handdator

Visa fullständig version : Problem med speed controller



quadrocrew
2012-04-13, 13:53
Hej!

Jag och en klasskamrat håller på med ett projekt i skolan och ska bygga en quadcopter. Vi har dock fått lite problem då vi inte får igång våra motorer. De motorer vi har är fyra st http://www.giantcod.co.uk/epower-gf2215-1200kv-brushless-motor-p-405988.html och de speed controllers vi ska använda är fyra st http://www.giantcod.co.uk/speed-controller-p-405366.html.

Vi kommer inte använda oss av några receivers utan vi kommer styra quaden med ett processorkort där vi programmerar in funktionen. (Quadcoptern kommer inte styras av en kontroll utan kommer förprogrammeras och sedan röra sig som vi sagt).

Det vi har problem med är att vi inte riktigt förstått hur vi ska få motorn att fungera med hjälp av speed controllern. Vi vet att det är nån form av pulser men inte vilken frekvens och storlek och hur vi ska få signalen från kortet till motorn via speed controllern. Har ni nå tips på hur man kan få det att funka?

andWho
2012-04-13, 14:12
Hej,
Motorreglage ( och servon ) styrs med en pulsviddmodulerad signal (PWM) med en repitionsfrekvens på ca 50Hz.
Positiva pulser med en vidd från 1mS till 2Ms avgör positionen för ett servo och gaspådraget för en ESC.
Prova att googla på "servo signal pwm" så hittar du massor av info, t.ex detta: http://www.pyroelectro.com/tutorials/servo_motor/theory.html
/A

numnutchris
2012-04-13, 14:23
http://www.endurance-rc.com/ppmtut.php

http://en.wikipedia.org/wiki/Pulse-width_modulation

1-2ms puls - 20ms frame. Typiska värden runt 5V, ej under 3V, vita linan. Den röda ger 5V/3A enligt spec för BEC (brukar användas för att driva mottagare o servon). Svart är jord. (gäller kontrollkabeln, "servosladden med Futabakontakt")

freddan_6
2012-04-14, 06:22
Fartreglagen brukar vilja kalibreras också. Första gången man startar dem piper de (med motorn) för att berätta att de är okalibrerade. Normalt gör man så att första gången man startar så ska man starta på full gas för att sen slå av gasen. Men bara första gången, för om man gör så nästa gång så kommer man in i programmeringsläge av fartreglaget.

Skaffa en servotester. Då kan du enkelt både styra fartreglaget och mäta vilken slags puls den genererar
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__8296__Turnigy_Servo_Tester.html

andWho
2012-04-14, 15:33
"Men bara första gången, för om man gör så nästa gång så kommer man in i programmeringsläge av fartreglaget."
Nja, det brukar gå hur många ggr som helst, bara man hinner dra ner gasen innan man hamnar i programmeringsläget.
Sedan är det inte alla reglage som kalibrerar på detta vis, men dom allra flesta gör det. Läs bruxet.
/A