handdator

Visa fullständig version : Ny mjukvaruversion 5.0 till Futaba T8FG/T8FGS



Mr X
2012-02-22, 16:13
8FG Software Update Ver. 5.0 (646 KB) - updated February 21, 2012
http://www.futaba-rc.com/software-updates.html

Update Canges; http://downloads.hobbico.com/software/fut/8FG_v5_ENG.pdf


Sådär nu har man uppgraderat till ny firmware.
I displayen står det nu version 5.0 i min radio.

simonarvestrand
2012-02-22, 16:41
låg alla modellminnen kvar? e

Mr X
2012-02-22, 16:54
Ja både på SD-kortet och i radion.
Har uppgraderingen på samma SD-kort som modellerna.

simonarvestrand
2012-02-22, 17:01
Då bör jag nog göra en extra backup då.

Jan-Eve
2012-03-20, 17:42
Är man tvungen att uppgradera sin T8FG till version 5.0? Eller går det bra att flyga med Futabas egna mottagare ändå?

simonarvestrand
2012-03-20, 17:50
Det fungerar fint ändå, dock har en efterlängtad funktion ramlat in. autolock så nu är risken mindre att man råkar göra nån inställning inflight

numnutchris
2012-03-20, 18:51
Nä, har kört med samma mottagare sedan min var i version 1.1 o 8 kanaler bara... Fast du får lite ny funktionaltitet efter uppgradering, speciellt om du kör version äldre än 3.0 så får du en 14-kanals sändare om du uppgraderar :)

Enda är väl om du råkar ha 2.0 i radion så bör du flasha, där var nån bugg på segelsidan...


Är man tvungen att uppgradera sin T8FG till version 5.0? Eller går det bra att flyga med Futabas egna mottagare ändå?

Jan-Eve
2012-04-10, 20:18
Hej! Jag provade att uppgradera med ett 2Gb SD-kort, men det var för litet. När jag formaterat det i sändaren, så blev där för litet plats till uppgraderingen. Annars har jag gjort fel någonstans. 1,81 Gb blev det på kortet efter formateringen. Kom upp en ruta, att det saknades 32kb.

numnutchris
2012-04-10, 20:23
Läste du pdf-filen som följde med zip-filen? Korrekt att kortet ska formatteras i sändaren, då skapas en fil som fyller kortet = ingen plats kvar. Sätt kortet i datorn och på datorn kikar du i mappen där du packade upp materialet och kör exe-filen. Tala om för programmet vilken enhet kortet har så skriver den dit uppdateringsfilerna. Kör säker borttagning och sätt i kortet i sändaren. Se till att mikrobrytaren är i rätt läge och slå på sändaren. Osv. Allt står i pdf-instruktionerna.

Edit: Futaba använder ett eget filsystem "över" kortets/windows filsystem. Har du försökt spara annat på det så kan du formattera kortet i datorn igen, sedan stoppa det i radion så formatterar den om kortet. Sedan tillbaka i datorn enligt ovan. Men du ska inte kopera filer själv till kortet utan låta futabaprogrammet ta hand om det.

Jan-Eve
2012-04-10, 21:20
Tack för hjälpen! Nu står det version 5,0. Laddade ner ett program Winzip, det varar i 30 dagar. Vilket använder du? Skönt att det fungerade, så vet man hur det fungerar i framtiden. Köra säker borttagning, var är den menyn?

numnutchris
2012-04-10, 21:37
Tack för hjälpen! Nu står det version 5,0. Laddade ner ett program Winzip, det varar i 30 dagar. Vilket använder du? Skönt att det fungerade, så vet man hur det fungerar i framtiden. Köra säker borttagning, var är den menyn?

Säker borttagning i windows brukar synas som liten ikon bland de du har längst ner till höger.

Windows klarar packa upp zip-filer i utforskaren direkt. Annars använder jag också winzip för att packa filer.

Gôtt det fungerade; skapar du en modell med MLT2 som protokoll så ser du att den blev 14-kanalare, ja 12+2 då, i tex. servomenyn :)