handdator

Visa fullständig version : Tricopterkort som kan stängas av i luftenSebbe
2012-01-23, 18:21
Tjo!

Håller på att bygga en focke wulf triebflugel där jag skall lyfta vertkalt med 3fläktar ala 120grader på varsin vinge och sedan i luften kunna åka ut i planflykt och flyga som ett vanligt flygplan.

Väl uppe i planflykt kommer ja få fart och roderverkan vilket jag inte kan få i hovringsläge pga fläktarna och det är där jag behöver ett tricopterkort som klarar att ge pitch och roll på fläktarna för att kunna styra i hovring och helst kunna stabilisera sig. Men i planflykt kan jag ju inte styra normalt om fläktarna ger olika varvtal så det jag söker är ett kort man helt enkelt kan stänga av alla funktioner på mha sändaren utom trottelfunktionen. Krångligt va!!

Så är det någon som kan komma på en vettig lösning till mitt problem? Sitter även och funderar på om man kan mixa in i sändaren så man kan ha "thrust" styrning i ett flight mode och sedan stänga av det och bara köra roder plus trottel. Typ slavemixa då trottel är master och höjd/skev är slaves som man kan stänga av kanal för kanal.

Ja detta är en riktig huvudverkskluring men det måste finnas en lätt eller avancerad lösning!


//Sebbe

berthrsd
2012-01-23, 18:34
Utan att fundera alltför djupt så är den första iden som slår mig att använda tre gyron och 120 graders heli-mix, (trikopter-style :) )sen ha en kanal för att slå på/av gyrona...

PatrikE
2012-01-23, 18:34
Kombinerad Trikopter & Flygande winge.
http://www.multiwii.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=497 (http://www.multiwii.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=497)