handdator

Visa fullständig version : Quad-nybörjaresundqvistjohan
2012-06-28, 16:12
Under några kalla och blåsiga dagar har jag byggt ihop en quadrokopter (styrkort HobbyKings billiga V2.1.).

Första testen igår gick inte så bra, skulle ställa in gyrokänsligheten och trimma in quaden när ena motorn plötsligt lossnade från sitt metallfäste.


http://www.youtube.com/watch?v=sPai0Owp974

Limmade efter denna lilla krasch alla insex-skruvar med gänglim, kapade motoraxlarna kortare och idag lyckades jag trimma in quadrokoptern så den känns stabil och bra. Återstår bara att montera in FPV-systemet.


http://www.youtube.com/watch?v=1LdDWyKjgG4

sundqvistjohan
2012-07-02, 16:27
Grubblade på hur omständigt det blir att flytta FPV-utrustningen mellan mitt FPV-plan (EPP-FPV) och quadrokoptern. Jag beslöt att testa med att flytta hela planets ”kabinhuv” med den färdigt monterade FPV-sändaren, kameran och GoPro-kameran och sätta den ovanpå quaden. Det funkade hur bra som helst. Nu gäller det bara att våga flyga med videobrillor, tror att jag väntar till en dag med mindre blåst.


http://www.youtube.com/watch?v=8VVJHY1uXHQ

sundqvistjohan
2012-07-24, 19:42
Nytt styrkort HobbyKing KK2.0 med fyra knappar och LCD-skärm (väldigt lätt att välja program och ställa in), ny metallram som är helt stum, nya motorer. Gick som på räls med ”self leveling” aktiverad.

Att kameran gungar vid start och landning beror på att jag ännu inte har någon ställning till den. Har provisoriskt hängt kameran i silvertejp under quaden.

Nu är jag nöjd!

http://www.youtube.com/watch?v=J2YFdT5UvQM