handdator

Visa fullständig version : Premiär i Malmö, Extra 300Magoozi
2012-03-27, 19:30
Idag blev det premiär på MRFS då min Extreme Flight Extra 300 skulle upp. Premiären gick fint och här en filmsnutt från dagens äventyr!

Tack till Lasse och Robban för support under premiären!http://vimeo.com/39285711

Thomas
2012-03-27, 20:05
Snyyggt, Magnus!!!

Sicken kärra... sicken pilot... sicket premiärfält!!!

Jag hade oxå tänkt premiära min 'Marchetti' där i söndags, men en sned vind och ett trilskande nosställ satte käppar i hjulen.
Men jag kommer tillbax!

Mr J
2012-03-27, 20:17
Stort grattis Magnus! :applouse:

Magoozi
2012-03-27, 20:24
Här kommer storyn!

Så, efter övervägande i går kväll bestämdes det premiär idag. De som har följt tråden vet att motorkåpan fick skador då en hylla bestämde sig att trilla ner på den. Således har jag två kåpor.

Tanken var att kortare standoffs skulle fixas innan premiären, men det har dragit i flygtarmen. Alltså fick den "trasiga" kåpan komma på plats och den hela fina åker på när standoffsen är i rätt längd.

Åkte ut till fältet vid 11.00, knappt någon vind och solen sken. Tankar upp och kollar räckvidd. Inga problem.

Två klubbkompisar har vid det här laget slutit upp och hjälper mig. Lite premiärnerver ar det allt, men jag gjorde allt lugnt och metodiskt.

Extran lättade snabbt och väl i luften trimmades 2 klick höjd och ett klick skev. Flög sedan som på räls. Premiärer är ju särskilt spännande, denna var inget undantag. Någon roll, och någon kuban, sedan var det dags att landa. Gjorde en inflygning för att känna mig för och på andra försöket var Extran nere.

Kollade över installationen och gav mig upp en runda till. Flög 45 grader inverterat och kärran låg i princip på linjen, kanske lite lite framtung, men inget som stör mig. Kommer flytta ackar lite längre bak när jag flugit in mig lite mer, men den flyger fint som den gör nu. Drar lite mot huven i knivegg, men jag tror jag löser det med en "mänsklig" mix.

Det blev totalt 4 flygningar och jag måste säga att jag är mycket nöjd. Extran har inga hyss för sig och inger förtroende.

På fredag blir det heldag i garaget med svarning, monterande av pilot och instrumentbräda, samt allmän koll på skruvar och dylikt.

Min kameraman brydde sig inte om att använda zoomen, så premiärfilmen kan verka tråkig, men det är kul att ha det hela förevigat.

Magoozi
2012-03-27, 20:25
Snyyggt, Magnus!!!

Sicken kärra... sicken pilot... sicket premiärfält!!!

Jag hade oxå tänkt premiära min 'Marchetti' där i söndags, men en sned vind och ett trilskande nosställ satte käppar i hjulen.
Men jag kommer tillbax!

Vinden var emellanåt obefintlig, men det tråkiga var riktningen. Inte jättekul att landa mot sig själv. Så svårt att veta när man är över kanten...

Magoozi
2012-03-27, 20:26
Stort grattis Magnus! :applouse:

Tack! Längesedan jag såg dig på fältet, det börjar ju bli gott väder nu!

Magoozi
2012-03-27, 20:28
Några bilder med!