handdator

Visa fullständig version : Få igång trikopter med hobbyking multi rotor board v 2.1



Defuncta
2012-09-06, 22:39
Jag har detta kortet till min trikopter http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=19534

Jag har flashat om det till trikopter v 1,6 kaptenkuk. Men ska jag använda alla 4 ail,ele, thr o rudd... Sett att endel sätter kontakterna på ett håll och nån på nått annat vilket är de korekta sättet?

Försökt lite olika kombinationer men trikoptern är helt död förutom att servot tickar konstant... Känner mig helt lost...


Mvh defuncta

markusb
2012-09-07, 09:43
Det du sett är två eller fyra sladdar från rx menar du? En del kör bara två, varav den ena på tvären för att spara kabel. Det räcker med plus och minus i en sladd till rx, den andra kabeln på tvären kopplar bara styrsignaler. Titta en gång till så förstår du nog hur jag menar.
Armerar kortet som det ska eller behöver du utöka ändläget i din tx?

Defuncta
2012-09-07, 11:12
Det du sett är två eller fyra sladdar från rx menar du? En del kör bara två, varav den ena på tvären för att spara kabel. Det räcker med plus och minus i en sladd till rx, den andra kabeln på tvären kopplar bara styrsignaler. Titta en gång till så förstår du nog hur jag menar.
Armerar kortet som det ska eller behöver du utöka ändläget i din tx?

Nej det armerar inte över huvudtaget därför känns de som att nått är väldigt felkopplat. Jag sätter i strömmen startar sändaren för gasspaken till nedre högra hörnet och håller där ca 5 sek händer inget alls.

bilder: http://www.flickr.com/photos/86774318@N05/7948476578/
http://www.flickr.com/photos/86774318@N05/7948476996/

Mottagaren lyser med ett fast sken.

mvh defuncta

markusb
2012-09-07, 11:20
Har stött på problemet med ändlägen tidigare. Kommer inte ihåg hur petig KK är med det men MWii är rätt petig.
Låter som att du har det problemet. Testa att trimma ner trotteln lite och trimma yaw lite åt höger. Testa att armera igen.

När jag trimmade åt vänster under flygning så kunde jag inte armera utan att flytta trimmern till centrum eller något klick åt höger igen.

markusb
2012-09-07, 11:23
Ingen av trimpotarna står i något min/maxläge va? Då är KK i programmeringsläge och det går inte armera.

Defuncta
2012-09-07, 11:45
Nu fick jag igång den, visade sig att jag hade valt fel controller när jag flasha. Kortet var HobbyKing Multi-Rotor Control Board V2.1 (Atmega168PA). Jag valde Atmega 168PA. Men de skulle vara HK quadcopter control board :P

Nu är de väl bara att börja finjustera kortet då...

Upptäcker att servot ibak kan hänga sig när man svänger på det å släpper spaken hamnar det snett åt vänster va kan detta bero på?

markusb
2012-09-07, 12:49
Nåt glapp? Tillräcklig ström till servot? Är servot okej?

Mr J
2012-09-07, 14:05
Nu fick jag igång den, visade sig att jag hade valt fel controller när jag flasha. Kortet var HobbyKing Multi-Rotor Control Board V2.1 (Atmega168PA). Jag valde Atmega 168PA. Men de skulle vara HK quadcopter control board :P

Nu är de väl bara att börja finjustera kortet då...

Upptäcker att servot ibak kan hänga sig när man svänger på det å släpper spaken hamnar det snett åt vänster va kan detta bero på?

Neutralläget på stjärten på en trikopter är väl lite till vänster för att motverka vridmomentet från tre proppar som snurrar åt samma håll...

Defuncta
2012-09-07, 18:15
Neutralläget på stjärten på en trikopter är väl lite till vänster för att motverka vridmomentet från tre proppar som snurrar åt samma håll...

Jaha okay :P

Har exakt samma spec som daddes setup på trikopter v 2,5. Har läst att den ska kunna lyfta gopro samt 5 Ah acc. Men prova lite i lägenheten:S... Drog full gas och den lyfte inte ens en cm :(.

Vad kan vara fel?
Gws proppelrarna ska väl ha texten på undersidan?

Använder just nu min spectrum 5 radio kan de vara någon inställning som är fel?

Tycker det är konstigt att den inte ens lämnar marken..

Mvh defuncta

Mr J
2012-09-07, 18:43
Jaha okay :P

Har exakt samma spec som daddes setup på trikopter v 2,5. Har läst att den ska kunna lyfta gopro samt 5 Ah acc. Men prova lite i lägenheten:S... Drog full gas och den lyfte inte ens en cm :(.

Vad kan vara fel?
Gws proppelrarna ska väl ha texten på undersidan?

Använder just nu min spectrum 5 radio kan de vara någon inställning som är fel?

Tycker det är konstigt att den inte ens lämnar marken..

Mvh defuncta

Propparna ska ha texten i flygriktningen, på en multikopter blir det uppåt.
Du förlorar nästan hälften av effekten om dom sitter på fel håll...
Snurrar dom åt rätt håll? :)

Defuncta
2012-09-07, 18:50
Propparna ska ha texten i flygriktningen, på en multikopter blir det uppåt.
Du förlorar nästan hälften av effekten om dom sitter på fel håll...
Snurrar dom åt rätt håll? :)

Tack känner mig så dum :/...

Vände på dem och provade då började den röra på sig vid halv gas hehe :P

Mr J
2012-09-07, 22:53
Du är inte den ende modellflygaren i världshistorien som har gjort den tavlan...
Skönt att det löste sig.

Om du tittar på propellerbladen så ser du att de påminner mycket om en vingprofil, och kraften genereras åt samma håll, så med det i åtanke så behöver man inte kika på texten, det räcker med att titta på bladen så ser man hur propellern ska monteras.

markusb
2012-09-07, 22:56
Upptäcker att servot ibak kan hänga sig när man svänger på det
Löste sig det felet oxå?

Defuncta
2012-09-08, 08:15
Löste sig det felet oxå?

Nepp de har de inte gjort men stämde inte detta som mr J skrev:

"Neutralläget på stjärten på en trikopter är väl lite till vänster för att motverka vridmomentet från tre proppar som snurrar åt samma håll..."

Sen hatar jag min spectrum 5e radio pga att jag aldrig har någon koll på hur trimmen står. Kanske blir bättre med min X9 där har man iaf display.

mvh defuncta

markusb
2012-09-08, 10:46
Jag läste nog ditt inlägg fel. Trodde det hängde sig, alltså fastnade.