handdator

Visa fullständig version : PPM Encoder



cyberpete
2011-08-02, 23:03
Vars hittar man bra billig PPM Encoder i Sverige eller Europa ? Tror nämligen inte att någon av mina mottagare har PPM-sum. Behöver den till mitt Hexa bygge.

Jag har Futaba 8Fg Med org mottagare samt FrSky TFR8.

Malx
2011-08-03, 10:18
Frsky TFR8-SP?

numnutchris
2011-08-03, 10:48
FrSky har nyss släppt små 4 o 6 kanalare med där man kan få PPM:en åttakanalig på 1:an, se tex. http://www.frsky-rc.com/ShowProducts.asp?id=95 Men på fråga när de dyker upp i lager fick jag svar "in a week or so", köpte iaf min TFR8-SP på http://www.giantcod.co.uk/frsky-fasstcompatible-tfrsp-receiver-p-406145.html

andv
2011-08-03, 12:19
PPM encoder finns färdiga från DIYDrones, inte EU men de var snabba och det blev ingen tull på mitt brev därifrån.. https://store.diydrones.com/ProductDetails.asp?ProductCode=BR-PPME

AM
2011-08-03, 14:16
Ligger på hyllan hos Air Media (http://start.st/airmedia/index.php/frsky-4-k-telemetrimottagare-med-ppm-cppm-utgang.html).

22323

Mvh
Ove

cyberpete
2011-08-03, 17:32
Ligger på hyllan hos Air Media (http://start.st/airmedia/index.php/frsky-4-k-telemetrimottagare-med-ppm-cppm-utgang.html).

22323

Mvh
Ove

ACCST fungerar inte ihop med Fasst såvitt jag vet.

TFR8-SP verkar intressant då den verkar stödja ppm. Synd att inte Airmedia har hemma av den.

cyberpete
2011-08-03, 20:53
Beställde en sådan från Giantcod :)

numnutchris
2011-08-03, 21:57
Beställde en sådan från Giantcod :) Min kom på tre dagar, funkar fint med T8FG fast vi kör trådlös buddybox i stället för tri-quad-megakoptrar :)

MrOvanhill
2011-08-03, 22:30
Hur kopplar du mottagare för att köra den som trådlös buddybox? Sätter du PPM-mottagaren på elevradion? Nej det borde vara på lärarsändaren, eller hur? Hur trimmar du sändarna för att de ska bete sig som lärar/elev-sändare? Ställer du in dem som vanligt för lärare/elev-inställningar eller gör du något annorlunda för att det ska funka med trådlös buddykabel?

Jag satt och funderade lite på det tidigare idag faktiskt efter att jag sett en kommentar någonstans om att man kunde använda en mottagare med PPM-utgång för sändartillverkarneutal buddyboxing men jag hittade inget egentligt vettigt om det.

numnutchris
2011-08-03, 23:37
Det började en gång när vi skolflugit en stund och när man väl stod och flög själv efteråt så stod jag och klev över den där obefintliga kabeln... Vi binder mottagaren till slaven men hänger förstås mottagaren på mastern med ppm kopplad till buddy-uttaget. Resten är "samma" som för vanlig sladd, dvs aktivering, inställning och intrimning på båda sändarna. Jag gjorde en kort video med första varianten, med V8-seriens SP-mottagare - kopplandet är förstås samma för TFR-SPn (fasst-seriens) dito. Se tuben: http://www.youtube.com/watch?v=9TFP505fPLI Bara mäta vilken pinne på avklippta kabeln som är vad och löda. V8:an har vi kört med radiona i klippet.

AM
2011-08-04, 10:37
Elevens radio är bunden till en liten mottagare som är fäst på lärarens radio. Den mottagaren har en PPM-utgång som är kopplad till lärarens Elev/lärarkontakt. Lärarens radio är bunden till mottagaren i flygplanet. När läraren håller in sin "Elev"-strömbrytare tas PPM-signalen från Elev/Läraringången på lärarens sändare och eleven har kontrollen. När läraren släpper "Elev"-strömbrytaren har han åter kontrollen av modellen.
LÄNK (http://start.st/airmedia/index.php/frsky-sladd-for-larar-elev-system.html)
Mvh
Ove

MrOvanhill
2011-08-04, 11:33
Den där kabeln borde jag väl ganska lätt kunna använda till att koppla in en FrSky Hackmodul på utsidan av elevradion för att kunna sända till min FrSky-PPM-mottagaren kopplad på lärar-sändaren, eller hur?

Jag funderar faktiskt lite lätt på att permanentmontera en FrSky-mottagare inne i min sändare. Det skulle ju göra livet enkelt för mig. Bara att ha en hackmodul med passande kontakt för elevens buddykabelkontakt och hänga på den på elevsändaren.

cyberpete
2011-08-08, 18:10
Fick hem min TFRSP idag men blev fundersam :)

Den har ju inte kanal 1-8 elr så utan annorlunda. Behöver ju kanal 1-5 och sedan en 6: till PPM på flightcontrollern. Men denna har ju CPPM, RSSI och sedan 5-6-7-8-9-10 ...

Kliar mig i huvudet....

numnutchris
2011-08-08, 21:07
Hur menar du? Denna har alla åtta kanalerna på stift 1 som PPM för att dra en kabel till kontrollerkort i stället för åtta. 1-4 är ju de som kortet vanligen tar över: roll, pitch, yaw, throttle... Sedan har du dessutom 5-8 som vanliga servouttag ifall du vill förbigå kortet (plus 9 o 10 också)

cyberpete
2011-08-08, 21:12
Ok börjar förstå lite mera nu :) Men hur kopplar jag då till Quadrinon om jag bara behöver en enda kabel ? :)

Är ny på Quadrinokortet samt PPM :)

cyberpete
2011-08-08, 21:17
Då mottagarn oxå har stöd för RSSI kan jag på något sätt få den informationen till min Eagle Eye OSD så jag ser signalstyrkan i glasögonen ?

numnutchris
2011-08-08, 21:33
Har inte multikopter eller quadrinokortet, men har för mej att Throttle på ingången/RADIO används som PPM IN när decoder används - se ev. faktablad/manual som hör till ditt kort; hoppas du får bättre svar av nån som kör hex...