handdator

Visa fullständig version : Nybörjare Bixler eller sky surfergrand14
2012-08-25, 12:06
Hej är helt ny aldrig flygit rc plan för utom lite på simulator. Har tänkt köpa mig ett el plan och undrar vilket plan som ja får mäst för pengarna för det ena som ja fattat många gillar är hobbykings bixler RTF http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__16542__Hobbyking_Bixler_EPO_1400mm_RTF_Mode_2_Th rottle_Left_Radio_.html
och den andra är Nine Eagel Sky surfer http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__19330__Skysurfer_EPO_Glider_4CH_780mm_RTF_Mode_1 _.html
Vilken av dom bör man satsa på? Ni som vet hur ligger dom här planen i flyg tid? och kan man flygga lite häftigare med dom och tricka och hålla på eller är dom för slöa för de? Umeå rc tyckte ja skulle ta en sky surfer och hobbyking en bixler men vad säjer ni som kanske har prov flygit planen. Vill ha ett plan som man ändå kan få lite utmaning i.

freddan_6
2012-08-25, 12:46
Jag tycker ingen av dem, utan originalet Multiplex EasyStar II. Den är lättare att sätta ihop, du får VÄLDIGT mycket bättre servon. Autopartner och rcflight har detta plan. Det klarar inte alla manövrar men det tar i alla fall 100-tals krasher innan alla manövrar sitter. Du kan flyga i 8-or med bibehållen höjd med dem, både rättvänt och uppåner. Flygtid 10-20 minuter med normal setup. Om du menar hovra eller flyga i knivegg med "trixa" går det ej. Men när du kan hovra eller knivegga så är du redo för nästa plan.
http://www.autopartner.se/
http://www.rcflight.se/

McRegor
2012-08-25, 14:57
Vill du "trixa" (vilket nog tar en stund innan du kan) så skall du kanske satsa på t ex en Multiplex Funcub. Men räkna med att det tar en hel del tid att lära sig. Och en bra simulator är billigaste vägen dit men det kommer att kräva sina timmar framför skärmen. Det ser enkelt ut när man kollar dom som kan men i grunden är det ungefär som när man en gång skulle lära sig att gå - i början omöjligt men när man väl lärt sig det så sitter det i ryggmärgen...:)
F ö finns det en hel mängd nybörjartrådar på forumet om bl a Bixler och Easy Star så leta runt lite och läs på först - det är nog det bästa rådet. Sen kan du också besöka en klubb och snacka med "gubbarna" där så lär du få en hel del tips.
Lycka till hälsar
Roger

grand14
2012-08-25, 15:36
Är dom planen 3 eller 4 kanaliga vill ha ett 4 kanals plan. Tycker att jag flyger rätt hyfast på simulatorn är bara när ja leker till som de bruka gå åt skogen på simulatorn.

mickmick
2012-08-25, 16:31
Bixler var det första flygplanet jag limmade ihop och började flyga med. Bixlern är fortfarande i mycket bra skick efter ca 50 flygningar.

Med andra ord så är jag supernöjd ! Har svårt att se något annat nybörjarflygplan som är lika prisvärd som Bixler. Dessutom används ju Bixler även av de mycket erfarna som flyger FPV.....

bem
2012-08-25, 17:22
Hej,

Vi var några stycken som flög modellflyg på flygklubbens "öppet hus" idag, vi modellflygare har ett modellflygfält vid sidan av flygklubbens stora bana. Flygklubben flög med sina stora plan och vi modellflygare med våra små plan för att visa upp oss för besökare. Besökarna fick även prova på med dubbelkommando som vi hade med ut och en Multiplex Easyglider
http://www.rcflight.se/visaprodukt.aspx?id=1173
Den är försedd med borstlös elmotor och fällbara propeller men kan även användas som ett rent segelflygplan utan motor om man vill det också. Fungerar säkerligen bra för de flesta som nybörjarmodell.
En annan kille som var besökare berätta att han nyligen lärt sig flyga (han hade hållt på ungefär 1 år sa han) och att han hade modellen med sig i bilen. Hämta sa vi och flyg lite - han kom bärande på en HobbyKing Bixler, som flög hur fint som helst. Precis en sån du gav länk till och den radion som följer med. Den HobbyKing Bixler har fördelen att ha propeller och motor mer skyddat bakom vingen. Radion kanske inte är så mycket att hänga i julgranen men lär nog funka under lärostadiet, sen bör man nog se sig om efter en bättre radio om man skall flyga större och dyrare modeller.
Har du tight budget eller annars inte vill lägga ut för mycket pengar i början tror jag nog HobbyKing Bixler kan funka rätt bra, men det finns förstås lite bättre prylar (och dyrare) om man vill ha det.

Lycka till med första flygningen så småningom och välkommen till modellflygets värld!

/Bo

Smajly
2012-08-30, 18:20
Du har länkat i ditt första inlägg till både mode 1 och mode 2 versioner.. kolla upp om det går att ändra radion så att den blir en Mode 2 annars köp en mode 2 version så slipper du problem sen..