handdator

Visa fullständig version : Hur ställa in kanaler på Immesion 5,8 sändare/ mottagare (för Fatchark)



Flygsmurfen
2012-04-23, 21:26
Mors på er, nu damp de första FPV-prylarna ned i lådan.
Skulle vilja ha lite hjälp att bena ut hur det här med kanalerna fungerar.
Det är alltså Immersions sändare/ mottagare för 5,8 ghz.
Mottagaren verkar man manövrera via glasögonen om jag fattat det rätt?
Sändaren har tre st små switchar som skall ställas in i olika kombinationer.
De är så sjukt små så jag ser knappt vad jag skall göra.
Dessutom är de ju inplastade??
Hur ställer jag om dem ?
Har ni några bra tips eller länk ?

Mvh

Mats W

(Sjukt FPV-sugen nu:-)

simonarvestrand
2012-04-23, 21:29
Det bör vara muspianot som du skall ställa in freqen på .
Här är en manual
http://www.firstpersonview.co.uk/myfiles/file/25mw_58ghz_datasheet.pdf


Mors på er, nu damp de första FPV-prylarna ned i lådan.
Skulle vilja ha lite hjälp att bena ut hur det här med kanalerna fungerar.
Det är alltså Immersions sändare/ mottagare för 5,8 ghz.
Mottagaren verkar man manövrera via glasögonen om jag fattat det rätt?
Sändaren har tre st små switchar som skall ställas in i olika kombinationer.
De är så sjukt små så jag ser knappt vad jag skall göra.
Dessutom är de ju inplastade??
Hur ställer jag om dem ?
Har ni några bra tips eller länk ?

Mvh

Mats W

(Sjukt FPV-sugen nu:-)

Flygsmurfen
2012-04-23, 21:48
Man tackar för snabbt och bra svar.
Den skall vi studera.
Ha en trevlig kväll, Simon.
Mvh

Mats W

Flygsmurfen
2012-04-25, 19:40
Mors Simon m.fl.
Länken går till en annan modell.
Min ser inte riktigt ut så.
Det som stör mig är att switcharna är helt inplastade.
Det kan väl inte vara meningen att man skall skära sönder nya prylar??
Tacksam för tips:
// Mats W

simonarvestrand
2012-04-25, 22:06
Tjenare.

Kan egentligen inte så mycket om det.
Dock får jag hem prylar rätt snart , kan kika hur det ser ut där då. men borde finnas någon annan här som har koll på det.
låter ju som den är låst vid en frekvens. går det se hur muspianot står?

Kan du ta en bild och lägga upp så man får se hur det ser ut?


Mors Simon m.fl.
Länken går till en annan modell.
Min ser inte riktigt ut så.
Det som stör mig är att switcharna är helt inplastade.
Det kan väl inte vara meningen att man skall skära sönder nya prylar??
Tacksam för tips:
// Mats W

Flygsmurfen
2012-04-25, 22:23
Nej, den är inte låst alls...tror jag?
Det är bara det att "muspianot" är helt inplastat.
Dessutom är ju switcharna så små så det krävs mikroverktyg och lupp för att ställa om dem.
Skumt tycker jag.
Kan kanske försöka ordna en bild i morgon.

// Mats W

Flygsmurfen
2012-04-26, 21:14
Jag hittade info på annat forum:
Man skall faktiskt skära sönder plasten om man vill ändra kanaler??
"Kina-lösning" :-)

// Mats W

simonarvestrand
2012-04-26, 21:43
Jag hittade info på annat forum:
Man skall faktiskt skära sönder plasten om man vill ändra kanaler??
"Kina-lösning" :-)

// Mats W

Men då är det nån slags immerson kopia ?
Låter ju helskumt.
Jag får nog hem min imorgon kanske är likadant på den :)

Men funkar det inte att köra med den förinställda frekvensen då ?

hillebille
2012-04-26, 21:53
mycket riktigt man måste öppna plasten några mm över brytarna och sedan ändra med en liten instrumentmejsel
det står tydligt på baksidan av kartongen till sändaren hur brytarna skall stå.
om jag kommer ihåg rätt så fick jag bäst bild på kanal 1 som är förinställd och tror att det var kanal 7 (den sista) men det är bara att prova och flytta brytarna och sedan trycka på glasögonen tills man får bild

Flygsmurfen
2012-04-27, 17:41
Jo, det blev bild hemma på skrivbordet.
Den var inte helt optimal i kvalitén tycker jag men jag provade bara inomhus på kvällen.
Skall testa vidare i dagsjus.
Återkommer i frågan:
Enligt manualen till glasögonen kan det bli störningar på vissa kanaler om man flyger på 2,4 ghz så det är bra att veta hur
man ställer om.
Att göra det på fältet verkar ju fullständigt uteslutet, det kräver ju lupp och extremt stadig hand med små verktyg.
Mvh

Mats W

simonarvestrand
2012-04-27, 19:22
Låter ju lite spännande. fick mina immerson prylar idag , och där är inget inplastat och helt vanliga muspianon , inga problem alls att ändra inte.
testade med 100mw sändare och knallade till andra änden av huset med väggar och grejer mellan, knappt en enda störning.
funkar riktigt bra. imorgon blir mer ingående tester, och med 600mw

Flygsmurfen
2012-04-27, 20:38
Låter skumt att det är olika uföranden??
Visserligen så är det ju precis i kanten på kortet som det sitter så det kan ju vara tillfälligheter.
Jag köpte från http://www.bevrc.com. Var handlade du?
De var de enda jag hittade som hade glasögonen på hylan då.
Nåja, det är bara att köra på.
Sändaren är ju inte det dyraste i utrustningen så det löser sig.
Återkom när du testat det andra.
Mvh

Mats W

simonarvestrand
2012-04-28, 08:01
Fel av mig. 600mz sändaren har faktiskt plast över sig.
Dock är min köpt begagnad och plasten redan något öppnad.

Idag ska det bli rangecheck för min del, både 100mW och 600mW . dock med sändare på en bra hög plats och jag som går istället för tvärt om .