handdator

Visa fullständig version : Ang. min Top Secret UAV modelradioactive
2011-09-26, 22:49
Flera har visat ett intresse för min UAV-FPV kärra, som jag kallat "Top Secret UAV" :) Jag har jag väl mer eller mindre lovat att fixa ritning på eländet, dock inte i skala 1:1. Det blir för jobbigt med passform mellan alla A4-bladen.

Nu är det emellertid så att jag har haft planer på att revidera kärran. Det gäller nosdelen som jag inte är nöjd med och som var en temporär lösning och hjul. Den nya nosen kommer att sitta under vingen och kärran kommer att ha hjul i bommarna plus sporrhjul i stjärten. Istället för att snabbrusa och fixa en ritning nu, så väntar jag tills revideringen är gjord. Det kan dock dröja några veckor. Eftersom folk har visat intresse så har jag äntligen fått ändan ur vagnen att börja bygga om nosen, så det var ju bra....

Så håll ut, så kommer ritningen så småningom.

Lasse

23286

radioactive
2011-09-27, 08:33
Hej Peter, ja det varierar, men det är för det mesta antingen i norra Lund (Nöbbelövs mosse) eller i Revinge. Tyvärr blir det inte så ofta att vi flyger med flygplan utan mest quadcopter eftersom de kan vi flyga med himmave, runt knuten :) FPV kärran sparar jag numera tills jag får en bra FPV-utrustning. Vi har ju liten andra modeller som kan flygas istället.

Lasse

DeVille
2011-09-27, 08:45
Den där ser ju fin ut!
Gör du ritningarna på papper eller i datorn?
Om du använder papper så kanske du kan scanna in den och någon konverterar till något vanligt CAD format?


Ungefär vilka mått har den största delen?
Funderar på om den skulle funka/få plats att fräsas ut i min CNC.


/DeVille

radioactive
2011-09-27, 09:31
Jag kommer sannolikt inte att pilla med cad. Jag kommer förmodligen att göra den i Corel Draw och sedan exportera den till något universellt. Får se hur jag gör. Kan man bygga i depron så är det inga problem att översätta från en liten riktning till stort. Största delen är väl halva vingen, 85x30 cm.

Lasse

Oskar Andreasson
2011-09-27, 10:49
Ser otroligt rolig och trevlig ut, finns helt klart en chans att jag bygger en sådan också om vi lyckas dissekera din hjärna! :icon_pidu:

StarvinMarvin
2011-09-27, 18:45
Jag står snällt o väntar tills ritningen e klar :D säg bara till om jag kan hjälpa till med något... du pratade om att göra om nosen?.. tänkte att du kanske skulle göra en "platå" för att montera kameror på där.. om du kollar på EPP-FPV 1.8 så är den utskuren o förberedd från fabrik. du ser ju om det passar på just den kärran. kanske limma in en förstärkning i plyfa så man kan skruva fast tex ett goprofäste. Såg att nån skrev du va skåning också å då äre ju bra vi har chat så man slipper anlita tolk :P ;) ;)

Ha det!!

//Mathias

radioactive
2011-09-27, 21:11
Jag tänkte nog lämna nosen åt var och en som bygger och ger då bara vissa mått som den måste ha, typ fästet mot vingen och längden för att få rätt tyngdpunkt etc. Jag kan göra typ en avlång låda, sedan får var och en utforma den att passa deras FPV, Gopro etc.

Ja, ni lappar är ju int heller så lätt att förstå, så bra att ´vi inte behöver tolk då...:sarcastic:


Lasse

Lasse