handdator

Visa fullständig version : Byte av lins på GoPro kamera?



zoomzky
2011-07-31, 09:32
Hej!

Ni som har bytt ut Fisheye-linsen på Goprokameror har säkert goda råd och erfarenheter att dela med er! :)

Krångligt? Risk att man sabbar kameran? etc etc

/Z

Poteta
2011-07-31, 10:01
Jag följer tråden med intresse, har funderat på att byta linsen i uv-huset mot ett som inte ger oskärpa under vatten. :)
Fast du menar kanske att man kan byta den "riktiga" linsen på själva kameran?

StarvinMarvin
2011-07-31, 10:05
Jag behöver också byta lins. dock till en NY fisheye för jag fick en skada på den gamla. Så jag är också spänd på en lösning :)

Mr J
2011-07-31, 11:29
Den här tråden kanske kan vara till hjälp?

http://www.rcflyg.se/forum/showthread.php/29181-Sunex-lins-på-GoPro?highlight=gopro+lins

StarvinMarvin
2011-07-31, 11:43
Jo har sett den men där diskutteras bara den nya linsen.. jag vill veta hur man byter lins över huvudtaget ;)

freddan_6
2011-07-31, 17:52
Du kanske behöver ett kit http://www.lcegroup.co.uk/Product.asp?Product=1676

(http://www.lcegroup.co.uk/Product.asp?Product=1676)

Jode
2011-07-31, 18:25
Du kanske behöver ett kit http://www.lcegroup.co.uk/Product.asp?Product=1676

(http://www.lcegroup.co.uk/Product.asp?Product=1676)

Du får skilja på linsen på uv-huset och linsen på själva kameran.
Den på uv-huset kan vem som helst byta enkelt.
Den på kameran är lite pilligare (limmade gängor) och garantin gäller garanterat inte längre (om man nu bryr sig om sånt)
Kameror till Rc anser jag vara en förbrukningsvara.
Finns bara sunex-linsen från tyska eBay?

StarvinMarvin
2011-07-31, 19:44
Jopp håller med om att det är förbrukningsvara men ifall man kan göra det själv vore det bäst men annars får man väl lämna in den nånstans om det går... Jo freddan det är ju den i själva kameran jag vill byta. de andra är ju bara några skruvar

Tokaz
2011-08-01, 15:26
Hejsan :D

Har precis bytt min orginal lins till en Sunex lins.
Gjorde precis efter den här filmen http://www.youtube.com/watch?v=Fl49NTv7HjY
Innan jag skruvade in linsen så kopplade jag upp GoPron på tv:n och körde live ut på så sätt kunde man se direkt när man har skysst skärpa så man inte skruvar in linsen för långt. Till en början så vart bilden suddig som fasiken. Gick igenom inställningarna i gopron och böt till PAL i settings menyn..då kom de bra bild direkt. När jag fått bra bild så tog jag lite eltejp och låste fast linsen med samt över de lite krymslang.
ca 20 min tog modden.


Lycka till. Mvh Fredde