handdator

Visa fullständig version : Lärt mig nos-in-flygning!Honk
2012-02-04, 20:14
Så, har fortsatt att trimma och ha mig, märkte extrem skillnad när jag bytte ut mina 10x3.8-proppar på 2212-13-motorerna (som jag kört med i säkert 1.5-2 år) till 8x3.8-proppar och hej vilken skillnad i jämnhet! Det verkar nästan optimalt med propval nu.

Jag kör ju min träplanka med två aluminiumrör i ändarna på och två koaxialpar därfram och två platt monterade motorer därbak, har gjort en liten specialmix för detta... Hade en motoraxel som gled i första videon här och i andra har jag fixat det. Resultatet är att den gungar mindre (inte alls?) och det kan jag ju förstå. Men jag har fortfarande en grej att när jag yaw:ar och stannar yaw-rörelsen lite fort så verkar den yaw:a tillbaka till andra hållet och rolla/pitcha bak åt höger en kort stund. Skitmärkligt, har inte varit med om det med någon annan setup (och jag har gjort ganska konstiga setuper).

I alla fall, här är min lördag i video. GoPro i 720p60 (såg knivskarpt ut på 42-tumsTV:n, inte lika bra på min lilla dator/TV-skärm):


http://www.youtube.com/watch?v=YAf6bFJPCaI


http://www.youtube.com/watch?v=GerwRKftkh4

Såhär såg den ut när den hade 4 motorer med 10x3.8-proppar (nu har den 6st 8x3.8 och DJI-grejerna och en GoPro fastsatt på liknande manér med kardborrband i fronten):
26374

I alla fall, den funkar ju bra, är lätt och billig att bygga och allt, men nu håller jag på att fila till lite träblock för att hålla i runda 15-mm-diameter-aluminiumrör för att sätta ihop en Y6 bara för att det blir så sjukt kompakt när man fäller ihop det, och det skulle va kul att kunna ta med sig åbäket utanför huset nångång.

Så Y6 är näst på listan, men sen har jag fått en fix tanke om att göra en kameragimbal med direktkopplade stegmotorer!!! Ohboy va det skulle kunna bli bra...

UndCon
2012-02-04, 23:43
Det ser riktigt bra ut - intressant att det gör så stor skillnad på propellrarna