handdator

Visa fullständig version : "Hostande" DLE-30.Manni76
2011-10-19, 07:15
Hej!
Jag har en DLE 30cc med bakmonterad förgasare som går lite taskigt på fullgas.
Jag har i en annan tråd här på RCflyg hittat en länk till inställning av Walboro men även med dden framför mig så hostar motorn till efter några sekunder på full gas. Jag har bytat ut orginalstiftet till ett från NGK utan resultat. Min fundering går till tanken.... Jag har inte bytt ut orginaltanken utan den använder sig av sk. T-koppling för påfyllnad och suglednig. Det jag kan se är att det under körning bildas en del luftbubblor i den delen av slangen som går från T-kopplingen till pluggen för påfyllning. Eftersom det vibrerar en del så åker dessa luftbubblor lite fram och tillbaka. Men jag kan inte riktigt se om dessa når förgasaren eller inte. Kan det vara bränsletillförsel som gör att motorn hostar till elller är det något med tändning och förgasare?

/Martin

bokis
2011-10-19, 10:31
Bubblor i bränslet brukar inte spela någon större roll men lite underligt om du fick dem med tanken full,då drar den tjuvluft nånstans mellan tanken och förgasaren.. Vad har du bytt till för stift? NGK nr?

Inte alltför sällan så spökar CDI boxarna även om DLE hör till de minst utsatta av kinamotorerna,top quality kan man knappast kalla dessa för som vi får med till motorerna,sen om det är hallgivaren eller boxen,det får man testa sig fram till..
Min gissning är átt du har ett problem med tändningen,att den "missar" då o då..
Vad matar du den med?

Manni76
2011-10-19, 11:07
Jag kör med CM6 stift och matar CDI-boxen med 4.8v. Vill akta mig för att köra 6V eftersom jag läst att vissa boxar tål max 6v. Om accet är fulladdat håller det högre spänning. När det gäller bubblor i slangen rör dessa sig bara framåt och tillbaka. Verkar aldrig nå förgasaren. Är det bara möjligt att testa boxen genom att byta?

Fyhren
2011-10-19, 11:08
Hej

Kolla nätfiltret i förgasaren om Du inte redan gjort så. Kan ligga mycket skit där som bromsar bensinflödet.

Hälsningar
Peder Fyhr
flyger i
Eslövs mfk

bokis
2011-10-19, 11:23
Då tycker jag du kan strunta i bubblorna,det är knappast det som är problemet.. Om du inte har filterklunk så gör som Fyhre´n skriver,kolla silen och blås rent förgasaren men jag är tveksam till att det är orsaken,då vill de inte varva alls oftast,de dör under gaspådrag och sen kan man skruva upp fullgasnålen utan att det blir bättre..
Enda sättet jag har gjort det på (och jag hade nog testat att byta hallgivaren först) är att just byta ut tänddelarna,mäta såna här fel vet jag inte hur man gör ens..

Manni76
2011-10-19, 12:01
Att filtret skulle vara igensatt kanske är tveksamt då motorn bara gått nån liter. Men det får kanske bli att låna en kopis CDI och testa. Hur ser man lättast om tändningen står rätt? Gäller det att med gradskiva mäta fram de 46 graderna som står i manualen efter det kolven nått toppläget? Eller finns det bättre och enklare sätt? Om jag kollar på hallgivaren så finns det två skruvar och dessa är inte centrerade i de spår som finns på givaren. Jag har ialla fall inte haft av givaren så den är fabrikmonterad.

Magoozi
2011-10-19, 12:07
Du kan få låna min box om du vill! Finns i malmö dock....

bokis
2011-10-19, 12:09
Tändförställningen brukar inte påverka hackandet,dock så är de oftast "lågtända" när man köper dem så det brukar bli liite bättre fart i dem om man ställer hallgivaren i sitt ändläge,s.a.s högtänd,beror nog på att de ska vara snälla o starta och inte sparka..
Prova polarens grejor,kan du det så är det perfekt!

MrGnidde
2011-12-18, 17:16
Har en dla56 som ville bluddra lite på full gas efter byte av tändstift. Bytte från org till cm6, det jag kunde se då var att cm6 var varmare än org. Efter mkt huvudbry gjorde jag en simpel åtgärd öppnade fullgas nålen 10 min och sedan gick den klockrent. Tänkte bara att bränsle kyler. Vad det gäller volt om det står 4,8-6 volt använd 6 volt, om du är osäker på att tändsystemet klarar ett fulladdat 6 volt så köp till en regulator, körde en crrc 50 på 4,8 volt och den var riktigt svårstartad då.

Kenneth E
2011-12-19, 07:39
Hej,

Har en DLE30 som uppförde sig precis som din. Jag bytte stift och det blev inte bättre, men sedan minskade jag gapet till 0.4mm och den har nu gått hela sommaren utan problem.
Driver den med 4celler.

Mvh
Kenneth