handdator

Visa fullständig version : Råd och tips till Quadcopter



CarlG
2012-07-20, 10:20
Hej!

Efter att ha flugit min egengjorda tricopter och filmat ett antal GoPro filmer känner jag att det är dags för en uppgradering :applouse:
Målet med mitt nästa projekt är att den ska ha en 2-axsis gimbal, vara betydligt mer stabil, kunna lyfta en GoPro och eventuellt vara utrustad med Gps.
Efterom jag inte har full koll på elektronikdelen behöver jag nu några råd och tips :)

Detta är iaf vad jag har tänkt än så länge.

Quadcopter ram: http://www.goodluckbuy.com/atg-l600-x4-quadcopter-fiber-glass-multicopter-folding-frame-with-tall-landing-skid.html

Gimbal: http://www.goodluckbuy.com/atg-cm-f2-stability-ptz-2-axis-aerial-pan-tilt-ptz-for-camera-aerial-photo.html

Styrkort: Naza, ev. med GPS

4st motorer: ?

4st Fartreglage: ?

Batteri: ?

Propellrar: ?

2st servon till gimbal: ?

Radio: Dx5e

Så det var nog allt. Vågar man beställa från goodluckbuy? Har hört att dom har fått mycket kritik på frakten. Köper gärna övrig elektronik på Hobbyking och helst så billigt som möjligt :)

Tack på förhand!

Hälsningar/ Carl

mickmick
2012-07-20, 11:00
Har beställt från Goodluckbuy vid flera tillfällen (7 om jag minns rätt) och aldrig något problem med frakten, aldrig fick betala några extra avgifter(tull/moms). Har jag bara haft tur ? Vet ej men kommer att beställa igen utan tvekan......

PatrikE
2012-07-20, 13:56
Det brukar vara slarvigt packat från GBL.
Prylarna kan ramla runt i paket ibland.

Annars har jag inte haft några problem.
Importavgifter kan man råka ut för oavsett leverantör.

Om paketet fastnar i tullnätet.
Tull på 3% om paketet är värt mer än ca:1200 tror jag.
Moms på hela summan inkl frakt.
Sedan en administrations avgift och postens avgifter.

CarlG
2012-07-20, 15:27
Tack för svaren! Känns iaf hyfsat säkert att beställa från goodluckbuy, att det är slarvigt nerpackat kanske man får ta :)
Men vad tror ni, vad ska jag ha för setup till min quad?

CarlG
2012-07-21, 22:00
Har letad runt på internet och har hittat en setup samt en annan variant till ram. Men vad tror ni fungerar det? :)

Ram: http://www.omgfly.com/index.php?main_page=product_info&cPath=1_44_45&products_id=380

Motorer: http://www.omgfly.com/index.php?main_page=product_info&cPath=5&products_id=11&zenid=mdlrpr1qje509rhlaaqbajp0e5

Propellrar: http://www.omgfly.com/index.php?main_page=product_info&cPath=6_13&products_id=19&zenid=mdlrpr1qje509rhlaaqbajp0e5

Fartreglage: http://www.omgfly.com/index.php?main_page=product_info&cPath=4&products_id=44&zenid=mdlrpr1qje509rhlaaqbajp0e5

Hittade dessutom detta paket: http://www.omgfly.com/index.php?main_page=product_info&cPath=1_24&products_id=481&zenid=mdlrpr1qje509rhlaaqbajp0e5

Är allt kompatibelt? Och vad ska jag ha för batteri?

Tacksam för hjälp.

CarlG
2012-08-03, 21:25
Hej igen.

Fick paketet, äntligen! Allt ser ut att fungera och ramen har faktiskt förvånansvärt bra kvalité! tyvärr var fartreglagen slut på omgfly,
alltså dessa: http://www.omgfly.com/index.php?main_page=product_info&cPath=4&products_id=44&zenid=mdlrpr1qje509rhlaaqbajp0e5

Tror ni att Hobbykings fungerar istället? http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/%5F%5F2168%5F%5FTURNIGY%5FBasic%5F18A%5Fv3%5F1%5FS peed%5FController.html

Tack på förhand :)

Johan_vv
2012-08-03, 22:47
Hej igen.

Fick paketet, äntligen! Allt ser ut att fungera och ramen har faktiskt förvånansvärt bra kvalité! tyvärr var fartreglagen slut på omgfly,
alltså dessa: http://www.omgfly.com/index.php?main_page=product_info&cPath=4&products_id=44&zenid=mdlrpr1qje509rhlaaqbajp0e5

Tror ni att Hobbykings fungerar istället? http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/%5F%5F2168%5F%5FTURNIGY%5FBasic%5F18A%5Fv3%5F1%5FS peed%5FController.html

Tack på förhand :)

Jag kör på http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=26561. Finns ju även i Hobbykings tysklandslager vilket innebär snabbare frakt och att du slipper betala tull+moms på priset. Dessa kan du dessoutom flasha om med ny firmware. Kolla på rcexplorer.se.

Mvh
Johan

CarlG
2012-08-19, 09:02
Hej,

Bara en snabb fråga, hur gör jag för att kalibrera fartregalgen på quadcoptern? I nuläget startar alla fyra motorer vid olika gaslägen. Jag har HobbyWings Pentium-18A med Naza.

Tack!

CarlG
2012-08-19, 12:00
Klart! :icon_pidu: Jag fick helt enkelt kalibrera en i taget.

CarlG
2012-08-19, 14:15
Jaha nästa problem :( Hur aktiverar jag GPS mode? Jag har ställt in så att jag kan byta mellan lägena med switchen på radion. Men när jag byter mellan lägena flyttas bara pilen (I programmet) från längst till vänster till längst till höger och därmed aktiveras inget läge. Om jag drar ut kabeln till den femte kanalen hoppar pilen automatiskt till alltitude mode.

Kan det vara någonting med a Dx5e inte är "avancerad" nog?

Stiffe
2012-08-20, 00:15
Du måste ställa in ändlägena på switchen i radion tex kan det heta servotravel

CarlG
2012-08-20, 07:28
Tack! Misstänkte att det var något liknande. Men problemet är att jag tror inte att det fungerar med Dx5e, den har varken display eller något menysystem. Så är ända alternativet att köpa en ny radio?

Stiffe
2012-08-20, 21:00
Ok är det en vanlig analog radio ? , känner inte till den hur man kan ställa in saker så det får nån annan svara på

simonarvestrand
2012-08-20, 21:41
Det är ingen radio man kan göra speciellt mycket på, om inte minns fel endast reversera kanaler och en switch för att halvera travel. tror inte du får ihop det med den .

CarlG
2012-08-21, 18:31
Tack för svaren! Beställde precis en Turnigy 9x från Hobbyking. Vi får hoppas att den fungerar bättre :)

CarlG
2012-08-31, 20:26
Så, har nu fått min Turnigy 9x. Har dock ett litet problem, när jag ökar gasen ändras "control mode switch" vilket gör att den byter mellan de olika lägena när jag ökar gasen. Ska det verkligen vara så?

Tack!

Stiffe
2012-08-31, 20:35
Nej så ska det inte vara , måste vara nån mix , har du den i heli eller flyg program ?

simonarvestrand
2012-08-31, 20:40
skulle gissa att den står i helimode , då blir det gas och pitch på trottlespaken.

CarlG
2012-08-31, 20:42
Ja, det stämmer den är i helimode! Följde denna guide http://www.youtube.com/watch?nomobile=1&v=FMMk7LVjigU
Ska genast testa att byta till flygplansläge.

simonarvestrand
2012-08-31, 20:49
Om man inte är van vid programmeringar med gain och sådana prylar så är det helt klart enklast att välja
flygplansläge. det är inga större bekymmer att ställa om saker ändå , men kör flygplansläge så slipper du
dom extra programmeringarna.

CarlG
2012-09-01, 16:09
Härligt nu fungerar det! 3-position switchen är nu rätt programmerad :) Men hur gör jag för att aktivera kalibreringsläge? Jag byter mellan M och GPS 6-10 gånger men den oranga lampan tänds inte, lampan blinkar enbart mellan grönt och rött.

CarlG
2012-09-02, 08:59
Äntligen! Det fixade sig.

simonarvestrand
2012-09-02, 09:13
höll på att bli galen när man skulle kalibrera , helt plötsligt kom den bara in i kalimode. fattar inte hur om tänkt

CarlG
2012-09-02, 16:53
höll på att bli galen när man skulle kalibrera , helt plötsligt kom den bara in i kalimode. fattar inte hur om tänkt

Ja, precis samma här! :)