handdator

Visa fullständig version : KK-kort eller gyron för Tri-kopter?



Flygsmurfen
2012-01-06, 00:51
Mors på er, skall beställa prylar till en Tri-kopter.
Har suttit ock lusläst olika forum samt Daddes site (RC-Explorer.se).
Är på det klara med allt utom ovanstående fråga.
Ett KK-kort fr HobbyKing måste ju omprogrammeras och detta lockar inte.
Jag vet hur det kommer att sluta.
Är det någon nackdel att köra med tre st gyron i stället?
Är det något speciellt man bör tanka på vid val av gyron eller fungerar det med vanliga standard.
Dadde kör ju med båda lösningarna men jag hittar inget som säger vad som är bäst.
Jag har en Hitec Eclipse 7 och skall flygfilma med koptern.
Om jag köper kortet: Finns det någon här som kan programmera det för Trikopter då?
Tacksam för råd.

Mvh

Lidén
2012-01-06, 07:14
Morrn, släpp tanken på sep gyron, ett KK skall gå så mkt bättre, är egentligen busenkelt och omprogramera om du beställer med programeraren från HK för ett par dollar, verkligen. blås i Tri 1.6 och du är på banan, annars är det nog många här som kan hjälpa dig, inklusive jag själv!

Välkommen!

Flygsmurfen
2012-01-06, 08:55
Tackar för det, herr Lidén.
Då kör vi så det ryker.
Återkommer om jag behöver support.

Mvh

radioactive
2012-01-06, 15:02
Håller med Lidén, kör med kk-kort. Har testat båda och separata gyros funkar bra, men KK-kort är betydligt enklare och billigare.

Lasse

Flygsmurfen
2012-01-06, 22:42
Tack lasse.
Jag skall lägga beställning på rubbet i morgon.
Skall bli skitkul att prova.
Har inte haft något intrese förrut men dottern fick en GoPro i julklapp för att filma skidåkning och polare...
Tog inte lång tid att komma på att en Trikopter vore mumma :-)

Mvh

peterbat
2012-01-07, 10:53
Jag har handlat kort från: http://dyi.nu/?page=webshop&webshop_showcategory=102 klart att använda direkt till en ticopter! Hyffsat pris och fungerar perfekt utan en massa omprogrammering osv... Hans service är ypperligt bra dessutom och snabb på att skicka...

MVH Peter

pernstig
2012-01-07, 15:42
Morrn, släpp tanken på sep gyron, ett KK skall gå så mkt bättre, är egentligen busenkelt och omprogramera om du beställer med programeraren från HK för ett par dollar, verkligen. blås i Tri 1.6 och du är på banan, annars är det nog många här som kan hjälpa dig, inklusive jag själv!

Välkommen!

På inrådan har jag beställt ett styrkort och programmerare från "fjärran östern" trots att även jag är något skeptisk till programmeringsmomentet. Det uppträder ofta oönskade överraskningar när jag håller på med sånt men jag hoppas på assistans från er kunniga på detta forum "in case of emergency"
:concern:

Flygsmurfen
2012-01-07, 16:13
Ja, DYI ser ju intressant ut.
Lutar nog åt det kanske ?
Färdigprogrammerat låter fint :-)

Mvh

SteffeB
2012-01-07, 21:02
Förr eller senare vill du prova en ny programvara, då står du där igen. Det är inte krångligt att programmera kortet. Finns bra hjälp att få här om det krånglar.

Tyckte kortet kostade 15$ på Hobbyking nu. Köp ett extra när du ändå handlar. Ca 300 spänn med.frakt, då får du med en avr-programmerare med rätt kontakt. Väldigt smidigt!

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Flygsmurfen
2012-01-08, 20:08
Har beställt rubbet nu.
Tog kortet fr DIY för ca 575: inkl frakt.
Det mesta var restat fr HK så det kommer att ta ett tag men det gör inget för jag har tre masiner före
i kön.
Skall bli spännande med trikopter.

Mvh

simonarvestrand
2012-01-09, 13:25
Kan Varmt rekomendera DYI . du får det färdigprogrammerat och klart.
Och om du sen skulle vilja byta programvara i den så hjälper han dig gärna.
Det är inte så svårt att göra själv, men smidigt att skicka upp det till honom och få det gjort till en rimlig peng.


Ja, DYI ser ju intressant ut.
Lutar nog åt det kanske ?
Färdigprogrammerat låter fint :-)

Mvh

Silverfisk
2012-01-09, 23:39
Kan Varmt rekomendera DYI . du får det färdigprogrammerat och klart.
Och om du sen skulle vilja byta programvara i den så hjälper han dig gärna.
Det är inte så svårt att göra själv, men smidigt att skicka upp det till honom och få det gjort till en rimlig peng.

Jag menar verkligen inte att raljera eller prata negativt om dyi men kan du använda en usb-minnessticka kan du programmera om ett KK-planka. Följ bara guiden på rcexplorer och HK har en programmerare med rätt sladd och allting...

/S

simonarvestrand
2012-01-10, 08:50
Absolut är det så.
Läser man noga i beskrivningar så går det absolut, men jag har ändå fått åka hem till folk som inte klarat av det.
Har man utrustning för att ordna det själv så försök. det är inte farligt så länge man följer beskrivningar som finns.

Sen är det ju lite kul när man lyckats , så försök absolut själv först.


Jag menar verkligen inte att raljera eller prata negativt om dyi men kan du använda en usb-minnessticka kan du programmera om ett KK-planka. Följ bara guiden på rcexplorer och HK har en programmerare med rätt sladd och allting...

/S

radioactive
2012-01-10, 11:07
Jag menar verkligen inte att raljera eller prata negativt om dyi men kan du använda en usb-minnessticka kan du programmera om ett KK-planka. Följ bara guiden på rcexplorer och HK har en programmerare med rätt sladd och allting...

/S

Nu är ju korten så pass billiga att man kan köpa ett kort till om man vill ha ex. en quad. Har man byggt en tricopter fullt fungerande så vill man nog inte kassera den för att bygga en quad. Korten är en så liten del av hela kostanden, så ett färdigprogrammerat kort är en bra lösning. Vill man bygga en quad, så kan man köpa ett kort till, förprogrammerat....

Lasse

Silverfisk
2012-01-10, 12:44
Nu är ju korten så pass billiga att man kan köpa ett kort till om man vill ha ex. en quad. Har man byggt en tricopter fullt fungerande så vill man nog inte kassera den för att bygga en quad. Korten är en så liten del av hela kostanden, så ett färdigprogrammerat kort är en bra lösning. Vill man bygga en quad, så kan man köpa ett kort till, förprogrammerat....

Lasse

men det är alltid bra att ha en planka i reserv och ha möjlighet att kvickt kunna lägga på programvara så den passar farkosten...

Flygsmurfen
2012-01-13, 17:39
Kortet kom från DIY på stubben, programmerat och klart.
Nu är det bara en bunt restade prylar från HK kvar.......

Mvh

pernstig
2012-01-17, 16:12
Absolut är det så.
Läser man noga i beskrivningar så går det absolut, men jag har ändå fått åka hem till folk som inte klarat av det.
Har man utrustning för att ordna det själv så försök. det är inte farligt så länge man följer beskrivningar som finns.

Sen är det ju lite kul när man lyckats , så försök absolut själv först.

Mitt KK-kort och programmerare anlände nyligen från HK och idag provade jag att programmera om det till TRI med stöd av RCExplorers utmärkta guide http://rcexplorer.se/Educational/HKKK/HKKK.html och det funkade klockrent. Tack David!
:applause:

simonarvestrand
2012-01-17, 18:39
Kul att det lyckades ! visst känns det bra efteråt :D
Själv ska jag ge mig på att slänga in fw i två st kort om en liten stund. en y6a och ett flygplan.

Silverfisk
2012-01-18, 07:32
Kul att det lyckades ! visst känns det bra efteråt :D
Själv ska jag ge mig på att slänga in fw i två st kort om en liten stund. en y6a och ett flygplan.

Det där med flygplan gjorde mig nyfiken. du får hemskt gärna återkomma med hur det gick :-)

/S

simonarvestrand
2012-01-18, 08:09
Det där med flygplan gjorde mig nyfiken. du får hemskt gärna återkomma med hur det gick :-)

/S

I detta fall lägger jag bara in programmet åt en kompis men fungerar på att göra det även på ett eget har ju ett kort över. Men återkommer med resultat

Sent with Desire using Forum Runner