handdator

Visa fullständig version : FPV Sony Nex5n



Perka76
2012-07-23, 22:18
Hej
För er som flyger med Sony Nex5 går det nu att ta hand om bilden från kameran...

http://www.ebay.co.uk/itm/290721629097?ssPageName=STRK%3AMEWNX%3AIT&_trksid=p3984.m1497.l2649

http://www.ebay.co.uk/itm/250917656400?ssPageName=STRK%3AMEWNX%3AIT&_trksid=p3984.m1497.l2649



Lycka till kör hårt !!

//Perka

Impulze
2012-07-24, 00:39
Funkar det även vid stillbildsfoto?

//Matte

freddan_6
2012-07-24, 18:55
Funkar det även vid stillbildsfoto?

//Matte
HDMI=High Definition Multimedia Interface, ett interface för film med ljud, hur tänkte du då?
Stillbilder vill du inte se under tiden de tas, det är en garanti för krash. Film vill du se direkt, inte stillbild. Stillbild plockar du ut på vanligt sätt, frågan är bara hur du tar dem.

Impulze
2012-07-24, 19:26
Hehe..nää inte vill man flyga med stillbild :) Tänkte mest att då jag flyger med videolänk igång från kameran att det fortfarande går ta kort. Jag använder Gentled ir trigger. Men då verkar det ju perfekt med en sån, så behöver man inte pilla dit nån extra kamera för att se vad man fotar.

//Matte

Perka76
2012-07-24, 20:25
Jag kör live ... Som vanlig FPV kan dock även ta bilder från min sändare bara att rikta in och knäppa..
Dock behöver man en liten pryl :)

http://www.kapshop.com/p50/gentLED-SHUTTER/product_info.html?osCsid=f34333859c1193ed3c1e53a83 1e0da1e

Impulze
2012-07-24, 20:44
Gentled använder jag redan :)

Driver du convertern med en ubec?

//Matte

Perka76
2012-07-24, 21:26
Det är planen ... kör en lite fusk nu bara för test :) Fick löda om en mini usb för matning ....

Impulze
2012-07-24, 21:49
Ok, har beställt nu...:)

//Matte

SteffeB
2012-07-24, 22:33
Går det inte att ta ström ifrån ett fartreglage eller ifrån ett servo till gimbalen? Bara en fråga!

Har köpt hdmi converter samt gentled, dock inte provat än. Lite info om hur ni får ihop det vore bra! :)

Skickat från min GT-I9000 via Tapatalk 2

SteffeB
2012-07-27, 01:25
Hdmi-composit convertern klarade sig lika bra utan extra strömtillförsel. Gjorde dock en liten kontakt som stjäl ström innan gimbal-servot. Fungerade utmärkt. Har den dock inte inkopplad då den inte behövdes.

Gentled fungerar helt värdelöst med nex-5n. Tydligen en bugg som gör att hdmi-ut inte går att kombinera med remote. Kul... Då blir det ett servo ändå direkt på avtryckaren.

Skickat från min GT-I9000 via Tapatalk 2

zooks
2012-07-27, 09:31
Har du mätt hur mycket ström hdmi-omvandlare tar från kameran?
Ingen risk att man överbelastar kameran?
Tänkte koppla in hdmi-omvandlaren enligt det här http://www.multirotorforums.com/showthread.php?4053-Sony-Nex-5n-downlink&p=42289&viewfull=1#post42289

Impulze
2012-08-07, 19:00
Hdmi-composit convertern klarade sig lika bra utan extra strömtillförsel. Gjorde dock en liten kontakt som stjäl ström innan gimbal-servot. Fungerade utmärkt. Har den dock inte inkopplad då den inte behövdes.

Gentled fungerar helt värdelöst med nex-5n. Tydligen en bugg som gör att hdmi-ut inte går att kombinera med remote. Kul... Då blir det ett servo ändå direkt på avtryckaren.

Skickat från min GT-I9000 via Tapatalk 2

Funkar tydligen i manuellt läge på fokus.

//Matte

SteffeB
2012-08-07, 19:55
Va? Ta det där igen! :)

Impulze
2012-08-07, 19:58
Testa ställ in kameran på manuell fokus och sen ska man visst ställa fokus på "infinity". Ska visst funka bra på 16-18mm lins.
Måste vara nån bugg i mjukvaran, men det ska tydligen funka. Håller på löder bort mina rca-kontakter just nu så jag ska testa sen :)

//Matte

SteffeB
2012-08-07, 20:19
Ahh, det ska jag prova! Kör med 18-55 objektivet då jag ville ha skakreduceringen.

SteffeB
2012-08-08, 12:36
Fokus på infinity, hmmm... Hittar på det i menyerna. lite irriterande att det inte går att ställa på objektivet som på min andra systemkamera. Får läsa på lite...

Impulze
2012-08-08, 16:11
ja det var bara nått jag läste på multirotorforumet att det skulle funka i det läget.

Nu har jag då lött min HDMI burk och till min Nex5 så måste jag lägga på 5 volt på convertern.

Ska testa gentled:n , för vissa verkar det funka med triggern och HDMI ut samtidigt.
http://i48.tinypic.com/16097c.jpg
//Matte

Impulze
2012-08-08, 23:43
Testade gentled:n nu och HDMI live-out, det funka hur bra som helst. Behövde inte ändra nått i kameran.

//Matte

SteffeB
2012-08-10, 11:27
Då får jag prova igen! Kan det bero på att du har strömförsörjning till hdmi-konvertern?

Impulze
2012-08-10, 13:23
Ingen aning, jag har ju den första Nex5:an som kom ut. Men utan spänningsmatning till convertern så funkade det inte alls. Så du kan ju testa iaf att mata den med spänning.

//Matte

SteffeB
2012-08-10, 14:38
Ahh... Ok. Min är en Nex5n.

Satte ett 5g servo till avtryckaren, men ska nog ta ett kraftigare. Blev vibrationer i hela kameran av det lilla servot för att det är så klent...

Tomas
2012-09-09, 23:30
Fungerar då bra att se bilden live och ta stillbilder/videoinspelning med min Nex 5n. Använder Littlesmartthings stratosnapper som trigger

SteffeB
2012-09-10, 12:50
Berätta gärna mer om den där!

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2

PatrikE
2012-09-10, 12:56
Jag har köpt en men inte hunnit testa ännu.
http://littlesmartthings.com/tinysnapper/
http://mikrokopter.nu/product.html/tinysnapper?category_id=12 (http://mikrokopter.nu/product.html/tinysnapper?category_id=12)

Tomas
2012-09-10, 14:11
Tinysnapper fungerar om du endast ska ta stillbilder. Dom kommer förprogrammerade till den kamera du har tänkt ha den till Canon, Sony, Nikon osv

Stratosnapper får du själv ställa in vilken kamera du ska ha den till och beroende på kameramodell så stödjer den både att trigga stillbilder och starta/stoppa videoinspelning

SteffeB
2012-09-11, 06:33
Undrar vad det är som gör att den fungerar och inte den ifrån gentled? Irriterande är vad det är... Ska skicka ett mail och fråga hur det ligger till.

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2

SteffeB
2012-09-11, 06:34
Inga andra tricks som fått era triggers att fungera? Ställa in manuellt fokus osv..

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2

Tomas
2012-09-11, 09:41
Vilken Gentled har du? Shutter eller Shutterplus? Läste någonstans att man måste ha Shutterplus för att det ska fungera med 5n

SteffeB
2012-09-11, 12:55
Då har jag garanterat fel! Tack för tipset iallafall! :)

beetle
2012-12-25, 21:35
Hej!
Änvänder en Nex5 för film och foto och har en Hdmi till Rca konv som på bilden tidigare i denna tråd
Finns det nån färdig adapter som går från Hdmi A till Hdmi C som jag tror det heter. Det lär jU oxå vara hane i båda ändar, man vill ju inte släpa på nån kabel i helin.


/F

magnusvr
2013-01-09, 08:55
Hej!
Änvänder en Nex5 för film och foto och har en Hdmi till Rca konv som på bilden tidigare i denna tråd
Finns det nån färdig adapter som går från Hdmi A till Hdmi C som jag tror det heter. Det lär jU oxå vara hane i båda ändar, man vill ju inte släpa på nån kabel i helin.
/F
Jag köpte en sådan här, hade det funkat? I verkligheten var den nog ännu kortare, skulle gissa att en kinesisk halvmeter är ungefär 30 cm...

http://www.ebay.com/itm/High-Speed-0-5m-90-Angle-HDMI-to-Mini-HDMI-Cable-V1-4-3D-for-Camcorders-Tablet-/180904056930?pt=US_Video_Cables_Adapters&hash=item2a1eb8d862

Edit: Den använder jag med min Lumix HDMI-out, till samma HDMI-converter som nämnts i denna tråden. Tror den ska passa på Nex-5 också, det var i alla fall det jag räknade fram när jag köpte den.

Defuncta
2013-01-25, 17:57
Är det någon som vet om man kan få bort all kamera information på skärmen när man använder hdmi out? Lite jobbigt ihop med osd :/

Sen behöver man ju ändå inte se inställningarna då det är svårt att ändra när kameran är i luften.

Mvh Defuncta

Tokaz
2013-02-04, 20:32
Gokväll gott folk. Har precis testat min hdmi converter att köra live ut med. Funkade jätte bra. Men det jag undrar är om det finns någon inställning i kameran som jag måste ändra för när jag knäpper en bild så försvinner bilden i typ 1sek. Hjälp en vilsen nu :)

SteffeB
2013-02-04, 20:37
Du hade säkert längre slutartid nu än den du har när du flyger. Bilden är inte borta länge när du kör slutartider snabbare än ~1/15 sekund. :)

remsan
2013-04-25, 17:33
Fick idag min konverter... upptäckte att den var AV2HDMI :( .... beställde helt fel, de var sååå lika...