handdator

Visa fullständig version : Hur svårt kan det vara?



Heli
2012-07-24, 13:29
Hej folket! Tänkte börja flyga rc helikopter och köpte en nine eagles solo pro 100 och tänkte hur svårt kan det vara...:banghead: Lite svårare än jag tänkt mig visade det sig :) Min fråga är nu om det finns någon sladd man kan koppla sändaren man fick med (nine eagles j6 pro) till datorn för att öva i en simulator? Har sökt på internet men inte hittat någon specifik kabel, vet inte om det är någon universal eller? Hittade indikationer på att det är möjligt via ett engelskt forum:

"Nine Eagles Pro J6

A port to connect the radio to a PC to drive via a simulator, and the LCD display helps you anticipate the reactions of your model by simulating movement."

http://www.rcgroups.com/forums/showpost.php?p=17581089&postcount=21

Min fråga är om det går med en "standard" kabel typ denna http://www.megamods.se/RC-Helikoptrar/Reservdelar/Esky-Honey-Bee-CP2/EK2-0900-Simulatorkabel-till-E-Sky-6-kanals-radiosaendare/ eller om man måste ha en speciell till just min (beroende på märke etc.)? Om någon har en att sälja köper jag den gärna :)

Ber om ursäkt på förhand om jag lagt tråden i fel forumsdel.

MVH Per

jocke1963
2012-07-24, 14:30
Eller så köper du en sånhär, som ett första steg.
http://www.teknikmagasinet.se/db.pl?tf=product_link.html&link=&artnr=510164&title=E-sky%20Simulatorradio%20USB&
Den har visserligen ganska dålig grafik och är inte i närheten av de stora rc-simmarna, Realflight, Phoenix m.fl, vad gäller flygkänsla men du får iaf ett hum om hur du ska spaka... ;)

Lycka till !

Heli
2012-07-24, 15:18
Jo, det skulle kunna vara ett alternativ men jag skulle gärna vilja öva med min egen kontroll så jag lär mig hur just den svarar på input. Testade precis demoversionen avClearView men det är ju ganska värdelöst att sitta med tangentbordet :)

Du vet inte om det går med den kabeln jag länkade till?

simonarvestrand
2012-07-24, 15:21
Googla runt lite och se om det finns någon konverteringskabel som skulle kunna fungera med phoenix
för enligt mig så är phoenix överlägset bäst känsla i. verkar vara så att kan man det i simmen så går det
i verkligheten, bara nerverna som stör.

billiga saker som den från teknikmagasinet är enligt mig alldeles för långt ifrån verkligheten, en bra sim
bör man ha om man inte ska krasha allt för mycket i början. och även för att minska krashandet i framtiden.

obs , detta är enligt mig finns säkert dom som inte håller med

freddan_6
2012-07-24, 18:50
En bra SIM kostar som en krash så det är väl värt alla pengar. Jag har en gammal RealFlight. Den är bra, bara det att man "måste" köpa ny varje år, så den är dyr i längden. Jag har version 4.5
mvh//Fredrik

Heli
2012-07-24, 20:21
Har gjort lite efterforskningar och det verkar som E-sky simulatorkabeln ska fungera till j6 pro. Någon som kan bekräfta detta? Finns det någon gratis simulator som är verklighetstrogen och bra?


Kan kanske få lite hjälp med några andra frågor jag har i denna tråden :)

Jag förstår mig inte riktigt på alla knappar på sändaren men har lyckats lista ut de flesta. Där är en flip-switch som det står "Hold/FLAP" och brevid den ett vred som det står "HOV.T/FLAP.T" på. Har inte lyckats lista ut vad dessa är till. Någon som kan hjälpa?

Vad gör det för skillnad i handling vilken känslighet gyrot har?

Manualen är helt värdelös... tyvärr...

jocke1963
2012-07-24, 20:29
Är du bra på tyska..? ;)
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uploads/80768762X15359X54.pdf

McRegor
2012-07-24, 20:50
Hej Heli,
Svara dig på samma sätt som en annan nybörjare idag...
Tror att det bästa du kan göra är att leta lite på Internet och plugga lite hur helin fungerar - det finns hur mycket som helst skrivet runt t ex T-Rex helikoptrarna. Nån Heli-flygare här kan säkert också ge dig nån bra länk att börja med.
Sen är det väldigt bra att ta kontakt med en klubb där det finns heli-flygare så kan dom hjälpa dig med bl a intrimning av helin.
Det är mycket att lära sig om man skall komma igång med heli och det finns tyvärr inga genvägar.
Hälsningar
Roger