handdator

Visa fullständig version : Med den där kan du spionera med....radioactive
2011-09-27, 09:50
Jag flyger min quad på en liten öppen yta precis där jag bor. Det går en cykelväg förbi med gott on folk i rörelse. Dock ingen fara att någon skulle bli påflugen. Möjligen kan en och annan bli påflugen i annan bemärkelse och då menar frågvis. Multirotorflyg, i allmänhet kan vara en social företeelse. Med det menar jag att folk stannar till och frågar och pratar, som kanske aldrig skulle göra det annars. Nästan varje gång stannar folk till och tittar, en och annan säger något och några tar sig tid och frågar och diskuterar. Det är ju trevligt. Det är inte bara tekniksugna killar, utan alla åldrar och båda könen. Jag hade en gammal dam som klev av cykeln och kom fram och ställde många intressanta frågor. En herre ställde sig och tittade på medan jag flög och frågade vad man kunde göra med en sådan tingest. Jag svarade att man kunde filma och fotografera med den. Då svarade han att "Med den där kan du spionera med..." Jo, med det kan man göra gåendes också, svarade jag. Många tycks tro det värsta, att man ska spionera på folk. Lyckligtvis tror inte alla det, men många är lite misstänksamma. Men de allra flesta är positivt nyfikna.


Det skulle vara kul att höra vad ni har för erfarenheter av nyfikna människor när ni flyger. Kanske en och annan rolig eller intressant händelse...


Lasse

rfnoise
2011-09-27, 13:14
Jag väntar på rubriken "RC-Leksaker - paparazzins bäste vän"

Tänk när de kommer att användas för att filma på kändisars bakgårdar.. Då kommer det en fin debatt!

/Calle

Per_62
2011-09-27, 16:22
Det har redan hänt: Paparazzi: Sharks of the French Riviera (http://www.youtube.com/watch?v=aMpS0M1vs4M&feature=player_embedded)
Men det kan väl inte vara lätt att "smygflyga" med en sådan som väsnas en hel del.
Men det vore trevligt med tystare motorer för att kunna komma närmare och fotografera djur utan att dom blir skrämda av oljudet.

UndCon
2011-09-27, 16:37
Om ni kollar på min flygfilm med Skywalkern så ser ni att måskolonin som jag flög över inte reagerade alls

http://www.youtube.com/watch?v=B0-Lu1qU2bU

Troligen reagerar de inte speciellt mycket på en Quad heller...

rfnoise
2011-09-27, 16:42
Cool! Det har jag helt missat! Sen blir det drones som skickas ut i massor ala Terminator..

Nej de låter ju lite mindre än en riktig helikopter som de brukar fota ifrån.

Kanske kan bygga en med bladdesign från en såndär "stealth black hawk"? :)

/Calle

radioactive
2011-09-27, 16:49
En riktigt lågvarvig motor, typ 100-200kv och stora proppar, så går den nog rätt så tyst.

Lasse

rfnoise
2011-09-27, 18:45
Såg just klippet, det var som fan! Vakterna kanske får fina luftgevär att sänka den med? Kostar väl en 25-30k per copter med kamera och allt och flera såna vill man ju inte loosa..

/Calle

radioactive
2011-09-27, 21:20
Kändisar och noblessen slutar att skjuta lerduvor och prickar paparazzicopters istället :sarcastic:

Lasse

zablar
2011-09-27, 21:40
Såg just klippet, det var som fan! Vakterna kanske får fina luftgevär att sänka den med? Kostar väl en 25-30k per copter med kamera och allt och flera såna vill man ju inte loosa..

/Calle

Varför bara luftgevär... hagel borde ju vara lite effektivare :sarcastic:

PatrikE
2011-09-27, 22:15
Hagel har lite dålig räckvidd...
Helt värdelöst efter 60 meter...

zablar
2011-09-28, 07:36
Lufftgevär har ännu sämre...

rfnoise
2011-09-28, 11:56
Hehe, tänkte mest att större bössor som just hagel och 22or osv också har en kula som ska ner. Även ett högre ljud :)

Brukar ju vara rätt täta tomter i Hollywood, polisen är inte nådig den heller om någon rapporterar skott i lyxområdena!

/Calle

Oskar Andreasson
2011-09-28, 12:30
För egen del har jag många jägare i släkten, det har blivit många frågor om "kan du inte spana efter vilt", "den där skulle man hänga en studsare på..." eller "har du några nattkameror?" ;)

StarvinMarvin
2011-09-28, 17:35
Känner igen det där haha :D varenda snickare i baracken med jaktintresse säger samma sak ;)


För egen del har jag många jägare i släkten, det har blivit många frågor om "kan du inte spana efter vilt", "den där skulle man hänga en studsare på..." eller "har du några nattkameror?" ;)

Per_62
2011-09-28, 18:26
Vore väl inte så svårt att ordna om man på sin multikopter har gps, ir-kamera och FPV (First Person View). Då vore det väl en enkel match att söka efter både djur och människor.

dumbo
2011-09-28, 22:12
Lufftgevär har ännu sämre...

Det är ju skillnad på luftgevär och luftgevär. Avser man ett gevär som är licensfritt här i sverige så har den ju inte mycket till anslagsenergi kvar på 50m (även om det inte är några större problem att pricka en femkrona på 50m med ett dylikt, vilket inte är så lätt med hagel), nej, men det finns ju mycket kraftigare doningar som man jagar både rådjur och vildsvin med (vilket dock inte är tillåtet här i sverige).

rfnoise
2011-09-29, 11:38
Nej grabbar, det är enklare att sno ihop en riktad EMP! Eller varför inte en vattenkanon?

/Calle

radioactive
2011-09-29, 13:06
Ursäkta grabbar, men nu har vi nog halkat lite från ursprungliga ämnet... som inte var utvecklande av vapenteknologi för att skjuta ner multirotrs..:concern:

Lasse

dumbo
2011-09-29, 13:32
Jag som trodde det handlade om att beväpna multikopters för att använda som taktiska vapen... ;-)

Hur som helst så brukar jag åxå, för att återgå till ämnet, få en del frågor när jag flyger hemmavid. Främst är det barn som kommer fram och ställer tusen frågor om hur högt man kan flyga och hur snabbt det går och hur mycket det kostar osv. Sen händer det en och annan gång att någon mer eller mindre vuxen stannar till och växlar några ord. Nu har jag inte kommit igång med multirotor ännu, utan bara flygit flygplan än så länge, men en quad är påbörjad.

MrOvanhill
2011-09-29, 21:19
Av de vuxna som kommer fram så är de flesta mest nyfikna på hur man styr och sånt. De brukar ställa rent tekniska frågor om flygtid och om det är svårt och en del brukar också fråga hur man gör för att börja flyga och hur mycket ett "nybörjarkit" skulle kosta.

Barnen är jobbigast för man vill inte göra dem ledsna genom att vara tvär och sur. Jag brukar försöka prata med dem en del medan jag flyger och svara på van nämnda frågor (Hur fort, hur högt och hur dyrt) Har de turen att jag har dubbelkommandoprylarna och ett snällt plan med mig så brukar jag låta dem testa flyga en stund. Samtidigt tror många av dem automatiskt att de ska få testa eftersom de har ett 198-kronors "flygplan med fjärrkontroll från ToysRUs", så de vet ju hur man gör. Just den kategorin är faktiskt jobbig att handskas med, framför allt om man står med goggles och flyger FPV. Samtidigt är det ju just dem man vill uppmuntra eftersom de visar ett tydligt intresse för hobbyn. Annars är ju barnen som kommer fram och frågar ofta rätt skojiga.

Mina erfarenheter av frågvisa människor är som sagt nästan bara positiva, med enstaka undantag.