handdator

Visa fullständig version : Ni med dubbeldäckare och 4 skevservon...



Ålänning
2012-01-28, 22:46
...hur sjutton har ni gjort med kablaget, montering och frakt?

Har en vansinnig Above All Pitts Bulldog med 4 skev och 4 servon samt kablar genom stagen som går vertikalt mellan vingarna. Tänk er hur det ska monteras!!! Dessutom med vajrar som går kors och tvärs mellan stag, vingar och kropp. Modelln är nästan 1,8m i vingspann och inget man fraktar monterat.

http://forum.motorportalen.net/userpix/3_bulldog50ccsmall_1.jpg

Jag har även en Nieuport på runt 1m vingspann, den slänger man in i bilen bara, färdigmonterad.

Mr J
2012-01-28, 23:20
Mottagare är billiga nuförtiden, sätt en mottagare och en liten acke i övervingen...

nille
2012-01-29, 06:05
Det är fastisk perfekt om man kan slänger allt ihop i bilen färdigmonterad som paintballgreyer hos waffen.net (http://www.waffen.net). :)

Lelle
2012-01-29, 07:17
Mottagare är billiga nuförtiden, sätt en mottagare och en liten acke i övervingen...

Det var ett kanontips att bli av med kablar som man inte vill att de ska synas, och precis som du skriver så är det relativt billiga prylar. :applouse:

Annars gäller det ju att försöka med att gömma kablar, kanske en Y-kabel till dom övre skevrodren, en liten lucka på undersidan av den övre vingen där du kopplar ihop alltsammans, eller en powerbox som du kan stryra alla servon med.:)

Ålänning
2012-01-29, 07:50
Hm, jao men min vinge är ju i tre delar.

Fyra stöttor sitter fast i flygkroppen som står upp mot övre vingen.
Man sätter på mittendelen på dem och skjuter in de två övre vinghalvorna från sidan och DÅ först kan man skruva fast mittendelen av vingen i stöttorna. MEN, innan man gör detta så måste man sätta dit stagen mellan vingarna (de som är längre ut). Vansinne. Men visst, det kan gå att montera ihop vingen före man sätter den på flyget, men den håller inte ihop förän man satt den på stöttorna och skruvat fast allt. Det är inte direkt nåt smartskåp som tänkt till.

Skissade en bild... =) Kanske man skulle skippa i att dra kablaget enligt bruksanvisningen? Alltså genom de yttre gula vertikala stöttorna? Men det finns inga vettiga hål eller nåt smart gjort för att dra kablage övre vägen ner genom mellanvingdelen...

Att ha en mottagare i övrevingen... ström då? Går det synka två likadana mottagare till samma sändare och modellminne osv? (2.4GH Futaba 10C).

26204

sundqvistjohan
2012-01-29, 08:47
Min flygarkompis bytte bil. Titta i slutet av filmklippet.
http://www.youtube.com/watch?v=djyKCMi38jU

Mr J
2012-01-29, 09:37
Att ha en mottagare i övrevingen... ström då? Går det synka två likadana mottagare till samma sändare och modellminne osv? (2.4GH Futaba 10C).



Hur det går med Futaba vet jag inte, men med Spektrum/JR DSM2 fungerar det fint.

Naturligtvis måste du ha ström däruppe, annars spricker ju själva poängen...
Men att driva 2 servon och en mottagare kräver ju inte speciellt mycket, en liten 2-cells LiPo och en liten BEC tar inte så stor plats och väger inte mycket.

Ålänning
2012-01-29, 12:03
Måst ju vara enklare att dra ner en servo-kabel på nåt vis, än att skaffa en mottagare och få in en ack i vingen osv. =)

Johan, haha, ja det skulle ju va nåt då... =) byta bil... eller bygga fält utanför! ;-)

senmathal
2012-01-29, 14:57
I den länken här finns det förslag på hur man kan stötta upp vingarna så dom hålls ihop under transport. Jag håller på att bygga just den här modellen och måste snart ta itu med samma problem som du står inför. http://www.modelflying.co.uk/forums/postings.asp?th=46673&p=5

Servokabeln är på den här modellen fäst vid stöttorna till övre vingen. Skarvkontakten går väl att skjuta in endera i vinghalvan eller mittdelen.

/Mats

Zazzu
2012-01-29, 17:34
Hej.
Jag har en dubbeldäckare men bara med två servon och stag till övervingen. Det är även riggning. Jag har löst problemet med en delbar kropp se bild. Nu är modellen lätt att ta med sig till fältet och det gåt snabbt att få ihop den. Det är bara tre skruvar och två servokablar. Tycker man att det är jobbigt med servokablar kan man bygga in MPX kontakter som går ihop av sig själva när vingar eller kropp monteras.
26217

/Ulf