aldrig gjort egna kretskort.Att sätta ihop själva tricoptern tror jag inte blir några problem men det är just strykortet jag är lite osäker på. :)

UndCon
2011-07-28, 11:07
Du kan beställa färdiga kretskort på KK's hemsida

http://www.kkmulticopter.com/

Det finns allt från rena kretskort till färdiga lösningar.

Jode
2011-07-28, 11:44
http://aeronautikhobby.com/epages/Ballou.sf/sv_SE/?ViewObjectID=5396232
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=17537

DrHanke
2011-07-29, 10:36
[/url]
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=17537

HobbyKings KK kort kommer med Quad programvara och behöver flashas om för att kunna funka med Tricopter. Kräver en AVRISP programerare samt lite kunskap.

DrHanke
2011-07-29, 10:38
Okej, Om man nu väljer att följa guiden på rcexplorer.se för att bygga sin tricopter hur svårt kommer det att bli att göra ett eget styrkort programmera och koppla in det? :P Jag är ganska duktig på att löda men jag har aldrig gjort egna kretskort.Att sätta ihop själva tricoptern tror jag inte blir några problem men det är just strykortet jag är lite osäker på. :)

Köp ett färdigt kort om det inte är så att du vill labba med kretskortstillverkningen :) Resten är om du följer Daddes guide väldigt enkelt, det trixiga är att få in inställningarna men det ger sig med tiden också.

Jode
2011-07-29, 14:17
HobbyKings KK kort kommer med Quad programvara och behöver flashas om för att kunna funka med Tricopter. Kräver en AVRISP programerare samt lite kunskap.

Ska man köra på KK vill man väl ändå ha en usb-programmerare? Det kommer ju ny förbättrad firmware då och då.
Kunskapen man behöver är att starta KK multicopter flash tool och välja i rullgardrinsmenyerna.
För motsvarande 75 pund som KK black kostar får man 2st HK KK kort och en AVRISP (eBay).
Men om man vill ha riktig kontroll över vad man gör, köp MWC. Då slipper man pottar och gyron som vänder håll i olika firmwareversioner och throttlerange som trilskas. Eller som de flesta som fastnar för den här underbara avarten av rc, köp både och ;)

DavidFlygare
2011-07-29, 17:01
Jag lägger in en OT Fråga här, finns det någon här som har kunskapen samt verktygen för att få lite nyare firmware på HK kortet`? Som Skulle kunna tänka sig göra det mot ersättning

CarlG
2011-07-29, 17:11
Tack för svaren!Tror jag väntar lite med att bestämma mig om jag ska bygga själv eller att köpa ett färdig kort. Ska snacka med min granne också som är väldigt teknik intressead och se om han har medel för att göra egna kretskort :) Återkommer när valet är beslutat!

CarlG
2011-07-29, 17:17
Ska man köra på KK vill man väl ändå ha en usb-programmerare? Det kommer ju ny förbättrad firmware då och då.Kunskapen man behöver är att starta KK multicopter flash tool och välja i rullgardrinsmenyerna.För motsvarande 75 pund som KK black kostar får man 2st HK KK kort och en AVRISP (eBay).Men om man vill ha riktig kontroll över vad man gör, köp MWC. Då slipper man pottar och gyron som vänder håll i olika firmwareversioner och throttlerange som trilskas. Eller som de flesta som fastnar för den här underbara avarten av rc, köp både och ;)Haha, får nog nöja mig med ett kort iaf till en början! :D

CarlG
2011-08-17, 09:55
Hej igen,

Har bestämt mig för att köpa ett färdigt styrkort istället för att krångla med egen kretskorts tillverkning :)
Men nu får ni hjälpa mig är det någon mer behöver köpas än det här?

Styrkort: http://aeronautikhobby.com/epages/Ballou.sf/sv_SE/ObjectPath=/Shops/aeronautikhobby.com/Products/KKboardQF

Motorer 3st:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8622&aff=61689

Fartreglage 3st: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.aspidProduct=4312&Product_Name=TURNIGY_Plush_18amp_Speed_Controller&aff=61689

Gyro 3st?:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10113&Product_Name=Hobby_King_401B_AVCS_Digital_Head_Loc k_Gyro_&aff=61689

Propellrar:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=10055

Propeller adepter:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8240&Product_Name=Prop_Saver_w/_Band__3mm_(10pcs)&aff=61689

Servo:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=8761

Batteri:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8932&Product_Name=Turnigy_2200mAh_3S_20C_Lipo_Pack&aff=61689

Laddare (har sedan innan):
http://www.autopartner.se/imax-c3-laddare-lipo-p-7737-c-213.aspx

Radio (Har sedan innan):
http://www.autopartner.se/spektrum-dx5e-5ch-full-range-txrx-p-9428.aspx

Mottagare:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11965

Tack på förhand!

TommyzT
2011-08-17, 10:31
Material till en ram! :lollypop:
Och så måste du skicka länk till dina filmer ;-)

kajakmannen
2011-08-17, 12:21
Om jag var dig så skulle jag byta ut motorerna till HXT DT750 motorerna som är effektivare och mer robusta än de du valt.
Dadde kommer nog med säkerhet att gå över till dom morerna också om det är hans rekomenderade motorer du gått på vid ditt val.

MVH / Kajaken

CarlG
2011-08-17, 13:44
Okej, då kör jag på HXT DT750 motorerna istället tack för tippset!
Sedan kolla jag lite på servot som dadde rekommenderade på rcexplorer.se Det verkar inte som det har fått så bra kritik på HobbyKing plus att det är ganska dyrt finns det något annat man kan välja istället? Och så en sak till är ni helt säkra på att styrkortet fungerar till tricopter? :P

CarlG
2011-08-17, 13:47
Material till en ram! :lollypop:
Och så måste du skicka länk till dina filmer ;-)
Japp jag lovar, om jag nu lyckas få ihop allt :D

CarlG
2011-08-19, 16:11
Kan jag beställa, inget mer som måste köpas? :stupido2:

berthrsd
2011-08-19, 16:42
Jag har både kunskapen och verktygen för att uppdatera firmware på KK-kort, skicka ett PM om någon är intresserad.


Jag lägger in en OT Fråga här, finns det någon här som har kunskapen samt verktygen för att få lite nyare firmware på HK kortet`? Som Skulle kunna tänka sig göra det mot ersättning

Mr J
2011-08-19, 17:00
Var i landet finns du?

berthrsd
2011-08-19, 17:02
Om det är mig du menar så bor jag i Eskilstuna.


Var i landet finns du?

Mr J
2011-08-19, 18:59
Jo, det var dig jag menade :)
Jag har funderat på att uppgradera KK kortet, men det hade varit trevligt med någon på närmare håll, så att man slapp plocka av kortet från tricoptern...

Jag bor i Malmötrakten.

CarlG
2011-12-21, 19:30
Hej!
Förlåt om jag drar upp en gammal tråd men det kändes onödigt att starta en ny tråd enbart för denna fråga :lollypop:
Jag behöver någon smart yaw tilt till min tricopter så jag undrar om det finns något liknande till det här i Sverige? http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=8432&aff=61689

Tack!

DrHanke
2011-12-21, 21:18
Hos rcflight

40mm
http://www.rcflight.se/visaprodukt.aspx?id=112

32mm
http://www.rcflight.se/visaprodukt.aspx?id=206

CarlG
2011-12-21, 21:47
Hos rcflight

40mm
http://www.rcflight.se/visaprodukt.aspx?id=112

32mm
http://www.rcflight.se/visaprodukt.aspx?id=206

Tack så mycket!
Har 30min till deras butik i Skövde så imorgon ska det byggas :lollypop:

CarlG
2011-12-23, 17:42
Hej igen!
Behöver lite hjälp. Första frågan, när jag skulle löda på nya sladdar på de tre esc:arna stödde jag på ett problem jag aldrig har råkat ut för innan. Jo när jag skulle löda bort de gamla kablarna var lödtennet helt omöjligt att smälta. Använde högst värme ett ganska långt tag men ingenting hände, jag vågade inte hålla för länge för jag var rädd för att komponenterna i esc skulle gå sönder. Vad ska jag göra? Finns det något smart tipps?

Andra saken, om man går in på rcexplorer och kollar på tricopter bygge 2,5 kan man se på bild 16 när han ska löda ihop esc:arna att han använder en till slags kabel(ser ut som en servokabel) Vad är det för något och vad är den till för?

Tack för hjälpen!

rfnoise
2011-12-23, 17:50
Hej igen!
Behöver lite hjälp. Första frågan, när jag skulle löda på nya sladdar på de tre esc:arna stödde jag på ett problem jag aldrig har råkat ut för innan. Jo när jag skulle löda bort de gamla kablarna var lödtennet helt omöjligt att smälta. Använde högst värme ett ganska långt tag men ingenting hände, jag vågade inte hålla för länge för jag var rädd för att komponenterna i esc skulle gå sönder. Vad ska jag göra? Finns det något smart tipps?

Andra saken, om man går in på rcexplorer och kollar på tricopter bygge 2,5 kan man se på bild 16 när han ska löda ihop esc:arna att han använder en till slags kabel(ser ut som en servokabel) Vad är det för något och vad är den till för?

Tack för hjälpen!

Tjena,

Jag brukar lägga på mer lödtenn medans jag värmer på den omöjliga lödpunkten. Tillslut så värmer din extra lödtenn upp den omöjliga och blandar sig. Bara att peta bort hela lasset sen och löda ny kabel på lödpunkten. Jag har en lödstation som jag får dra upp värmen på, kör också med flatmejsel istället för spets på dessa punkter. Alla de reglage som jag lött har sen fungerat felfritt trots att de blivit lite varma! :)

Den kabel du pratar om är den som löds på där kontakten ska sitta va? Det är en extra +- kabel för TX, LIPOlarm etc. Smart sätt att kunna få ut 12v till något annat på ett enkelt sätt.

Lycka till!

/Calle

CarlG
2011-12-23, 18:59
Tjena,

Jag brukar lägga på mer lödtenn medans jag värmer på den omöjliga lödpunkten. Tillslut så värmer din extra lödtenn upp den omöjliga och blandar sig. Bara att peta bort hela lasset sen och löda ny kabel på lödpunkten. Jag har en lödstation som jag får dra upp värmen på, kör också med flatmejsel istället för spets på dessa punkter. Alla de reglage som jag lött har sen fungerat felfritt trots att de blivit lite varma! :)

Den kabel du pratar om är den som löds på där kontakten ska sitta va? Det är en extra +- kabel för TX, LIPOlarm etc. Smart sätt att kunna få ut 12v till något annat på ett enkelt sätt.

Lycka till!

/Calle

Tack för tipset! Ska testa det imorgon :)
Den där extra kabeln var som jag trodde, ska inte ha något extra så jag skippar den :)

Tack för hjälpen!

CarlG
2011-12-24, 20:16
Kom på em fråga till :)
när man kollar på rcexplorer så ser man att han programmerar sina escs, är detta ett måste? Har ingen sådan och det känns lite jobbigt att beställa från HK och sedan vänta fyra veckor till...

DrHanke
2011-12-24, 21:01
Han gör det för att han har andra reglage än HK:s Plush reglage, Plush reglagen är klart att rekomendera då andra kan ha hyss för sig. Vilka reglage har du ?

CarlG
2011-12-24, 21:41
Han gör det för att han har andra reglage än HK:s Plush reglage, Plush reglagen är klart att rekomendera då andra kan ha hyss för sig. Vilka reglage har du ?
Jag har Turnigy Plush 18A är det ok?

DrHanke
2011-12-24, 22:17
De funkar alldeles utmärkt :)

Mr J
2011-12-24, 22:44
Jag har Turnigy Plush 18A är det ok?

Jag programmerar mina Plush med ett sånt här: http://www.rcflight.se/visaprodukt.aspx?id=121

Och Rcflight är blixtsnabba, prylarna brukar komma dan efter beställningen...

CarlG
2012-01-09, 16:31
Hejsan!
Nu är min tricopter äntligen klar! Men ett problem kvarstår den fungerar inte riktigt :)
Jag börjar med att slå på radion (Dx5e) sedan pluggar jag in batteriet(mottagaren lyser med fast sken) fartreglagen piper till och varje motor vrider på sig lite samtidigt som styrkortet (HK med tricopter programvara) blinkar till med en röd lysdiod.
Efter allt det här så börjar jag röra på radion men ingenting händer?? Hjälp, vad är felet? :(
Tack på förhand!
/ Carl

Mr J
2012-01-09, 17:40
Nu vet jag inte hur det är med ditt KK-kort, men mitt startar i ett låst läge av säkerhetsskäl.
För att låsa upp så för jag vänsterspaken på radion längst ner till höger, då tänds lysdioden på kortet och det är klart att flyga.

När jag har flugit färdigt så låser jag kortet igen genom att föra spaken längst ner till vänster, då slocknar dioden.
En i mitt tycke mycket bra finess, med kortet låst så är det ingen risk att komma åt gasen av misstag.

CarlG
2012-01-09, 17:45
Nu vet jag inte hur det är med ditt KK-kort, men mitt startar i ett låst läge av säkerhetsskäl.
För att låsa upp så för jag vänsterspaken på radion längst ner till höger, då tänds lysdioden på kortet och det är klart att flyga.

När jag har flugit färdigt så låser jag kortet igen genom att föra spaken längst ner till vänster, då slocknar dioden.
En i mitt tycke mycket bra finess, med kortet låst så är det ingen risk att komma åt gasen av misstag.
Hej,
Testade detta men ingenting händer iaf, men ska alltså dioden lysa på styrkortet när den är flygklar?

Mr J
2012-01-09, 17:50
Hej,
Testade detta men ingenting händer iaf, men ska alltså dioden lysa på styrkortet när den är flygklar?

Med mitt kort är det så.
Prova även tvärtom, alltså aktivera längst ner till vänster, jag har för mig att det går att ställa om.

CarlG
2012-01-09, 18:22
Har testat allt, ingenting fungerar :(

PatrikE
2012-01-09, 18:37
Ställ in så att du får fulla utslag på både trottel och yaw.
Sedan kan trottel kanalen vara reverserad så att du faktiskt har full gas i stället!

SteffeB
2012-01-09, 19:05
Är du helt säker på att du vänt sladdarna mellan mottagaren och kk-kortet rätt ? Vänd endast i ena änden för att prova. ;)

Har du verkligen rätt kanal på rätt ställe på kk-kortet ? Det hade inte jag då min turnigy 9x inte hade kanalerna på samma plats. Antog bara att det var standard då det varit annorlunda på radioprylarna jag haft förut.

CarlG
2012-01-09, 19:26
Ställ in så att du får fulla utslag på både trottel och yaw.
Sedan kan trottel kanalen vara reverserad så att du faktiskt har full gas i stället!
Testade detta men det hände ingenting då heller :(

CarlG
2012-01-09, 19:29
Är du helt säker på att du vänt sladdarna mellan mottagaren och kk-kortet rätt ? Vänd endast i ena änden för att prova. ;)

Har du verkligen rätt kanal på rätt ställe på kk-kortet ? Det hade inte jag då min turnigy 9x inte hade kanalerna på samma plats. Antog bara att det var standard då det varit annorlunda på radioprylarna jag haft förut.
Testade precis att vända på alla sladdar men det blev ingen skillnad, däremot när jag vände på fartreglage kablarna fortsatte dom att pipa med cirka fem sekunders mellanrum så länge batteriet var inkopplat. Testade även att byta mottagare till spectrum original men återigen ingen skillnad.

pernstig
2012-01-09, 21:18
Turnigy ESC som piper med 5 s (2 s?) intervall: Ingen signal från mottagaren.
Notera att vänsterspaken ska föras till nedre högra hörnet mer än 5 sekunder för att ativera kortet!
Fungerar ESC/motor som de ska om du kopplar förbi styrkortet d.v.s. anslut ESC direkt till mottagaren?

CarlG
2012-01-09, 21:46
Turnigy ESC som piper med 5 s (2 s?) intervall: Ingen signal från mottagaren.
Notera att vänsterspaken ska föras till nedre högra hörnet mer än 5 sekunder för att ativera kortet!
Fungerar ESC/motor som de ska om du kopplar förbi styrkortet d.v.s. anslut ESC direkt till mottagaren?
Signalen med upprepande pip kom bara som sagt när jag medvetet vände fartreglaglen åt fel håll, testade också att hålla betydligt längre än fem sekunder men även där inget resultat. Testade även varje fartreglagen och respektive motor direkt in i mottagaren och det fungerade alldeles utmärkt! :D är det då strykortet det är fel på? Tänkte lägga upp en video där jag visar hur det är kopplat imorgon, det kanske är jag som har gjort helt fel :stupido2:

SteffeB
2012-01-09, 23:52
Har du läst "problem att flasha kk-kort" tråden? Gör det!

Vad har du för kk-kort?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

simonarvestrand
2012-01-10, 08:36
Jag har försökt läsa igenom tråden och få lite info men kanske ställer frågor som redan dykt upp ändå.
både dumma frågor och kanske bra frågor. hade själv massor problem med ett kk kort.

frågor

1. Du har inte nån trottlehold inställd i radion? min stod och pep då tills jag släppte den.
2. Har du gjort spakkalibrering på kk kortet?
3. Hur har du kalibrerat esc'arna ? hade lite problem då 1 av reglagen tog lite längre tid på sig när man körde kalibrering med kk kortets funktion.
4. har du testat att trimma ner trottlespaken så mycket som går?

Har även haft problem med en processor som inte fungerade som den skulle , efter byte av den blev det bra, men då va det gyrona som inställningen inte fastnade på.

radioactive
2012-01-10, 11:26
Jag föreslår att du tar ett antal bilder som tydligt visar hur du koppplat alla kablar. Det finns många källor till fel om man inte har full koll på vad det är man håller på med. kopplar man fel kan man helt enkelt förstöra kk-kortet om man har otur...

Lasse

rfnoise
2012-01-10, 13:38
Tjena,

För att kalibrera fartreglagen(låter som om de inte är det som du beskriver det) Vrid YAW potten till 0% (ena eller andra hållet beroende på FW) med batteriet urkopplat. Peta upp gasen till max(du kanske får testa tvärtom om gasen är reverserad) och slå på sändaren, koppla sen in batteriet till tricoptern. Har du vridit YAW åt rätt håll ska du nu höra 2 pip inom 3sek från alla fartreglage. När du hört 2 pip dra ned gasen till min och du får pip som bekräftelse. Ur med batteriet ur tricoptern, slå av sändaren. Sätt YAW till 50%.

Testa att starta som vanligt nu, fartreglagen ska inte pipa konstant oavsett om kortet är "armerat" eller inte.

Håll sen nedåt höger(eller vänster) med vänstra spaken för att arma kortet. En grön lysdiod tänds när du kan köra.

Ps. Den vita signaltråden är alltid inåt kortet och svart(-) utåt kanterna.

Jag skummade igenom tråden och såg att du testat allt men vet inte om du gjort som ovan. :)

Glöm för böfvulen inte att ta bort propparna!!

Good luck,
Calle

CarlG
2012-01-10, 16:30
Tjena,

För att kalibrera fartreglagen(låter som om de inte är det som du beskriver det) Vrid YAW potten till 0% (ena eller andra hållet beroende på FW) med batteriet urkopplat. Peta upp gasen till max(du kanske får testa tvärtom om gasen är reverserad) och slå på sändaren, koppla sen in batteriet till tricoptern. Har du vridit YAW åt rätt håll ska du nu höra 2 pip inom 3sek från alla fartreglage. När du hört 2 pip dra ned gasen till min och du får pip som bekräftelse. Ur med batteriet ur tricoptern, slå av sändaren. Sätt YAW till 50%.

Testa att starta som vanligt nu, fartreglagen ska inte pipa konstant oavsett om kortet är "armerat" eller inte.

Håll sen nedåt höger(eller vänster) med vänstra spaken för att arma kortet. En grön lysdiod tänds när du kan köra.

Ps. Den vita signaltråden är alltid inåt kortet och svart(-) utåt kanterna.

Jag skummade igenom tråden och såg att du testat allt men vet inte om du gjort som ovan. :)

Glöm för böfvulen inte att ta bort propparna!!

Good luck,
Calle
Hej, testade precis att kalibrera fartreglaglen som du skrev och nu hör och häpna fungerar det alldeles utmärkt! Jippi :D enda skillnaden är bara att mitt kort lyser rött istället för grönt är det någon fara?

Men... tyvärr såg jag att en motor inte fungerade som den skulle :( den står liksom bara och tuggar fram och tillbaka. Testade att byta till ett annat fartreglage men samma sak uppstod ändå. Har tyvärr inte tid idag men imorgon kan jag lägga upp en film där jag visar hur motorn beter sig om inte annat får jag väll beställa en ny motor från HobbyKing.

Hur som helst, tack för engagemanget!

rfnoise
2012-01-10, 17:11
Härligt att det funkar!

Att det lyser rött är fint det med! :) Testa en gång också att koppla motor som inte funkar+reglage direkt till throttle på mottagaren.

Kanske är motorn men så dålig har nog en motor inte varit för mig redan från början?

En servotestare är en bra investering om man vill testa utan att koppla radio och mottagare. Kostar nästan inte nått som allt annat.. :)

Hej hopp,
Calle

CarlG
2012-01-12, 18:40
Hej igen!

Nu när jag skulle testa igen såg jag att det var två motor som inte fungerar som dom ska :banghead: gaa jag blir galen! :) Så här var det, först när jag märkte att ena motorn inte fungerade. Skulle jag då testa om det var fartreglaget det var fel på så jag flyttade motor ett som inte fungerade till motorplats två där fungerade de precis som det skulle jag skulle nu byta tillbaks till motor två till motor plats två precis som det var förut. Men när jag då testade igen fungerade varken motor ett eller två... Det kanske var lite rörigt beskrivet men här är iaf en lite video:


http://vimeo.com/34962273

rfnoise
2012-01-12, 20:32
Har du testat fartreglagen direkt mot mottagaren? Sätt också alla pottar på 50% (ser ut som om de är 0% eller 100%?)

Sen ser mottagarkontakterna lite tokiga ut :) Du har inte kortis? Jag lödde bort pinnarna och lödde sen alla kablar mot KK kortet..

/Calle

Palmen80
2012-01-13, 07:55
Så där beter sig motorer när bara 2 av dom 3 kablarna är anslutna. Kolla så dina lödningar är riktiga. Vissa guldkontakter som man kan " snurra" kan vara glapp i sig själv. Vicka lite på kontakterna och se vad som händer. Dom kan ha börjat krånglat när du bytt runt motorer

simonarvestrand
2012-01-13, 08:04
jag hade problem med att motorer inte gick , och fick tipset att kolla bulletkontakterna mellan reglage och motor,
va väldigt skeptisk eftersom dom kändes bra, men sen lödde jag ihop dom istället för kontakterna och då hoppade den igång.
Dom verkar vara lite luriga en del av bulletkontakterna.

CarlG
2012-01-13, 12:16
Okej, ska kolla bulletkontakterna ikväll.
Tack för tipsen! :)

radioactive
2012-01-13, 12:50
Håller med om att kablagen mellan mottagaren och HK-kortet ser mysko ut. Varför har du plockat bort kontakthöljet till servokablarna? Kallödningar i bulletkontakter är en vanlig orsak till att motorer inte funkar som dom ska.

Lasse

CarlG
2012-01-13, 15:49
Håller med om att kablagen mellan mottagaren och HK-kortet ser mysko ut. Varför har du plockat bort kontakthöljet till servokablarna? Kallödningar i bulletkontakter är en vanlig orsak till att motorer inte funkar som dom ska.

Lasse

Jag försökte massor med gånger att få fast stiften på kontakthöljet men dom lossnade hela tiden hur jag än försökte, så i stället satte jag på stiften utan höljet :)
(anledningen till detta var att jag köpte fel servokablar :)
Kan detta vara problemet??
Hur tusan testar man fartreglagen direkt till mottagaren alla? alla fartreglagen är ju samman löda till batterikontakten.

CarlG
2012-01-13, 17:56
Yippi!!! :D
Efter omlödnad av fartreglage och motorer fungerar det äntligen!! :D
Video kommer snart, stay tuned!

SteffeB
2012-01-13, 18:23
Angående servokablarna så kör man med honor i båda ändarna! :)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

CarlG
2012-01-13, 19:53
Angående servokablarna så kör man med honor i båda ändarna! :)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

aa, det är de det är! :)

rfnoise
2012-01-13, 20:04
GÖTT!!

Om du vill testa en motor direkt mot mottagaren så rycker du ur dess servokontakt från KK kortet och sätter direkt i mottagaren?

Det kommer att pipa lite här och var beroende på hur många sladdar som du ryckt ur. Att alla fartreglage får ström samtidigt spelar ingen roll.

Gasa nu med kontrollen och kolla att motorn snurrar! (nu gör de ju det iofs!)

Få se film nu!

Mvh,
Calle

CarlG
2012-02-23, 18:42
Hejsvejs!

Tricoptern har nu varit ute på lite provturer under vintern, allt har fungerar men har inte riktigt fått till alla inställningar (tror jag) för den vobblar fram och tillbaks lite.

Men nu efter senaste flygning uppstod samma effekt som jag skrev tidigare om, nämligen att ena motorn "hackar". Genast började jag löda om alla kontakter i hopp om att det var samma problem som förut men icke samma effekt uppstår ändå.

Antar nu att fartreglaget har gått sönder :( Är det ända alternativet att beställa samma från Hobbyking (tyvärr i BK) eller går det att köpa ett motsvarande i Sverige? i så fall vilket?

Tack på förhand!

/Carl

per
2012-02-23, 18:52
kolla dyi dom säljer turnigy.reglage är väldigt bra tycker jag

CarlG
2012-02-23, 19:07
kolla dyi dom säljer turnigy.reglage är väldigt bra tycker jag
Kollade på dyi.nu men hittade inget 18A fartreglage tyvärr.

PatrikE
2012-02-23, 20:00
http://hobbyflyg.com/

Carl
2012-02-23, 20:14
Hej !

Jag har 3 st NYA i org. förp. Turingy Plus 18 A som du kan få köpa 400: - inkl frakt!

Mvh. Roger.

CarlG
2012-02-23, 20:42
http://hobbyflyg.com/
Härligt! Tack för tipset :) blir dock ganska dyrt.. 160kr plus 45kr i frakt :/

CarlG
2012-02-23, 20:44
Hej !

Jag har 3 st NYA i org. förp. Turingy Plus 18 A som du kan få köpa 400: - inkl frakt!

Mvh. Roger.

Tack för erbjudandet! Men tror jag köper ifrån hobbyflyg.com istället, dessutom behöver jag bara ett.

Skrotiz
2012-03-14, 08:40
Hej!
Har läst igenom tråden och funderar på hur det gått för dig?
Sen undrar jag även hur mycket det kostat toltalt(sändare ej inräknad).
Har själv planerat att bygga en multirotor för fpv flygning, mest troligt med en gopro.

MVH/ Johan P

CarlG
2012-03-14, 20:32
Hej!
Har läst igenom tråden och funderar på hur det gått för dig?
Sen undrar jag även hur mycket det kostat toltalt(sändare ej inräknad).
Har själv planerat att bygga en multirotor för fpv flygning, mest troligt med en gopro.

MVH/ Johan P

Hej!

Jodå det går bara bra :) tricoptern flyger! Har dock inte filmat så mycket med den ännu men till sommaren blir det mer lovar jag!

Har inte räknat på vad totalkostanden blev men eftersom några saker var på backorder hos HobbyKing var jag tvungen att köpa några saker i Sverige plus att jag köpte glasfiberlaminat till basplattor dock skulle det gått lika bra i plywood. Detta gjorde att det blev något dyrare än vad det kunde ha blivit. Men sisådär 1500kr inklusive sakerna i Sverige landade det väll på skulle jag gissa.

Nästa steg nu är att hitta någon form av tempurmadrass för att minska vibrationerna vid filmning och kanske till och med utrusta den med fpv utrustning :)