handdator

Visa fullständig version : Hjälp med att flasha om en Turnigy 9x?



Guzzten
2011-09-18, 11:02
Hej! Jag har en Turnigy 9x V1 och undrar om den går att flasha om alls? Om det skulle gå, finns det nån vänlig själ i närheten av Tranås, Eksjö, Jönköping, Linköping som skulle kunna hjälpa mig med det då?

Jag har upptäckt att vissa funktioner i V1 inte funkar som dom ska, och har kommit till det stadiet att jag vill ha dom. Flyger inte helikopter, så finns det ett firmware som passar motor och segelflyg bättre så kan jag hoppa helikopterdelen.

Naturligtvis utgår ersättning för jobbet!


Tack på förhand

freddan_6
2011-09-18, 14:05
Det går att flasha om, men den måste modifieras först. Kolla t.ex.
http://code.google.com/p/gruvin9x/
http://sourceforge.net/apps/mediawiki/radioclone/index.php?title=Main_Page
http://code.google.com/p/th9x/
http://code.google.com/p/er9x/
http://forum.rcdesign.ru/f8/thread182549.html#post1840751 (http://code.google.com/p/gruvin9x/) (på ryska)

nikwal
2011-09-25, 22:06
avrprog1.4 är BRA, annars är "fattigmansversionen" här nedan..http://www.lancos.com/prog.html

jag är inte så insatt i 9x men avr mega kretsar har jag proggat i 3olika språk i några år nu så lite koll har man väl där. pm'a gärna om du undrar nåt specifikt eller så..

Guzzten
2011-09-25, 23:34
Det verkar ju inte vara hur enkelt som helst. Frågan kvarstår, finns det någon som kan åta sig att göra jobbet åt mig? Jag är nöjd med radion, kör med Assan i den och det funkar bra. Jag kan INGET om programering och kretsar. Torde ju vara betydligt enklare för någon som har kunskapen och kanske har gjort det förr i nån radio. Vad vet jag.

MrOvanhill
2011-11-13, 18:40
Jahapp.. Då har ännu en omflashad 9X sett dagens ljus!

Det är aningen bökigare att löda in kontakten till usb-programmeraren i en version 1 sändare än i version 2 som jag har. Ettan har en hårdvarubugg på moderkortet. Ingen konstigt, men det är ju onekligen lite pyssligare att löda in kabeln direkt på en ledare än på en kontaktpadd.

Nöjd är jag i alla fall... Hoppas du ska vara nöjd med din "nya radio" också Guzzten.

Guzzten
2011-11-13, 22:33
Cooolt! nu kanske man kan göra "allt" man vill med den utan att den bråkar. Hur påverkar "hårdvarubyggen" funktionen? Om den ens gör det efter att ha "lagats". Jag avlägger en rapport när jag har testat den i maskinerna. Jag kanske kan passa på att fråga om det finns möjlighet att bygga ut minnet på den? det är ju "bara" 8 modeller... och jag har väl i alla fall det dubbla i hangaren.....

MrOvanhill
2011-11-14, 06:21
Det påverkar inte alls. Det är bara frågan om att de när de designat kretskortet satt en kontaktpunkt fel. Kontaktpunkterna är de oisolerade ringarna som finns här och var på kretskortet. De används i fabrikerna för att dels testmäta korten och för att sedan kunna programmera kretsen utan att koppla in en massa kablar. Alternativet är ju att sätta processorn direkt i en sockel och programmera den där.

Alla ledbanor ligger där de ska och är kopplade åt rätt håll. Det som är bökigt är att man när man ska löda in kablarna till programmeringskortet har fem lödpunkter som är ca 3mm i diameter och en som man måste avisolera en ledbana och löda direkt på den. Det innebär en lödyta som är mindre än en millimeter bred och på grund av utrymmesskäl bara en och en halv millimeter lång. Lite pilligare helt enkelt. På version två har de flyttat den punkten ifråga till rätt ledbana. Alltså enklare att löda in programmerarkabeln. Det gör nog också att ägare av Turnigy 9X v1 kan ha problem att koppla in en pogostick-baserad lösning som den ifrån Smartieparts och därmed är "tvugna" att löda in kablar på det viset jag gjort.


Apropå det. Jag PMade dig förut. Kolla där så hittar du länk till manualen.