handdator

Visa fullständig version : Pojken med guldbyxornaEvert
2012-08-02, 07:57
Nån som minns "pojken med guldbyxorna" från 1975? Såg den igår igen. Kolla in detta klipp, alldeles mot slutet 2:35). Fy fasen vilka feta kärror det fanns på 70-talet !!


https://www.youtube.com/watch?v=yXMxWnQ55LU&feature=player_embedded

bem
2012-08-02, 08:57
Ja, det var ju en fin dubbeldäckare, antagligen ihopknåpad från ritning, ingen "ARF" där inte. Den orange Crescent cykeln kände jag igen för en sån hade jag själv, mellan ca 12-15 år (då jag fick moped) trödde jag runt på en sån. När jag skulle flyga hade jag med mig allt på cykeln, det kunde vara min Graupner Taxi, Graupner Cirrus, ACE Mach-None, Graupner Bell 47G helikopter, diverse hembyggen osv fick åka i en väska på pakethållaren (och vingen under armen). Ibland fick jag följa med till stora flygfältet med nån som hade bil i klubben. Jag tycker inte det var så länge sen men det är det, tiden går fort.

Den korta filmsnutten visar faktiskt rätt bra vad man hade för önskedrömmar som grabb i den åldern i mitten av 1970-talet: fotbollskor med dobbar, en läderpärla, radiostyrda flygplan, en fin cykel osv.

Vad kan det ha varit för modell han kom ut med från hobbyaffären?
Sopwith Pup? Sophwith Camel? Fast modellen han kommer ut med från affären har två sittbrunnar. Kanske är ett plan byggt efter eget huvud, utan nån direkt fullskala förebild.

/Bo

McRegor
2012-08-02, 10:00
Sen var det nog en tom kärra också för han balanserade den ju enkelt på huvudet och det gjorde man nog inte så lätt med en flygklar kärra av den storleken på den tiden. Men ett kul klipp var det - kanske speciellt för oss med RC-rötterna i den tiden.
//Roger