handdator

Visa fullständig version : Futaba t8j + simulator



ofrisk
2012-09-07, 21:37
Hej..

Har gått länge i tankar på att skaffa mig något RC flyg, lite velig på vad det blir dock men det lutar väl mest åt heli.
Hade tänkt köpa en sändare nu som jag kan använda till en simulator tills man känner sig lite hemma i själva flygandet och sedan köpa mig något riktigt, flygplan eller heli. Vill gärna ha samma sändare till simulator som vanligt flyg, fungerar Futaba T8J med någon simulator? Är den något att ha för en nybörjare? Tyckte priset verkade rätt ok.
Kom gärna med tips om ni vill.


Mvh Oskar

NickeL
2012-09-07, 21:48
vad jag har lärt mig (den hårda vägen) så ska man iaf inte köra Futaba radios som man sen ska flyga med i Phoenix RC, annars är Phoenix rc en jättebra helisim (enligt mig)
Köp förresten inte en Futaba T8J, köp en Futaba 8FG eller futaba 10 i stället, vad jag förstått så lirar inte T8J med Fasst utan har något annat, mottagarna är väll lite billigare men...
Men som sagt Phoenix RC är en jättebra sim (enligt mig) kostar en tusenlapp och ska du köra med futaba sändare så är det bara o köpa en liten skarvsladd för 49 spänn, annars finns ju Realflight men jag tycker inte att den är så speciellt bra för heli...

/Nicke

asedwerfty
2012-09-08, 08:56
vad jag har lärt mig (den hårda vägen) så ska man iaf inte köra Futaba radios som man sen ska flyga med i Phoenix RC

/Nicke
vad är problemet med futaba och phoenix rc menar du?

simonarvestrand
2012-09-08, 10:03
Det problemet vill också veta. Då jag kört min futaba med sim och flygplan,helikoptrar det senaste året.

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2

Carl
2012-09-08, 10:21
vad jag har lärt mig (den hårda vägen) så ska man iaf inte köra Futaba radios som man sen ska flyga med i Phoenix RC, annars är Phoenix rc en jättebra helisim (enligt mig)
Köp förresten inte en Futaba T8J, köp en Futaba 8FG eller futaba 10 i stället, vad jag förstått så lirar inte T8J med Fasst utan har något annat, mottagarna är väll lite billigare men...?




/Nicke

Hej!

Vad är problemet med Futaba T8J?

Mvh. Roger.

ofrisk
2012-09-08, 11:35
Med andra ord inget fel på Futaba T8J?
Tittat lite på Spektrum DX6i också.. Vilken ska man välja? Kan man flyga quadrocopter med 6 kanals?

Mvh Oskar

McRegor
2012-09-08, 14:02
Problemet med T8J är väl att den inte är kompatibel med Futabas "ordinarie" 2,4 GHz-system nämligen Fasst så mottagarurvalet, både original och "pirat", är högst begränsat. Sen är väl också sändaren av lite enklare utförande än t ex 8FG/FGS.
Sen är det ju som vanligt egna behov och preferenser som avgör. Dock torde ju T8J ha klart mera utvecklad programvara än t ex Spektrum DX6i såvitt man kan se av specarna.
//Roger

numnutchris
2012-09-08, 16:51
Med andra ord inget fel på Futaba T8J?
Tittat lite på Spektrum DX6i också.. Vilken ska man välja? Kan man flyga quadrocopter med 6 kanals?

Mvh Oskar

Det räcker med 4 kanaler, inställd som vanligt plan skev höjd sida o gas. Sen beror det på styrkort, ställ frågan om antal kanaler bland multikopter eller fpv flygarna i forumet :)
På en del kort kan man tex. ställa gain från sändaren. Ska du flyga multi med kamera kanske den ska kunna snurras. osv.

Min första (flygande) quad gick med 6J, funkade bra tills piloten drog vilse :)
8J däremot påminner mer om Futabas 10:a i programmeringen, men med fler funktioner (i menyerna). Den sänder med annat protokoll över FHSS så det saknas mycket riktigt kloner ("piratmottagare") till den medans futabas "andra", FASST, har billiga mott. alternativ. Men har du begränsad budget så är 8J ett bra val.

ofrisk
2012-09-08, 19:32
Tack för era svar. Beställde en DX6i förut, misstänkte den var lite sämre men den är ganska mycket billigare också. Tanken är ju att flyga simulator ett tag. Så får jag väl kanske byta upp mig när jag känner att det inte räcker längre. Inte säkert att jag kommer fastna än heller ju. ;)

Mvh Oskar

NickeL
2012-09-09, 01:27
hej, problemet är bara på Futabas 6a samt 7a kanalare, ID i sändaren raderas tydligen av höga strömmar som skickas genom sändaren och slår ut vissa komponenter som även helt kan förstöra en sändare... därför har Futabas service sagt att man inte skall flyga sim med samma sändare som man flyger med.
intresserad i mer fakta så ring Kaj på rc-service

/Nicke

simonarvestrand
2012-09-09, 08:20
Futaba Har sagt att man skall undvika att starta datorn med simsladden i då en del usbportar får iväg en liten strömspik vid uppstart .
Normal användning skall vara ofarlig.

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2

ofrisk
2012-09-10, 21:37
Ofan där ser man.. Matnyttigt att ha lite koll på. Även om det inte blev en Futaba så kan man ju kanske försöka undvika det iallafall. :)

Mvh Oskar