handdator

Visa fullständig version : Köphjälp bråttom



Jode
2012-05-23, 14:32
Får krypa till korset och köpa min första PC. (Bara ägt Macar)
Denna enbart för DJI gui's och annat pc-baserat rc.
Funkar det med en en 32 bitars netbook som kör Windows 7 starter?
Tacksam för snabbt svar / Jodde

UndCon
2012-05-23, 14:52
du kan köra windows på en mac...via BootCamp eller parallels

http://support.apple.com/kb/HT1461?viewlocale=sv_SE&locale=sv_SE

simonarvestrand
2012-05-23, 15:04
Jag har kört med virtuella maskiner med allt från 32bit xp , win7 och det fungerar bra.
just windows 7 starter vet jag inte ens vad det är men det bör inte vara några som helst problem.
Använder just nu win7 proffesional och det funkar .

rfnoise
2012-05-23, 15:18
Finns det en chans att köra det med Wine? (köra windows program på Mac/Linux osv) http://wiki.winehq.org/MacOSX

/Calle

simonarvestrand
2012-05-23, 15:43
Finns det en chans att köra det med Wine? (köra windows program på Mac/Linux osv) http://wiki.winehq.org/MacOSX

/Calle

Wine kan funka men väldigt stor risk att det inte funkar. oftast blir det problem med usbprylar och wine enligt min erfarenhet.
men du kan ju köra nån wmware eller liknande med en windows maskin på.
Kan ju inte mac då jag vägrar använda allt som har äppelskrutt på sig men bootcamp och parralells verkar vara väldigt frekvent använt av sådana ägare

Jode
2012-05-23, 16:29
Jo tack jag har kört XP på min iMac (bootcamp) men det var helt omöjligt att installera wookong drivern.
När jag skulle installera win 7 kraschade installationen och nu är iMacen oanvändbar. Tog ur HDD'n och den är okontaktbar.
Satte i en annan hårddisk, men det är fortfarande svart skärm då "bios" fortfarande "tror" det är en PC.
Kan inte heller starta från OSX skiva och den vill inte zappa pram.
Har även försökt installera Win i min MBP via HDD, har ingen DVD spelare i den (SSD i optibay).
Ingen jag känner har Win skivor då man inte får det med nu för tiden.

Ja ni hajjar, har tröttnat och tänker besudla min maskinpark med en PC ;)
Åter till frågan, funkar en enkel 10" netbook med Win7 starter?

mickmick
2012-05-23, 17:27
Numera installerar jag aldrig windows från DVD, det är USB som gäller....finns tools att ladda ner för sånt...och att installera/använda Win 7 på en iMac har aldrig varit något problem för mig....har gjort det under ett par år nu.




jaja, det var inte svar på din fråga, sorry ;)

UndCon
2012-05-24, 08:22
Intressant - istället för att lösa problemet med din misslyckade installation så vill du köpa en ny dator.

Om det går? Det beror på vad din tänkta 10" har för hårdvara...

Win7 funkar på tex eeepc och liknande maskiner så det går nog bra - kolla alltid med tillverkaren efter drivrutiner o dylikt.

jugg
2012-05-24, 08:43
jag kör paralelldesktop på min mac och både wokoong och Naza programvaran... utan problem

Jode
2012-05-24, 13:05
@UndCon, om du har något tips på hur jag får igång iMacen igen är jag tacksam. Antar att du vet att man bara inte "slänger" i och ur hårddisk ur en iMac. Helst skulle jag vilja ha win7 i min MBP, men efter åtskilliga nerladdningar som inte funkar va jag redo att ge upp. Skall man göra det lagligt kostar Windows 7 2000kr vilket är helt sjukt när en netbook kostar 2500:-.
@Jugg har du köpt paralells för 80$ och sen en Windowslicens för 2000kr? ;)

simonarvestrand
2012-05-24, 13:15
@UndCon, om du har något tips på hur jag får igång iMacen igen är jag tacksam. Antar att du vet att man bara inte "slänger" i och ur hårddisk ur en iMac. Helst skulle jag vilja ha win7 i min MBP, men efter åtskilliga nerladdningar som inte funkar va jag redo att ge upp. Skall man göra det lagligt kostar Windows 7 2000kr vilket är helt sjukt när en netbook kostar 2500:-.
@Jugg har du köpt paralells för 80$ och sen en Windowslicens för 2000kr? ;)

Vart i sverige befinner du dig?
Har en win7 ultimate som du skulle kunna "låna" för att se om det funkar.

mickmick
2012-05-24, 13:26
@UndCon, om du har något tips på hur jag får igång iMacen igen är jag tacksam. Antar att du vet att man bara inte "slänger" i och ur hårddisk ur en iMac.


Det är precis vad jag gjorde när hårddisken i min iMac pajade....Mac service i Stockholm ville ha 1200:- plus moms för att felsöka och konstatera att hd var kass.....då tyckte jag att bättre göra det själv....google & youtube var allt jag behövde för att ta reda på hur lätt det är att byta Hd på en iMac....

Jode
2012-05-24, 13:57
Om du läser längre upp tråden är det precis vad jag gjorde när allt hängde sig. Jag hade satt i en 1TB disk, satte tillbaka den gamla 250GB disken med Leopard som fungerade innan, men fortfarande svart "PC" skärm med medd unable to boot from disk. Det är något i RAM som är fel. Lätt och lätt, skall du byta massa gånger fram och tillbaka vid felsökning kan man inte påstå att det är lätt. Jag jämför med MacPro där det tar 10s eller MBP 2min.
@Simon,tack för erbjudandet, är i Sthlm, men testar nu Paralells och någon version av Win 7 ultimate som jag självklart bara "testlånat" av han den där internet..

mickmick
2012-05-24, 14:11
Sorry, missade att du redan testat byta hd i din iMac.

Du kanske är endast intresserad av en bärbar dator men....om en stationär kommer ifråga då rekommenderar jag att ta en titt på kakewalk.se

Där kan du hitta lämpliga komponenter att köpa och bygga en PC som kommer att kunna funka nästan lika bra som en Mac Pro.....så gjorde jag och nu har jag både en iMac & en Pc/MacPro med OS X Lion installerat :)

Jode
2012-05-24, 17:56
Nu funkar det äntligen!
Tack alla mac-folk för att ni bromsade mig.
Jag var nära att gå över till den mörka sidan...;)
MBP+Paralells+Win7=Yes!
(Fortfarande aldrig ägt en PC, (obs.bara retfull humor))