handdator

Visa fullständig version : Funfighter FPVBoopidoo
2012-04-17, 21:02
Hade snart tänkt att pensionera min HK Mini Swift (http://www.rcflyg.se/forum/showthread.php/27172-HK-Mini-Swift-f%C3%B6r-FPV) som har tjänat som snabb-ta-med-sig-överallt-modell ett bra tag nu. Har funderat på vilken plattform som passar och vill gärna ha något som är snabbt men litet och inte gärna en platt vinge som ser lite trist ut enligt mig.

Men nu tror jag att jag har hittat den perfekta plattformen, HK Funfighter. De finns i ett flertal varianter och många av dem verkar ha fått bra omdömen. Jag tänkte antingen välja en P-47 (http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=18483) eller en Rare Bear (http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idproduct=18477) då de verkar stabila och ingen verkar direkt ha någonting att klaga på vad gäller konstruktionen.

Det som faller mig i smaken är att de fortfarande är små, inte lika liten som HKMS men ändå smidiga. De verkar även betydligt bättre på att hantera lite FPV-last. Min HKMS måste jag ge gaspådrag för att den ska kunna flyta ut vid landning...

Är det någon som har testat dessa modeller?

Utrustningen kommer troligtvis att flyttas rakt över från HKMS till Funfightern och den består av:

RC-mottagare TSLRS NR
Kamera CX161 med 1.9mm lins
Videosändare 2.4GHz 100mw eller 500mw egenbyggd baserad på Airwave-modul
LC-filter á la Sander (ta ström direkt från batteriet till FPV-utrustning)
Spänningsomvandlare 7805 (http://www.engineersgarage.com/electronic-components/7805-voltage-regulator-ic) (kan dock bli varm så jag kanske lägger till en större kylfläns)

PatrikE
2012-04-17, 21:10
FliteTest har testat HK's funfighters.
http://youtu.be/2G25HR2q6As

Det verkar vara vassa maskiner.